Felhívás Támogatóinkhoz - adó 1%

Dátum: 2018. ápr. 13. p, 04:41 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Felhívás Támogatóinkhoz - adó 1%

 

Az Ön szolidaritásában, s ezáltal a hazaszeretetre nevelés és a honvédelem ügye iránti elkötelezettség fejlesztése érdekében kifejtett tevékenységünk elismerésében bízva kérjük,

támogassa működésünket személyi jövedelemadója 1%-nak felajánlásával.


Magyar Tartalékosok Szövetsége Közhasznú Egyesület

Adószáma: 18104965–1–42


Kereskedelmi és Hitelbank (KHB) 10402142- 21480517-00000000Magyarország nem akarja feladni keresztény kultúráját és a biztonságot – mondta Németh Szilárd,a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára július 5-én, csütörtökön a Martosi Szabadegyetemen.
 
A szlovákiai Martoson, a MartFeszten megrendezett beszélgetésen – amelyen az államtitkárt és Nógrádi György biztonságpolitikai szakértőt Cziprusz Zoltán, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnökségi tagja kérdezte – egyebek mellett szó esett a társadalom és a honvédség kapcsolatáról, a hadsereg fejlesztéséről, a migrációs válságról és az európai biztonsági helyzetről.


Egyre több önként vállalt feladatban vesznek részt a Győr-Moson-Sopron megyei tartalékos katonák. Az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság katonái júniusban három rendezvényen is tájékoztatót tartottak a civil lakosság számára az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszerről.

01.jpg

Magyarország és Németország között rendkívül szoros védelmi és védelmi ipari együttműködés jön létre; közép-európai NATO-hadosztály-parancsnokság alakul Németország támogatásával – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának csütörtökön Berlinben.

szij.jpgKözel húsz év után indul újra a tartalékos tisztképzés Magyarországon - jelentette be dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter július 2-án a fővárosban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti campusán.
 
tun_7225.jpg
Videó:
20180702_tartalekoskepzes.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=eClHJUgfDgw

Hadapród tábor Veszprémben

Dátum: 2018. júl. 05. cs, 10:52 - MATASZ Veszprém megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A MATASZ Veszprém Megyei Egyesülete, 2014 óta végzi heti rendszerességgel, jóváhagyott terv szerint, szakköri rendszerben a képzést. A kiképzési évet vizsgával zárják (elméleti vizsga, lövészet, alaki mozdulatok vizsga, fizikai felmérés) aki megfelelt a vizsgán az ünnepélyes fogadalomtétel után, előléptetésben részesül. A mellékletben látható képeken, a Bocskai Apród szakasz, ünnepélyes fogadalomtétele és előléptetése 2018. 06. 16-án a csapatzászlónk előtt, a hősi emlékműnél.

20180616_veszpremm_01.jpg
 

Simon-Jójárt Sándor János nyá. ezds. elnök
MATASZ Veszprém Megyei EgyesületeMég soha nem volt ennyi pénz a honvédelemre - hangoztatta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken.
 

A Honvédelmi Minisztérum parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes felidézte, jövőre mintegy 513 milliárd forint lesz a honvédelmi költségvetés. Azt is elmondta: ebből 150 milliárd forintot fordítanak haderőfejlesztésre.

 

Németh Szilárd az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában azt is kiemelte: a honvédelmi kiadások kerete több mint 85 milliárd, míg a belügyi szervek költségvetése mintegy 40 milliárd forinttal emelkedik jövőre. „A biztonság nem lehet pénz kérdése”, és ha kell, még többet fordítanak e célra - mondta, ezért is nevezve fontosnak, hogy az országvédelmi alap keretét ötven százalékkal növelték.

 

Az államtitkár elmondta: a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program honvédelmi része a katonákról szól. Jövőre is 5 százalékkal növelik a katonák illetményét - emlékeztetett, hozzátéve: szeretnék vonzóvá tenni a katonai pályát.

 

A haderőfejlesztés kapcsán azt mondta: az eddig beszerzett új repülők és a meglévő helikopterek felújítása után, új helikopterek beszerzése jelenti a légierő fejlesztésének egyik sarokpontját.


Forrás: https://honvedelem.hu/cikk/111138_nemeth_szilard-_meg_soha_nem_volt_ennyi_penz_a_honvedelemre


A piavei pokol - honvedelem.hu

Dátum: 2018. júl. 05. cs, 10:43 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Rossz döntések egész sora, az elégtelen előkészítés, illetve a két hadseregparancsnok, Conrad és Boroevic rivalizálása is közrejátszott abban, hogy az Osztrák–Magyar Monarchia az egyik legsúlyosabb első világháborús vereségét szenvedte el a Piavénál és Dél-Tirolban az olaszoktól.
 

Az 1918. tavaszi offenzívával összefüggésben a németek azt várták el legfőbb szövetségesüktől, az Osztrák–Magyar Monarchiától, hogy az olasz haderő, illetve az őket támogató brit és francia csapatok lekötésével segítse a nyugati hadszíntéren indítandó nagyszabású akciót. A dualista állam katonai vezetése erre mutatott is hajlandóságot, ám legkorábban a nyáron akartak volna támadni. Ez pedig azt jelentette, hogy a központi hatalmak két meghatározó ereje nem tudta összehangolni hadműveleteit – a háború folyamán már nem először.Az EU külügy- és védelmi minisztereinek együttes ülését tartották június 25-én, hétfőn Luxemburgban, amelyen a honvédelmi tárca részéről dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter is részt vett. A találkozón részt vevő külügy- és védelmi miniszterek egyetértettek abban, hogy az EU közös biztonság- és védelempolitikai együttműködését még szorosabbá kell tenni, különösen az illegális migráció és a terrorizmus elleni küzdelem terén.
 
 

Kadétok, ha táboroznak… - honvedelem.hu

Dátum: 2018. júl. 02. h, 07:09 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Noha általában egy nyári tábor sosem kötelező, az ifjú kadétok esetében mégiscsak az volt: a közelmúltban indult kadétprogramnak ugyanis ez a tábor az afféle szakmai gyakorlata. A velem beszélgető két kadét, Mészáros Márk és Papp Huba sem lepődött meg tehát, amikor a tanév végeztével úgymond folytatódott számukra a honvédelmi nevelés.
4.jpg


Több mint ezer látogatót fogadott a június 23-án megrendezett családi és nyílt napján a Petőfi-laktanya. Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, valamint az MH Katonai Rendészeti Központ közös rendezvényén az érdeklődők egész nap izgalmas programokon vehettek részt.

Videón a MATASZ Hagyományőrző tagozatának bemutatója: https://youtu.be/tMX1eQNyUcc?t=2m18s

20180624_hagyortag_1.jpg
 
Forrás: https://honvedelem.hu/cikk/111035_nyilt_nap_a_petofi_laktanyaban


Újabb relikviával gazdagodott a Magyar Tartalékosok Hagyományőrző Szövetségének (MATASZ) hagyományőrző tagozata. A nemrégiben felújított 122 milliméteres tarack, avagy közkedvelt nevén Öcsibuff megannyi kitartó és áldozatos munka után újra régi fényében pompázik.
 
122_mm-es_1938_mintaju_tarack_m_30_.jpg
oc4.jpg

Oldal:  1 2 3 ...... 47 48 49