Az országos küldöttgyűléstől ‎kapott felhatalmazás alapján Széles Ernő elnök képviselte szövetségünket a Honvédelmi Sportszövetség alakuló közgyűlésen.

A közgyűlésen megválasztására kerültek az alapszabályban meghatározott azon funkciókat betöltő személyek, akiknek megléte elengedhetetlenül szükségesek a törvényben meghatározott feladatok, illetve a tevékenység megszervezéséhez, és megkezdéséhez.

A szövetség fontosabb tisztségviselői:
Név Tisztség, Kun Szabó István elnök, Dr. Konczi Ferenc Pál főtitkár, Boros György alelnök, Prof. Dr. Borbély Attila alelnök, Farkas László alelnök, Széles Ernő alelnök, Dr. Tóth László alelnök, Csampa Zsolt elnökségi tag, Gergely István elnökségi tag, Mergancz Sándor elnökségi tag, Dr. Eleki Zoltán FB elnök, Kunszt Gábor FB tag, Dr. Szieben László FB tag, Dr. Molnár Attila FB tag


Szövetségünk elnöke a Honvédelmi Sportszövetség‎ egyik alelnökeként a kadet és tartalékos szakmai tagozat irányítását kapta feladatul. Ez a feladat természetesen a szövetség feladata is, a már eddig is végzett sok irányú és széleskörű feladataink mellett.Nyolcadik állomásához érkezett a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) Fejér Megyei Szervezete, valamint a Honvédelmi Szakkör által szervezett vándorkiállítás. A helyszín ezúttal a székesfehérvári Szakképzési Centrum Váci Mihály Ipari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium klubterme volt.


A napokban megnyílt kiállításon a diákok megismerhettek néhány, a Magyar Honvédség által használt technikai eszközt, illetve az egyes békemissziókban egykoron szolgálatot teljesítő katonák ezidáig féltve őrzött tárgyi emlékeit.A Karmarama reklámügynökség készítette a brit hadsereg legújabb kampányát, amelynek printes és filmes elemeiben az összetartozásra és a közjóért való cselekedetekre fókuszálnak.


A brit hadsereg reklámjai általában nagyon jól mutatják, hogy milyen a fiatalok szellemisége: a 70-es években a reklámok azt emelték ki, hogy a katonák egzotikus helyekre juthatnak el, ahova amúgy nem (mi nem találtuk meg, de a Campaign szerint egy korabeli, 1971-es háborúellenes poszter ki is figurázta ezt a hozzáállást az alábbi szöveggel: "Csatlakozz a sereghez, és utazz el egzotikus, távoli helyekre, találkozz érdekes, szokatlan emberekkel - aztán öld meg őket").

A 80-as évek fiatalokat sújtó munkanélkülisége aztán új hozzáállást hozott a hadsereg hirdetéseiben is: ekkor már a kiszámítható, pontos fizetést és egy igazi szakma megtanulását emelték ki. A mostani kampány a közvélemény-kutatások alapján választotta ezt a fókuszt: a fiatalok nagy többsége szeretné, ha pozitív változást hozhatna a világban a tevékenysége.


A This is belonging című kampányban a 'belonging' egyszerre két dologra utal: az összetartozásra, bajtársiasságra, másrészt az elhivatottságra, arra, hogy az ember jó helyen van a seregben, mert ezzel egy magasabb, jó célt szolgál. A kampány két 30 másodperces szpotból és 5 plakátból áll.


Forrás: www.kreativ.hu


Cikk: Tendereztet a US Army

Dátum: 2017. jan. 12. cs, 06:20 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A toborzásra fókuszáló megbízás összértéke elérheti a 4 milliárd dollárt.

Az Egyesült Államok hadserege 2005 óta a McCann Worldwide-dal dolgozik. A velük kötött szerződést tavaly novemberben ideiglenesen meghosszabbították, így másfél évvel az eredeti lejárata után is érvényben maradt. Az eredetileg 2014 novemberére tervezett ajánlati felhívást most tették közzé. A legfeljebb 10 évre szóló megbízás költési plafonja 4 milliárd dollár. (Két éve a seregnél úgy nyilatkoztak, hogy a tényleges éves marketingköltésük 184-200 millió dollár között van.)


A munka a szerződéses katonaság mellett a tartalékosokra, a civil szolgálatra és a Nemzeti Gárdára is kiterjed, fő stratégiai célja a toborzás és a megtartás. A szerződés része a stratégiai tervezéstől az interaktív és influencer marketingen át a közösségi médiáig és a multikulturális hirdetésekig valamennyi kommunikációs feladat, beleértve az országos és a helyi kampányokat is.


Forrás: www.mediapiac.com


15 éves a MATASZ - beszámolók (képek, videók)

Dátum: 2017. jan. 03. k, 11:52 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat


Az alábbi oldalon találhatja a 15 éves ünnepség beszámolóit:

http://www.matasz.com/news.php?cat.23

(a felső, vízszintes menüben is megtalálja mindig 15 ÉV felirattal)Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kíván a MATASZ!

2016_matasz_karacsonyi_udvozlet.jpgDecember 9-én a MATASZ hagyományőrzői tüzéravatással egybekötött évértékelő rendezvény tartottak a Kerepesi úti laktanyában.

Első alkalommal tartottak önállóan évértékeléssel egybekötött tüzéravatást a MATASZ hagyományőrző díszütegénél Budapesten.


Idén rekord évet zár a MATASZ hagyományőrző tagozata. Közel száz eseményen vettek részt. Az első világháborús és 1956-os évfordulók miatt a szokásosnál jóval több megemlékezésen, valamint filmforgatásokon kellett helyt álljunk – mondta el Jásdi Balázs hagyományőrző főhadnagy a csapat vezetője.Hét új tag felvételével december 1-én megalakult a MATASZ Veszprém Megyei Egyesület Női tagozata. A hölgyek többsége közvetlenül kapcsolódik a honvédelemhez, mivel évekkel ezelőtt, vagy még napjainkban is a honvédségnél dolgozik.

A tartalékos hölgyek a jövőben havonta két alkalommal tartanak klubfoglalkozást. A tevékenységükkel alapvetően kapcsolódnak az egyesület által szervezett programokhoz, ezért részt kívánnak venni a szervezett ünnepségeken, honvédelmi rendezvényeken és tematikus délutánokon.

2016. december 3. Mikulás Kupa, Eger TV

Dátum: 2016. dec. 09. p, 07:43 - MATASZ Heves megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

"25 csapat, több mint 120 versenyző vett részt az Mikulás Kupa Lövészversenyen a Magyar Tartalékosok Szövetsége és a Lenkey-s Bajtársi Egyesület rendezésében. Ahogy az már megszokott, a német tartalékos katonák idén is ajándékkal jöttek a versenyre, egy kamionra való rakomány érkezett Egerbe a már hosszú múltra tekintő bajtársi kapcsolatnak köszönhetően."
Videó a hír folytatásában.

Tisztelt Bajtársak!
201612_magyarhonvpk_001.jpgÖrvendetes tény, hogy egy olyan szervezet tagja lehetünk, mint a MATASZ, ahol civilként is úgy végezzük a honvédelem ügyét elősegítő munkánkat, hogy nem feledkezünk meg arról, hogy „katonák voltunk” s a társadalom részeként ma is többségében szívünkben azok vagyunk.

Tesszük ezt úgy, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy ma is több száz aktív magyar katona szolgál hazájától, családjától távoli helyen.
Tudjuk azt is, hogy milyen jól esik a szolgálatban megfáradt katonának, ha tudja szerettei és a táradalom bizonyos tagjai, ismeretlen bajtársai szeretettel gondolnak rájuk és várják őket haza.

Tiszteletteljes szándékom megszólítani a MATASZ tagjait, hogy csatlakozzanak adományaikkal a Honvédsuli Egyesület II. karácsonyi ajándék missziójához.

A küldetésünk célja, hogy minden karácsonykor külföldi szolgálaton lévő magyar honvéd kapjon, egy un. „cipős dobozt, pakkot” amibe a Honvédsuli kadétjai az Önök/Ti adományaitok segítségével becsomagolhassanak egy keveset az otthoni ízekből és egy jó nagy adagot a szeretetből. A tavalyi missziónk során 300 pakkot tudtunk elkészíteni önerőből, amit a KFOR 13. váltása kapott meg. Az idén terveink szerint minden karácsonykor külföldön szolgáló katonánknak szeretnénk adni, ami a tavalyi mennyiségnek több mint a háromszorosa.

Bajtárs segíts, akár egy doboz cigaretta árával, hogy azt átválthassuk szeretetre!
AZ ADOMÁNYOKRA ELKÜLÖNÍTETT BANKSZÁMLA SZÁMUNK: OTP 11744003-21364705-

Köszönöm
Dankó László Honvédsuli programvezető
https://hu-hu.facebook.com/suli.honved1/
201612_magyarhonvpk_003.jpg201612_magyarhonvpk_004.jpg

Oldal:  1 2 3 ...... 21 22 23