01.jpg

Áder János köztársasági elnök május 28-án, hétfőn tábornoki kinevezést adott át és előléptetett egy tábornokot a Sándor-palotában.Magyar Tartalékos díszüteg díszlövései Pákozdon 122mm-es tarackkal és hatfontos ágyúval.
 
A 2018. évi központi Hősök Napi megemlékezésen a MATASZ díszüteg három díszlövéssel tisztelgett. Egy 1948-as hatfontos ágyúval és egy 1938M 122mm-es tarackkal.

20180527_hagyor_.jpg

2018. 06. 01. Pomáz, Egy nap a honvédelemért

Dátum: 2018. máj. 30. sze, 11:21 - MATASZ Pest megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Pomáz online meghívója és beharangozó videója a
2018. évi "Egy nap a honvédelemért" rendezvényre.
 
 20180601_pomaz.jpg


2018. 06. 01.
"Egy nap a honvédelemért" elnevezésű pomázi honvédelmi nap.
Toborzás és sportversenyek.

20180601_pestm_pomaz.jpg

Haditornát tartottak Orosházán - behir.hu

Dátum: 2018. máj. 30. sze, 07:04 - MATASZ Békés megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A Magyar Tartalékosok Szövetségének Békés megyei szervezete minden évben haditornákon méretteti meg a tanuló ifjúságot honvédelemmel kapcsolatos feladatok végrehajtásával.


Hagyománnyá vált, hogy a szervezet orosházi csoportja külön megrendezi tavasszal városi-regionális haditornáját, amelyet idén a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola Orosházi Oktatási Centrumában tartottak. Hét csapat vállalta a szombati megmérettetést és öt harcászattal kapcsolatos feladatot kellett teljesíteni.


Kiérdemelt emlékezet - honvedelem.hu

Dátum: 2018. máj. 30. sze, 07:00 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Hőseinknek köszönhető, hogy – a költő szavaival élve – ma is „él nemzet e hazán.” Ha továbbra is meg akarjuk őrizni magyarságunkat, ma is tennünk kell érte - hangsúlyozta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Magyar Hősök Emlékünnepe alkalmából tartott megemlékezésen, Pákozdon, május 27-én, vasárnap.
 
cikk_01.jpg


Országszerte megemlékezéseket tartottak a magyar hősök emléknapja alkalmából május 27-én, vasárnap. Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a rákoskeresztúri Új köztemetőben koszorúzta meg a magyar katonahősök emlékművét.
 

2001-ben született az a törvényrendelet, amely minden év május utolsó vasárnapját a magyar hősök emlékünnepévé nyilvánította. Ugyanebben az esztendőben alakították ki a rákoskeresztúri Új köztemetőben a magyar katonahősök emlékparkját, ahol május 27-én dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter mondott emlékbeszédet, és helyezte el a megemlékezés koszorúját a hősök emlékművénél.

cikk_01.jpgA Magyar Honvédségnek tudnia kell megvédeni az országot, a lakosságot - mondta Korom Ferenc altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök az M1 aktuális csatornán, május 26-án, szombaton.
 
 


Kétnapos rendezvényen mutatja meg eszközeit, katonai képességeit a Magyar Honvédség május 26-27-én, a városligeti gyermeknapon és a Magyar Hősök Emlékünnepén. A változatos bemutatók és programok helyszínén dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter úgy fogalmazott, nyitni kell a társadalom felé, hogy az emberekben tudatosuljon, a katonák értük vannak.
 
A miniszter elmondta: fontos, hogy a Magyar Honvédség nyisson a társadalom felé, például a toborzás miatt, s azért is, hogy az emberek első kézből láthassák, tapasztalhassák, a katonák értük vannak, az ő biztonságukat szolgálják. „Egész életünk a társadalmi környezetről, a társadalommal való együttműködésről szól, ezért tartom fontosnak többek között az ilyen rendezvényt” – hangsúlyozta dr. Benkő Tibor.


A toborzás nagyon fontos feladat, nem lehet elég korán elkezdeni - emelte ki a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára az M1 aktuális csatorna május 26-ai, szombat reggeli műsorában.
 
Szabó István megjegyezte: különböző eszközöket állítottak csatasorba, hogy minél korábban, már iskolás korban meg tudják szólítani a honvédelem iránt érdeklődő fiatalokat. Ilyen például a katonasuli program, a kadétprogram, és ezt a célt szolgálják a honvédelmi táborok is, amelyekben az idén nyáron csaknem 1200 gyermeket táboroztat a honvédség.


A Magyar Honvédség fejlesztésében a légierő prioritást élvez - közölte a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna május 26-ai, szombat reggeli műsorában.
 
Dr. Benkő Tibor elmondta: a honvédség 10 éves fejlesztési tervét, a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programot a mindenkori kihívásoknak, kockázatoknak megfelelően állították össze. Ütemezését az határozza meg, hogy mire van szüksége elsősorban az országnak, az ország biztonságának. Az elsődleges területek között a miniszter a légierő fejlesztésén túl a katonák egyéni felszerelésének, eszközeinek modernizációját, a kibertámadások elleni védekezést szolgáló eszközök, továbbá páncéltörő eszközök beszerzését sorolta fel.


20180527_veszpremm_003.jpgA tizennegyedik alkalommal emlékeztek meg május 27-én Balatonfűzfőn, a háborúk katonai és polgári áldozatairól.

A megemlékezés első részében szentmise keretében imádkoztak azokért, akik a „történelem sodrában” a legkedvesebbet, az életüket áldozták Magyarország függetlenségéért. A misét Laposa Norbert, a Jézus Szíve Plébánia kormányzója mutatta be.

b2j.jpgKorom Ferenc altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök tartott állománygyűlést május 23-án, szerdán az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon (MH ÖHP). A rendezvényen részt vett Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa is.

A korábbi parancsnok az átadás-átvételi jegyzőkönyvek aláírása után tájékoztatta a katonákat a szervezeti változásokról és kérte, hogy a továbbiakban is az eddig megszokott magas színvonalon lássák el feladataikat.

Az állománygyűlésen elhangzott, hogy a parancsnokság parancsnoki beosztást 2018. május 22-től megbízással Mihócza Zoltán vezérőrnagy látja el. Schmidt Zoltán dandártábornok szintén megbízással tölti be a törzsfőnöki, míg Bellovics Pál ezredes, a törzsfőnök támogató helyettesi feladatokat. Az MH ÖHP Haderőtervezési Főnökség élén is változás állt be, a továbbiakban Márkus Ferenc ezredes vezeti a főnökséget.

1.jpg

Vezérkarfőnöki állománygyűlés az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon / 1Vezérkarfőnöki állománygyűlés az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon / 2Vezérkarfőnöki állománygyűlés az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon / 3Vezérkarfőnöki állománygyűlés az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon / 4
Vezérkarfőnöki állománygyűlés az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon / 5 


Fotó: Dánielné Csiszár Nóra

Forrás: https://honvedelem.hu/cikk/110461_vezerkarfonoki_allomanygyules_az_mh_osszhaderonemi_parancsnoksagonFelmentették a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) főigazgatóját - derül ki a Magyar Közlöny május 22-ei, keddi számából. Orbán Viktor miniszterelnök határozata szerint Kovács József altábornagy május 21-ei hatállyal, más fontos megbízatására tekintettel távozott posztjáról.

k1.jpg

A KNBSZ távozó főigazgatóját Áder János köztársasági elnök a Miniszterelnöki Kormányiroda államtitkárává nevezte ki. A kinevezési okmányt az államfő május 22-én az Országház Vadásztermében adta át Kovács Józsefnek.

k2.jpg

Fotó: Kovács Tamás és Szigetváry Zsolt (MTI)

Forrás: https://honvedelem.hu/cikk/110456_a_miniszterelnoki_kormanyiroda_allamtitkara_lett_a_knbsz_foigazgatoja


Oldal:  1 2 3 ...... 46 47 48