Köszönetnyilvánítás

Dátum: 2018. szept. 06. cs, 06:26 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Tisztelettel köszönöm mindazoknak gratulációját és elismerő szavait, akik telefonon, SMS-ben, e-mailben köszöntöttek abból az alkalomból, hogy Magyarország Köztársasági Elnöke a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta személyemnek 2018. augusztus 20-án.

Köszönöm a Magyar Tartalékosok Szövetsége valamennyi tagjának, vezető társaimnak, munkatársaimnak, támogatóinknak, hogy sikeres, közös munkánkkal elősegítették, hogy ebben a legfelsőbb szintű elismerésben részesülhettem.


Bízom a további eredményes, együttes munkában mindazokkal, akik elkötelezettek a honvédelem ügye mellett, a hazafiság ápolásában!


Tisztelettel:

Széles Ernő ny. dandártábornok
elnök


Idén sem volt vágta MATASZ nélkül…

Dátum: 2018. szept. 19. sze, 08:43 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A tavalyi évhez hasonlóan a 2018-as esztendőben is megmutatta magát szervezetünk a Nemzeti Vágtán. A versenyt és a Vágta Korzót felkereső széles tömegek előszeretettel időztek az MH KIKNYP és a MATASZ közös sátránál, érdeklődve a katonaélet iránt. Kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek egyaránt szívesen hallgatták meg a toborzók tájékoztatását vagy épp mesélték el saját katonatörténeteiket.

A MATASZ külön köszönetet kíván mondani Bálint Mihály őrnagynak és csapatának, a közös toborzósátorban végzett munkájukért.

 

Dr. Szaló Péter t. őrnagy
MATASZ elnökség tagja

 
 
MATASZ - 2018. 09. 15. Idén sem volt vágta MATASZ nélkül…MATASZ - 2018. 09. 15. Idén sem volt vágta MATASZ nélkül…MATASZ - 2018. 09. 15. Idén sem volt vágta MATASZ nélkül…MATASZ - 2018. 09. 15. Idén sem volt vágta MATASZ nélkül…
MATASZ - 2018. 09. 15. Idén sem volt vágta MATASZ nélkül…MATASZ - 2018. 09. 15. Idén sem volt vágta MATASZ nélkül…MATASZ - 2018. 09. 15. Idén sem volt vágta MATASZ nélkül…MATASZ - 2018. 09. 15. Idén sem volt vágta MATASZ nélkül…
MATASZ - 2018. 09. 15. Idén sem volt vágta MATASZ nélkül…MATASZ - 2018. 09. 15. Idén sem volt vágta MATASZ nélkül…MATASZ - 2018. 09. 15. Idén sem volt vágta MATASZ nélkül…MATASZ - 2018. 09. 15. Idén sem volt vágta MATASZ nélkül…
MATASZ - 2018. 09. 15. Idén sem volt vágta MATASZ nélkül…MATASZ - 2018. 09. 15. Idén sem volt vágta MATASZ nélkül…


Izgalmas futamok és látványos lovasbemutatók várták az érdeklődőket a 11. alkalommal megrendezett Nemzeti Vágta második napján – szeptember 16-án, vasárnap -, a budapesti Hősök terén. A számtalan színes program mellett ismét nagy sikerrel mutatkoztak be a Magyar Honvédség alakulatai.

cikk_01.jpg


A MATASZ Pest Megyei Szervezete hazafias, honvédelmi nevelési tevékenysége keretében a XXIV. Nemzeti Katonai Zarándoklaton (2018. 09. 22., Máriaremete), egynapos közösségépítő családi napot, komplex lövészeti programot és toborzónapot szervez. A MATASZ, mint a HS tagja lövészeti lehetőségeket biztosít, airsoft fegyverekkel mutatva be a különböző korosztályú gyermekeknek és fiataloknak a biztonságos fegyverkezelés szabályait, a sportlövészet alapjait, légfegyverekkel, valamint hagyományos magyar íjakkal lövészeti bemutatót tartunk és lövészeti lehetőséget biztosítunk. A résztvevőkkel megismertetjük a MATASZ céljait, megyei szervezetünk programjait, közösségünk mindennapjait.
 
A Honvéd Kossuth Lövészklub közreműködésével légpuskás céllövész lőállásokat állítunk fel, ahonnan maximum 10 m távolságra lehet lőni. Ugyanekkora távolságból íjászati lehetőséget is biztosítunk. A ZEN Rendészeti Sportegyesület közreműködésével airsoft szituációs lövészpályát rendezünk be.
 
A szellemi és fizikai aktivitást egyaránt elősegítő rendezvényünk reményeink szerint hatékonyan segíti majd a hazafias honvédelmi nevelésbe bevont fiatalok számának növelését, ösztönzi a lakosság – különösen a gyermek, ifjúsági és fiatal felnőtt korosztály – fizikai, lelki és szellemi aktivitását, elősegíti a közösségek építését és a közösségformálást.

A program időpontjára és kiszolgálására vonatkozó információk: A programon való részvételünk tervezett időtartama, 2018. szeptember 22. szombat 08.00 – 14.30 óra.

 

A program célja: Megismertetni a fiatalokat és a kísérő szülőket a Magyar Tartalékosok Szövetsége céljaival, a honvédelmi nevelés alapvető kezdő lépéseivel. A Magyar Honvédség Altiszti Akadémia és a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási Központ Toborzó Iroda munkatársaival együttműködve bemutatni a honvédség életének egyes részterületeit, népszerűsíteni a tartalékos rendszert, rendszerbepillantást nyújtani az altisztképzés jelenébe, feladataiba, elősegítve mindezzel a honvédségi toborzó tevékenység eredményesebb végzését.

Tagtoborzás a MATASZ Pest Megyei Szervezetébe és az együttműködő sportegyesületekbe.


Bíró Sándor ny. r. ezredes
MATASZ Pest Megyei Szervezet elnök sk.


Bővebben: http://www.ktp.hu/news/kiemelt-esemenyeink

20180922_zarand_pestm.jpgA Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely és a MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Tudományos Szakkönyvtára könyvbemutatót és kerekasztal-beszélgetést szervez.
 
A bemutatásra kerülő kiadvány: Szigetvári Tamás „Európai integráció és/vagy keleti nyitás - Török külpolitikai és külgazdasági dilemmák a 21. század elején” (Typotex Kiadó, 2018) című könyve
 
Időpont: 2018. szeptember 25. (kedd) 14:30
Helyszín: Honvédelmi Minisztérium
1055 Budapest, Balaton u. 7-11. A. épület 3/342.

Regisztráció szükséges, bővebben a Tovább-ra kattintva.


A MATASZ Pest Megyei Szervezete hazafias, honvédelmi nevelési tevékenysége keretében Pomáz Város családi napján, mely egy, egynapos közösségépítő esemény, lövészeti sport- és toborzónap lebonyolítását szervezi. A sportnapon lehetőségünk nyílik saját szervezésű és társszervezeteink által vezetett programok megrendezésére. A MATASZ, mint a HS tagja lövészeti lehetőségeket biztosít a rendezvény több száz résztvevője számára. A Honvéd Kossuth Lövész Klub közreműködésével légpuskás céllövész lőállásokat állítunk fel, ahonnan maximum 10 m távolságra lehet lőni. Ugyanekkora távolságból íjászati lehetőséget is biztosítunk. A ZEN Rendészeti Sportegyesület közreműködésével airsoft szituációs lövészpályát rendezünk be.

MATASZ a Nemzeti Vágtán 2018. szeptember 15-16-án

Dátum: 2018. szept. 12. sze, 09:29 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A Magyar Tartalékosok Szövetsége idén is részt vesz a Nemzeti Vágtán 2018. szeptember 15-16-án.
 
Honlapunk látogatóit és minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk a Vágta Korzón elhelyezkedő MATASZ sátorban!
 
A Vágta Korzó térképét és a sátrak pontos elhelyezkedését mellékeljük. Színes programmal és „fegyversimogatóval” várjuk a hozzánk betérőket!

20180915_16_vagtakorzo.jpg
 
Helyszín: Budapest, Andrássy út a Bajza utca és a Hősök tere között
Időpont: 2018.09.15-16. (szombat – vasárnap)
Nyitva tartás:
szombat 10:00-19:00
vasárnap 10:00-19:00

A Magyar Tartalékosok Napja alkalmából szervezett lőversenyen, versenyzési lehetőség biztosítása a MATASZ megyei szervezetei, tagozatai és a meghívott csapatok tagjainak. A lövészsport népszerűsítése, sportbaráti kapcsolatok ápolása, és a 2014. évben első ízben meghirdetett hagyományteremtő verseny folytatása.
 
A verseny fővédnöke Bozó Tibor dandártábornok, MH Altiszti Akadémia Parancsnok. A verseny védnöke Széles Ernő ny. dandártábornok, MATASZ elnök.

A verseny rendezője: A Magyar Tartalékosok Szövetsége megbízása alapján a MATASZ Pest Megyei Szervezete
 
A verseny időpontja: 2018. október 13-án
 
Versenykiírás:
2018.10.13. MATASZ országos lőverseny - versenykiírás
 
Biztonsági rendszabályok:
2018.10.13. MATASZ országos lőverseny - biztonsági rendszabály
 
Jelentkezési lap MATASZ megyei szervezeteinek, tagozatainak:
2018.10.13. MATASZ országos lőverseny - nevezési lap, megyei szervezet/tagozat
 
Jelentkezési lap alakulatoknak, szervezeteknek:
2018.10.13. MATASZ országos lőverseny - nevezési lap, alakulatok, szervezetek
 


Az NKE Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar (NETK) tisztelettel meghívja a NATO brüsszeli csúcsról tartandó rendezvényre
Elrettentés vagy védelem?
A NATO brüsszeli csúcstalálkozó értékelése
 

Előadók
Domján László vezérőrnagy, a HM Védelempolitikai Főosztály vezetője
Dr. Szenes Zoltán ny. vezérezredes, a NETK Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszék egyetemi tanára
Dr. Wagner Péter, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója

 

Moderátor
Dr. Rada Péter egyetemi docens, tudományos és nemzetközi dékánhelyettes
A workshop helye: Ludovika Főépület, Zrínyi terem
Budapest VIII. ker. Ludovika tér 2.

 

A rendezvény ideje: 2018. szeptember 20. 16.00-18.00
Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Regisztráció: juhaszkata1995©gmail.com


A judo alapjait tanulhatják a tartalékosok - honvedelem.hu

Dátum: 2018. szept. 12. sze, 08:16 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

 
Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) és a Magyar Judo Szövetség (MJSZ). A megállapodást szeptember 10-én, hétfőn, Budapesten megrendezett sajtótájékoztatón látta el kézjegyével Széles Ernő nyugállományú dandártábornok, a Matasz elnöke, valamint dr. Tóth László, az MJSZ elnöke.


Az ünnepélyes aláíráson és sajtótájékoztatón részt vett Krizsán Szabolcs főhadnagy és Urbancsok Tamás főhadnagy judo sportolók, akik lehetnek eredményeik alapján a judo nagykövetei is a MATASZ tagok körében.

03.jpgKalocsán tartottak bajtársi találkozót az egykor ott szolgáló katonák és közalkalmazottak. A rendezvény alkalmával konferenciát is rendeztek: ennek során a jelenlévők felidézték hazánk tartalékos tisztképzésének történelmét, amelynek központi helyőrsége Kalocsa volt.
 

A Bács-Kiskun megyei város 1938 óta egészen 2014-ig számos alakulatnak adott otthont. A második világháború kirobbanása előtt már itt állomásozott a Magyar Királyi Zrínyi Miklós 7. (20.) Honvéd Gyalogezred második kerékpáros zászlóalja is, de Kalocsát mindenki inkább a tartalékos tisztképzés centrumaként ismeri. Nem is csoda, hiszen idén harmincöt éve, hogy 1983-ban megalapították – az előkészítő törzs már 1982-ben megkezdte munkáját - a városban a Magyar Néphadsereg 6756 fedőszámú Gépesített Lövész, Harckocsizó és Politikai Munkás Kiképző Központját.


Csatti ismét csattant - honvedelem.hu

Dátum: 2018. szept. 12. sze, 08:04 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Felfűtött gőzmozdonyok, parádés mozdonybemutatók, mozdonyszépe-választás, hagyományőrző katonák, koncertek és szórakoztató interaktív programok várják azokat az érdeklődőket akik szeptember 8-9-én ellátogatnak a budapesti Vasúttörténeti Parkba.
 
dsc_0009.jpg


lala3567.jpgNémeth Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes sajtótájékoztatón mutatta be a Honvédelmi alapismeretek című könyvet és füzetet szeptember 7-én.

A parlamenti államtitkár a Honvédelmi Minisztériumban tartott sajtótájékoztatón elmondta: Magyarországnak fiatal, életerős, hazaszerető katonákra van szüksége. A toborzás egyik eszköze a honvédelmi alapismeretek tantárgy, amelyet a 2018/19-es tanévtől a gimnazisták és a szakgimnazisták szabadon választhatnak, és akár érettségi vizsgát is tehetnek belőle.„Azt kívánom, hogy legyen sok Borsody László a magyar nép történetében” – mondta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter szeptember 6-án Budapesten, a katona vívómester születésének 140. évfordulója alkalmából megrendezett emléknapon.
tun_1876.jpg

Oldal:  1 2 3 ...... 51 52 53