20171210_hs_nebaldgy.jpgAz öt esztendőre megválasztott szöuli olimpiai bajnok kardvívó „jó erdész" szeretne lenni ebben a programban.

Sport és honvédelem. Utóbbi kifejezés talán némi távolságtartást szül az emberben, nem gondolja?

Többek között pontosan az is a cél, hogy az emberek ne féljenek ettől a kifejezéstől, azoktól az értékektől, amelyeket a haza védelme és a hazafias nevelés jelent — mondja Nébald György. — És most nem háborús szituációra gondolok, számos olyan helyzet, vészhelyzet adódhat az országban, amely során szükség van erős civil elköteleződésre és olyan egészséges, sportos kiállásra, amelyet szeretnénk megteremteni ebben az országban. Fontos, sőt alap, hogy olyan képességekkel rendelkezzenek az emberek, amelyek nem csak a mindennapokban hasznosíthatóak mondjuk egy árvíz esetében is.
Huszonegy önkéntes területvédelmi tartalékos katonajelölt írta alá a napokban a szerződését az encsi járásban. Ebben vállalták a katonai kiképzés feladatait, kihívásait.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal Encs Járási Hivatalában öt, tanulmányait folytató fiatal, valamint tizenhat munkavállaló írta alá a szerződését. Mint elmondták: aktívan szeretnének tenni hazájukért és az állampolgárok biztonságáért, ezért csatlakoztak a Magyar Honvédség új szolgálati formájához, vállalták a katonai kiképzést.


18. Doni Hősök Emléktúra fővédnöksége

Dátum: 2017. dec. 10. v, 09:12 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat


Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter elvállalta a 18. Doni Hősök Emléktúra fővédnökségét

20171206_doni_k.jpg


Nemcsak lőttek, nyelvórát tartottak és a temetőbe is ellátogattak a tartalékosok

Változatos katonai feladatok tették próbára az idén tizennegyedik alkalommal megrendezett nemzetközi Mikulás-kupa résztvevőit.

Nagyobb az íj, mint a kislány, aki – gondos segítséggel – a pár méterre álló céltábla középső körét vette célba. Az andornaktályai Novák Zsófia volt az idei Mikulás-kupa legfiatalabb résztvevője, aki édesanyjával és a testvérével együtt teljesítette azokat a feladatokat, amelyeket a kora megenged. Az első osztályos Zsófi – akárcsak testvére, Máté – igazolt labdarúgó, s minden érdekli, ami a mozgással kapcsolatos.Dr. Nébald György a Nemzeti Olimpiai Bizottság székházában tartott sajtóeseményen elmondta: az általa vezetett szervezet célja, hogy a sportot minél népszerűbbé tegye, és felhívja a figyelmet azon szabadidős sportokra, amelyek a honvédelemhez kötődnek. Ezek közé tartozik a dzsúdó, a vívás, a sportlövészet, a különböző küzdő- és önvédelmi sportok, valamint minden olyan sportág, amely a honvédelmi nevelés megvalósítását mint a szervezet alapvető célját szolgálja. „Az is a cél, hogy elvigyük a sportot az emberekhez, tehát a lakóhelyükhöz közel, ezért létrejönnek majd a honvédelmi sportközpontok, amelyek részben a helyszínei lesznek ezeknek a sportolási lehetőségeknek” – mondta az elnök.

A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program példátlan katonai fejlesztéseket tesz lehetővé Magyarországon, ezek révén pedig tovább emelkedik majd a katonák megbecsülése – mondta el dr. Simicskó István honvédelmi miniszter december 6-án Budapesten, a törvényhozás Honvédelmi és rendészeti bizottsága előtti éves meghallgatásán.

Megtartotta éves beszámolóját az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt dr. Simicskó István honvédelmi miniszter. A testület ülésén részt vett dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök, valamint Kovács József altábornagy, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatója.


A hazafiasság legszebb tanúbizonysága, ha valaki a mindennapi munkája mellett kívánja önkéntesen szolgálni közösségünket, hazánkat − hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet dr. Simicskó István honvédelmi miniszter tartott az 1000. önkéntes területvédelmi tartalékos katona szerződéskötése alkalmából december 6-án, szerdán.


Ünnepélyes keretek között írta alá szerződését a Honvédelmi Minisztériumban az ezredik önkéntes területvédelmi tartalékos katona, Náni József tartalékos őrmester. A miniszter történelmi pillanatnak nevezte az eseményt, rámutatva arra, hogy, 2010-ben mindössze 17 önkéntes katonával rendelkezett a Magyar Honvédség. „Elindítottuk az önkéntes tartalékos rendszer újjáépítését, két esztendővel ezelőtt pedig úgy döntöttünk, mindezt területi alapon folytatjuk” – mondta dr. Simicskó István.

Tizennegyedszer is Mikulás Kupa Egerben

Dátum: 2017. dec. 07. cs, 06:20 - MATASZ Pest megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Pest megyei szervezet - 2017. 12. 02. Tizennegyedszer is Mikulás Kupa EgerbenDecember első szombatján, már a tizennegyedik alkalommal rendezte meg a MATASZ Heves Megyei Szervezete a „Mikulás-kupa” elnevezésű lőversenyét. A rendezvénynek hagyományosan az egykori „Katkó” - ma az Egri Szakképző Centrum Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Kollégiuma és Könyvtára működik itt - adott otthont, ahol minden feltétel adva van a verseny lebonyolításához. A versenyre a hazai csapatokon túl, neveztek a MATASZ Hajdú-Bihar Megyei, Jász-Nagykun Solnok Megyei és a Pest Megyei Szervezetek tagjai is, de ott voltak a németországi Unterfranken megyei tartalékosok is.


Az advent legfontosabb üzenete - honvedelem.hu

Dátum: 2017. dec. 07. cs, 06:08 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Az advent legfontosabb üzenete: a hit, a remény, az öröm és a szeretet


Karácsonykor, az adventi várakozás időszakában is fontos, hogy a hitünk, a szeretetünk, az örömünk kiteljesedjen, a reményünk megerősödjön – mondta dr. Simicskó István december 2-án, szombaton Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban.Egyelőre nem kapott felkérést, így felmondási idejét tölti Földi László nemzetbiztonsági szakértő, az Információs Hivatal volt műveleti igazgatója, aki a kilencvenes évek végén a Horn-kormány durva titkosszolgálati visszaéléseinek a leleplezésével vált ismertté, ám az Echo TV-ben és a Magyar Időkben kimondott markáns véleménye miatt két hete távoznia kellett Tarlós István tanácsadó testületéből. Földi a PestiSrácok.hu Polbeat című műsorában Huth Gergely és Stefka István kérdéseire válaszolva újfent megerősítette: tartja véleményét, miszerint a migrációs válság már ma is háborús helyzetet teremtett, amelyben az embercsempész háborús merénylő, akit semmiféle jogi védelem nem illet meg, hiszen idehozza az ellenséget. Arról is beszélt: szinte elkerülhetetlen, hogy Európában véres konfliktusok alakuljanak ki. Nem úgy, mint a második világháborúban, hanem polgárháborúk képében, például Németországban. – Azért kell erről beszélni, hogy Európa felébredjen és védekezzen – tette hozzá.

Bács-Kiskun megyében, a kecskeméti járási század bázisán kezdődött meg az önkéntes területvédelmi tartalékosok felkészítése. Az első három napon katonai közelharc, elsősegélynyújtás, fegyverzettechnika és alaki foglalkozás szerepelt a kiképzési tervben.

Az MH Anyagellátó Raktárbázis bázisparancsnokságán, Hetényegyházán kezdődött meg a Bács-Kiskun megyéből önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatra jelentkezettek százhúsz órás kiképzése. Az önkénteseknek intenzíven telt az első három napjuk, hiszen egyrészt el kellett sajátítaniuk az önvédelemre épülő katonai közelharc, a kézi- és fegyveres tusa alapfogásait, az elsősegélynyújtás keretében pedig a sebek fertőtlenítésének, kötözésének módját tanulták meg. Ismerkedtek a honvédségnél rendszeresített gépkarabély karbantartásának, biztonságos kezelésének, részleges szét- és összeszerelésének technikájával, és alaki foglalkozásokon is részt vettek.

Katonának állt a Kowalsky meg a Vega - honvedelem.hu

Önkéntes területvédelmi tartalékos század alakult Kiskunhalason - honvedelem.hu
Oldal:  1 2 3 ...... 34 35 36