mb4a0007.jpgA Magyar Honvédség garantálja az emberek és a családok biztonságát – hangsúlyozta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter február 12-én, Budapesten, a haderő éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén.

A miniszter a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban tartott értekezleten elmondta, a katonák áldozatos munkájának köszönhetően Magyarország ma a világ egyik legbiztonságosabb országa. Ahhoz, hogy ezt a biztonságot a legmagasabb szinten garantálni lehessen, erős államra, jól kiképzett, a kor színvonalának megfelelő, modern technikai eszközökkel rendelkező honvédségre van szükség, de az is fontos, hogy minden magyar ember nemzeti ügyként tekintsen a haza védelmére. Ehhez a civil állampolgárok odafigyelésére, felelősségérzetére, hazaszeretetére is szükség van, amely nemcsak érzést, hanem tevékeny törődést is jelent – emelte ki a tárcavezető. Hozzátette: a honvédségnek is nyitnia kell a társadalom felé.

mb4a9020.jpg

5,2 milliárd forintból újulhat meg a hódmezővásárhelyi laktanya 2020-ig – jelentette be dr. Simicskó István honvédelmi miniszter február 6-án, kedden a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyában tartott sajtótájékoztatóján.

Dr. Simicskó István hangsúlyozta: a biztonság napjainkban elsődleges fontosságú, azonban az nem állandó, azért mindennap tenni kell. Ebben pedig jelentős szerepük van azoknak a katonáknak, akik az ország déli határszakaszának védelmében vesznek részt. Fontos a katonák megbecsülése, munkájukhoz pedig a méltó körülmények biztosítása.
20180201_veszpremm_04.jpgFebruár 1-én megtartotta éves értékelését a MATASZ Veszprém Megyei Egyesületének tagsága.

Az egyesület elnöke Simon-Jójárt Sándor eredményesnek ítélte meg a 2017. évi feladatok végrehajtását. Két iskolában tovább folytatódott az Apród program, ahol a jóváhagyott kiképzési tematika alapján, szakköri foglalkozás keretében ismerkedhettek meg a gyerekek a katonai élet sajátosságaival.

Aláírásra került egy új együttműködési megállapodás az olaszországi tartalékos - Sezione A.N.A. Monte Grappa – szervezet vezetőivel, amelynek fő célja az olasz-magyar katonai hagyományok ápolása.

Minden évben számos iskola diákjai látogatnak el Tatára, az MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz. A napokban megtörtént az első idei látogatás: a komáromi Jókai Mór Gimnázium 11/B osztályának diákjai ismerkedtek meg a katonák munkájával.mb4a7768.jpgEgy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten.


A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.

Január utolsó és február első napjaiban megérkezett Magyarországra az a két Airbus A319 típusú repülőgép, amelyekkel bővülnek a Magyar Honvédség képességei. A többfunkciós gépeknek köszönhetően hazánk immáron rendelkezik az önálló csapatszállítás képességével is.A somogyi toborzók 2002 óta hagyományosan januárban rendezik meg a Honvédelmi Pályaválasztási Napot, melynek részeként a katonai szolgálatvállalás és a katonai tanintézetekben folyó képzések népszerűsítése mellett lehetőség nyílik jelentkezni a honvéd altiszti szakképzésre is.
Hajdú-Bihar megyében tavaly áprilisban kezdődött meg az önkéntes területvédelmi tartalékosok toborzása és felvétele, azóta már közel 200-an csatlakoztak a járási századhoz. Közülük több mint százan már az elmúlt év októberében végrehajtották az alapozó kiképzést, megkapták a felszerelésüket, illetve letették katonai esküjüket.A „város hete” Kaposváron - honvedelem.hu

Dátum: 2018. febr. 05. h, 06:07 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Katonai tiszteletadással történő ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött Kaposváron a Város hete elnevezésű rendezvénysorozat.
Kaposvár a 18. század elején még alig lakott mezőváros volt; 1749-ben azonban már Somogy vármegye székhelyeként jelezték. 1873-ban „rendezett tanácsú várossá” nyilvánították, ami kiemelkedő státuszt eredményezett a megyében. Ezen évforduló alkalmából rendezik meg a Város hete rendezvénysorozatot, idén immár 26. alkalommal.
 


A Magyar Honvédség átalakítja az önkéntes tartalékos rendszerét, melynek keretén belül a tavalyi évben megkezdődött Veszprém megyében is a toborzás. Január 24-én huszonöten kötöttek Önkéntes Területvédelmi Tartalékos szerződést (ÖTT) a veszprémi toborzó központban.

A megyében eddig összesen nyolcvanöten töltöttek ki regisztrációs lapot, mellyel jelezték tartalékos szolgálatvállalási szándékukat. A regisztráltak között tizenhat hölgy is van, akik közül most hárman írtak alá a szerződést, így az ő létszámuk tizenkettőre emelkedett.

Herend vasútállomás 1969. január 31.

Dátum: 2018. febr. 05. h, 05:42 - MATASZ Veszprém megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20180131_veszpremm_02.jpgA Magyar Honvédség életének fájdalmas és nagyon szomorú napjára, megemlékezésre gyűltek össze katonák és civilek, Herend vasútállomásán. A 49 évvel ezelőtti napon, a reggeli órákban, a katonai gyakorlat és a bevagonírozás befejezése után hazautazásra készült, a Lenti Gépesített Lövészezred állománya. Helytelen váltóállítás következtében az álló katonai szerelvénybe, azonos vágányra érkezve rohant bele nagy sebességgel, a személyszállító vonat.

Selyem a művészetben

Dátum: 2018. jan. 26. p, 06:09 - MATASZ Veszprém megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20180122_veszpremm_02.jpgA szervezők a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiállítási megnyitóval és zenei koncerttel várták az Agórába a kultúra iránt érdeklődő vendégeiket.

Török Lajosné, a MATASZ Veszprém Megyei Egyesület nőtagozatának tagja selyemfestményeiből a Varázslatos selyem - címmel nyílt január 22-én kiállítás az Agóra félemeletén. A kiállítást Dr. Burai Gézáné nyitotta meg, aki a kezdetektől ismeri Törökné, „Kata” munkásságát. Beszédében kiemelte, hogy a selyem azért is fontos kelléke napjaink művészetének, mert a puhasága, a simulékonysága az igazi női erényeket jeleníti meg.Tovább folytatódik az önkéntes tartalékos rendszer feltöltése Hajdú-Bihar megyében: a napokban 23-an kötöttek tartalékos szerződést Debrecenben, a Nagysándor József Laktanyában. A jelentkezők között ott volt két két hajdúsági település polgármestere is.

Nagy lendülettel kezdték meg az újévet az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság debreceni szakemberei: január közepén újabb tartalékos jelentkezők kötötték meg szerződésüket ünnepélyes keretek között. Ezúttal 23-an csatlakoztak a hajdú-bihari önkéntes területvédelmi tartalékos századokhoz, ezzel a megyében immár 192-en önkéntes területvédelmi tartalékos katonák.

Ünnepi állománygyűlés keretében mutatta be január 22-én dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök az új vezérkarfőnök-helyettest és a vezérkarfőnök koordinációs helyettesét a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában.


Hétfő reggel mutatta be a vezérkarfőnök Huszár János altábornagyot a honvédelmi tárca állományának. Az altábornagy hivatalosan is a Honvéd Vezérkar főnök helyetteseként folytatja munkáját, miután január 11-én, csütörtökön átadta az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoki beosztását Korom Ferenc vezérőrnagynak. Dr. Benkő Tibor vezérezredes szintén e rendezvényen mutatta be a kollégáknak Szabó István vezérőrnagyot, a Honvéd Vezérkar főnökének koordinációs helyettesét.

Az irodavezető - honvedelem.hu

Dátum: 2018. jan. 23. k, 08:48 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Toborzásból jeles

Öt éve irányítja a toborzó- és érdekvédelmi munkát, a katonai igazgatási feladatok ellátását Magyarország legnagyobb megyéjében Durgó Tamás őrnagy.
rország legnagyobb megyéjében Durgó Tamás őrnagy.

Túlzás nélkül állíthatjuk, szinte nincs is olyan városi rendezvény, falunap, állásbörze Bács-Kiskun megyében, amelyen nem lennének ott az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodájának munkatársai. Több mint kétszáz különböző rendezvényen vettek részt az elmúlt öt évben.
Oldal:  1 2 3 4 ...... 39 40 41