Miniszteri és vezérkar főnöki köszöntőlevél

Dátum: 2018. okt. 04. cs, 09:59 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Miniszteri és vezérkar főnöki köszöntőlevél a Magyar Tartalékosok Napja alkalmából:

20181004_koszonolevel_nk.jpg


Emlékünnepséget tartottak a Somogy megyei Böhönyén, ahol huszonöt évvel ezelőtt avatták fel a német-magyar katonatemetőt. Az október 5-i, pénteki megemlékezésen részt vett dr. Böröndi Gábor altábornagy is.

05.jpg
2018.10.05-én, Böhönyén emlékünnepség került megtartásra a német-magyar katonatemetőben, a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség szervezésében. A megemlékezésen a MATASZ-t a Zala Megyei Szervezet tagja, Szita János nyá. alezredes Úr képviselte.
A himnuszok elhangzása után Dr. Böröndi Gábor vezérőrnagy mondott emlékbeszédet, melyet közös ima követett.
A közös ima után a koszorúk és virágok kerültek elhelyezésre az emlékmű előtt. Többek között koszorút helyezett el a MATASZ nevében Szita János nyá. alezredes Úr is. A szépen felújított és karbantartott temető méltó nyughelye az elesett hősöknek.
2015-ben a felújítást követő ünnepségen szintén képviseltük a magyar tartalékosokat, elhelyeztük az emlékezés koszorúját.
Makkos István elnök Zala megye

„Bátrak próbája” - köszönőlevél

Dátum: 2018. okt. 17. sze, 02:13 - MATASZ Pest megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Kalász Suli Általános Iskola intézményvezetőjének köszönőlevele:
 

Tisztelt Elnök Úr, Kedves Sándor!

 A Kalász Suli Általános Iskola nevében ezúton megköszönöm, hogy részesei lehettünk a „Bátrak Próbája” nevű rendezvényüknek. Az ötletes, különleges feladatoknak, játékoknak, bemutatónak és a kiváló rendezésnek köszönhetően diákjaink nagyszerű élménnyel gazdagodtak. Biztos vagyok benne, hogy a rendezvény hozzájárult tanulóink hazafias neveléséhez, egyúttal komoly közösségformáló hatása is volt.

 Üdvözlettel,

 Végh Attila

intézményvezető

Kalász Suli Általános Iskola


„Bátrak próbája” - honvedelem.hu

Dátum: 2018. okt. 17. sze, 02:10 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Ifjúsági sportnap az Altiszti Akadémián

Több mint hatszáz tanuló és kisiskolás gyermek vett részt a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Pest Megyei Szervezetének és a Sirályok Sport Egyesület Bátrak próbája elnevezésű ifjúsági sportnapján október 13-án, szombaton, az MH Altiszti Akadémián. A szentendrei laktanyában Szabó István, a tárca honvédelmi ügyekért felelős államtitkára köszöntötte a résztvevőket.

mb4a9914.jpg

In medias res: 700!

700 gyermeket mozgatott meg a MATASZ Pest Megyei Szervezete által a szentendrei Altiszti Akadémia területén rendezett Bátrak Próbája nevet viselő ifjúsági sportrendezvény, amelyet Szabó István honvédelmi ügyekért felelős államtitkár dr. Nébald György Honvédelmi Sportszövetség-alelnök társaságában nyitott meg.


Videó: https://www.facebook.com/honvedelmisport.hu/videos/457074764782287/

A köszöntő beszédet az Aeroking két kiváló ejtőernyősének, apának és fiának, Horváth Pálnak és Horváth Ferencnek a célba ugrása követte – egyikük a Magyar Tartalékosok Szövetsége-, másikuk a Honvédelmi Sportszövetség zászlajával teljesítette a gyerekek körében (is) nagy tapsot kiváltó küldetést.Megjelent a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium 2019/2020-as tanévre szóló felvételi tájékoztatója - adja hírül az iskola facebook oldala.

A bejegyzésben megtalálhatók az általános információk a felvételiről, valamint a jövő tanévben indítandó osztályokról. Az érdeklődők emellett tájékoztatót kaphatnak a képzési formákról, a kollégiumi elhelyezésről, az iskolában zajló katonai hagyományőrzésről, valamint a külföldi kapcsolatokról.

Az ország egyetlen honvéd középiskolájában október 25-én, csütörtökön 14:00 órától nyílt napot tartanak, ahova minden érdeklődőt szeretettel várnak.

További részletek az iskola facebook oldalán.

01.jpg

 Forrás: https://honvedelem.hu/cikk/112384_megjelent_a_honved_kozepiskola_felveteli_tajekoztatojaVédelempolitikai szinten leszögezhető, hogy napjainkban olyan jelenségek történnek környezetünkben, olyan instabilitási tényezők azonosíthatók, amelyeket nem hagyhatunk figyelmen kívül – jelentette ki dr. Kassai Károly ezredes, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat Kibervédelmi Központ vezetője az InfoTér Oktatási Konferencián, október 11-én Balatonfüreden.


Több mint hatszáz tanuló és kisiskolás gyermek vett részt a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Pest Megyei Szervezetének és a Sirályok Sport Egyesület Bátrak próbája elnevezésű ifjúsági sportnapján október 13-án, szombaton, az MH Altiszti Akadémián. A szentendrei laktanyában Szabó István, a tárca honvédelmi ügyekért felelős államtitkára köszöntötte a résztvevőket.

mb4a9914.jpg

snj_3060.jpg
Horvátországi látogatásának második napján – október 11-én, csütörtökön - dr. Benkő Tibor honvédelmi minisztert Zágrábban fogadta Damir Krstičević horvát védelmi miniszter. A két tárcavezető Európa és az európai népek biztonságáról tanácskozott.

„Csak még egyszer előre!” - honvedelem.hu

Dátum: 2018. okt. 15. h, 06:49 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

„Az ezred névadójának jelmondata szellemében építünk olyan Magyar Honvédséget, amelyre méltán büszkék lehetnek hazánk polgárai – hangsúlyozta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred alakulóünnepségén, október 13-án, Székesfehérváron.

16.jpg
Videó:
https://www.youtube.com/watch?v=t1gHYVaol0c
20181014_honvedelemhu.jpg

XIX. MATASZ – MEBSZ KUPA Szeged

Dátum: 2018. okt. 14. v, 06:41 - MATASZ Csongrád megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20181005_07_csongradm_04.jpgSzegeden került megrendezésre a XIX. MATASZ – MEBSZ Nemzetközi Ejtőernyős Célbaugró Verseny. A verseny fővédnöki tisztét Dr. Benkő Tibor Honvédelmi Miniszter Úr vállalta. A versenyre hét ország tartalékos ejtőernyős versenyzői fogadták el meghívásunkat, így nagyon színvonalas eredményes verseny alakulhatott ki. A verseny főbírói felelősségteljes feladatát Várnagy Gyula t. alezredes Úr látta el.

A megnyitó ünnepségre 2018. október 5-én a Szegedi Repülőtéren – a verseny helyszínén –került sor. Jelen voltak és a megjelenteket köszöntötte a Fővédnök képviseletében Hornyák Erika alezredes, a HM társadalmi kapcsolatokért felelős osztály vezetője, Zakar Péter Úr, a Megyei Kormányhivatal Igazgatója, Széles Ernő ny dandártábornok a MATASZ elnöke, Kovács Imre ny. alezredes, Sándor Tibor t I.o. kapitány a Szerb Tartalékos Katonai Elöljárók Szövetsége képviselői, a Német Tartalékosok Szövetsége Közép Frankföldi vezetőségének képviseletében Reinhardt Gernand t. őrnagy, akivel kétoldalú megbeszélést is folytattunk. Jelen voltak a védnökséget vállat együttműködő katonai szervezetek képviselői, a 2.sz. Toborzó és Érdekvédelmi központ és az MH. 5. Bocskai dandár Hódmezővásárhelyi kijelölt részlegeinek, a MH. 37. II. Rákóczi Ferenc mü. ezrede kijelölt részlegei és a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi zenekar, amely térzenével és színvonalas közreműködésével kellemes, szép, színvonalas keretet biztosított a rendezvénynek.

Magyar-német találkozó

Dátum: 2018. okt. 13. szo, 09:43 - MATASZ Csongrád megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A XIX. EJE verseny nyitó ünnepségén a ruzsai klubunk vendégeként jelen volt Reinhardt Gernadt t. őrnagy a Középfrankföldi tartalékosok korábbi elnöke. A német vezető a Grosshaslach-i tartalékosok képviseletében rövid megbeszélést folytatott - Széles Ernő ny. dandártábornok MATASZ Elnök Úr jelenlétében - Fróman Gábor t. mk. őrnagy megyei elnökkel.

A béketeremtést gyakorolták - honvedelem.hu

Dátum: 2018. okt. 13. szo, 09:40 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Kétnapos zárógyakorlattal ér véget a 36. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam (International Military Observer Course – IMOC) Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban. A háromhetes felkészítés résztvevői október 10-én és 11-én bizonyították a felkészültségüket.

Videó:
https://www.youtube.com/watch?v=Y6o9fW6NtNY
20181012_honvedelemhu.jpg
 
Forrás: https://honvedelem.hu/cikk/112858_a_beketeremtest_gyakoroltak
Képek:
A 36. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam zárógyakorlata
A 36. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam zárógyakorlata / 1A 36. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam zárógyakorlata / 2A 36. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam zárógyakorlata / 3A 36. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam zárógyakorlata / 4


Együttműködési megállapodás aláírásával kötelezte el magát a Honvédelmi Minisztérium és a Szent István Egyetem a már eddig is kiváló közös munka fenntartása és továbbfejlesztése mellett október 12-én, pénteken. Az oktatási intézmény gödöllői székhelyén Szabó István, a tárca honvédelmi ügyekért felelős államtitkára, dr. Tőzsér János rektor és Magyar Ferenc egyetemi kancellár látták el kézjegyükkel az okiratot.
snj_9139.jpg
Videó:
https://www.youtube.com/watch?v=2-AFQvyU-tE
20181013_honvedelemhu.jpg

Oldal:  1 2 3 ...... 54 55 56