2018.03.13. Meghívó a Ludovika Szabadegyetem előadásra

20180313_eload_k.jpg

Regisztráció:
http://regisztracio.uni-nke.hu/szabadegyetem/

20180306_veszpremm_001.jpgVeszprémben a volt Jutas Altisztképző Intézet falán, kedden (március 6.) emléktáblát avattak a Magyar Királyi Honvéd Légierő és a Magyar Királyi Honvéd 101. Puma Vadászrepülő Ezred katonái tiszteletére.

A Veszprém Megyei Levéltár udvarán tartott avatóünnepségen megjelenteket Ovádi Péter képviselő-jelölt köszöntötte. Felhívta a figyelmet arra, hogy a városban található emlékművek segítenek emlékezni arra a korszakra, amikor nem volt könnyű katonának lenni. Ezek az emlékhelyek biztosítják azt, hogy a katonák tettei ne merüljenek a feledés homályába. A most felavatásra kerülő emléktábla is a katonai becsületre, tisztességre és erényekre fogja emlékeztetni az ide látogatókat.2018 januárjától megkezdte a közös munkát az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság pécsi toborzó irodája, valamint az MH Hadkiegészítő Felkészítő és Kiképző parancsnokság újonnan alakuló 15. Előkészítő Részlege Bátori Katalin és Hegedüs Norbert őrnagyok vezetésével. A két szervezet egyik közös célja az önkéntes területvédelmi tartalékosok létszámának növelése és a honvédelmi életpálya népszerűsítése.

A kollektíven végzett toborzó munka eredményeképpen február 14-én 30 fő önkéntes területvédelmi tartalékos kötötte meg szerződését ünnepélyes keretek között, valamint Baranyában először sor került két irodán kívüli csoportos regisztrációra is. Február 21-én a szigetvári Zrínyi Miklós Gimnázium, Szakgimnázium Szakközépiskola és Szakiskola végzős hallgatóihoz, majd 23-án a Sellyei Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 18. életévet betöltött diákjaihoz érkezett az iroda állománya. A két helyszínen nem csak regisztrációra, de egyben orvosi és pszichológiai alkalmassági vizsgálatokra is sor került, ezáltal megkönnyítve és teljessé téve a jelentkezés folyamatát. Szigetvárról 16 fő, Sellyéről 26 fő kapott alkalmas minősítést, így 32 fő önkéntes területvédelmi tartalékos jelölt várja, hogy szerződést köthessen. Példamutató hozzáállást tanúsítva a sellyei iskola igazgatóhelyettese, Csőke Edit is csatlakozott az önkéntes területvédelmi századhoz.

Schmidt Petra t. százados
Fotó: Hegedüs Norbert őrnagy
Forrás: http://www.hadkiegeszites.honvedseg.hu/cikk/4599

Az ezredik - hadkiegeszites.honvedseg.hu

Dátum: 2018. márc. 08. cs, 09:05 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Emléklappal köszöntötték Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 1000. szerződéses katonának jelentkezőjét az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság nyíregyházi munkatársai.

Ha valahol egy beszélgetésben nagy múltú katonavárosokról esik szó, szinte megkerülhetetlen Nyíregyháza szerepe. Legyen szó a történelem bármely korszakáról, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lakossága mindig is elkötelezett volt a haza védelme és a katonai szolgálatvállalás iránt. A régmúlt időkben számos alakulat működött a szabolcsi megyeszékhelyen, melyekben katonák ezrei szolgáltak hivatásos, szerződéses, vagy sorállományú katonaként. Bizonyára ennek is köszönhető, hogy a katonai szolgálatvállalás jelenleg is népszerű a megyében, melyet jól példáz, hogy a nyíregyházi toborzók az 1000. szerződéses állományba jelentkezett katonát üdvözölhették Sárközi Adrienn személyében. Ez alkalomból Kertész József százados, megbízott irodavezető emléklapot adott át a jelentkezőnek.

Kertész József szds


Fotó: 6. KIÉI
Forrás: http://www.hadkiegeszites.honvedseg.hu/cikk/4597


Amíg nemzeti kormánya van Magyarországnak, nem lesznek betelepítések sem laktanyákba, sem más középületekbe - jelentette ki a honvédelmi miniszter vasárnap reggel a Kossuth rádióban.

Dr. Simicskó István a Vasárnapi Újság című műsorban ezt arra a kérdésre reagálva mondta, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje korábban nyilvánosságra hozta javaslataikat, amelyekben az szerepel, hogy „meg kell nyitni a nem használt laktanyákat a bevándorlók előtt”. A honvédelmi miniszter megdöbbentőnek nevezte ezt az elképzelést. A miniszter azt mondta: az ellenzéki pártok képviselői, a brüsszeli döntéshozók, valamint a „Soros-hálózat” aktivistáinak cselekedeteiből „szisztematikus terv” rajzolódik ki, miként szeretnék betelepíteni a bevándorlókat. Simicskó István megemlítette, hogy az elmúlt időszakban nyolc ellenzéki képviselői írásbeli kérdés, továbbá 25 közérdekű adatigénylés szólt arról, milyen laktanyái, raktárjai vannak a honvédségnek.tot_4838.jpg

2018. január 1-jétől Huszár János altábornagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság volt parancsnoka a Honvéd Vezérkar főnök helyetteseként folytatja munkáját. A tábornokot eddigi pályafutásáról, sikereiről és a kihívásokról kérdeztük.


Honvéd kadétok a Hadtörténetiben - honvedelem.hu

Dátum: 2018. márc. 08. cs, 08:53 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

p2226113.jpg

A Honvéd Kadét Programban részt vevő budapesti iskolák tudományos diáktalálkozóját tartották meg a napokban, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A megjelenteket dr. Horváth Csaba ezredes, az intézmény parancsnokhelyettese köszöntötte.Kettős jubileumot „ünnepeltek” Debrecenben február 20-án, amikor is újabb tartalékos katonák írták alá önkéntes műveleti, illetve területvédelmi tartalékos szerződésüket.

d1.jpgHajdú-Bihar megyében a tartalékos rendszer átalakítását követően komoly toborzótevékenység indult meg. Kezdetben az önkéntes műveleti tartalékos létszámkeretek feltöltése, majd 2017 áprilisától az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszer bevezetése egyaránt jelentős feladatokat jelentett a katonai toborzóknak. A szakszerű toborzómunka eredményeképpen azonban a megyében folyamatosan nőtt a tartalékosok létszáma, aminek köszönhetően a tartalékos rendszer fejlesztése február 20-án ismét egy fontos állomásához érkezett. Ezen a napon újabb 25 tartalékos katona – köztük a Hajdúság 500. önkéntes műveleti tartalékos katonája, illetve a 200. önkéntes területvédelmi tartalékos katonája – írta alá szerződését ünnepélyes keretek között a Nagysándor József laktanyában.


2018. március 2.

Dátum: 2018. márc. 05. h, 07:23 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

2018. március 2-án székesfehérvári delegációt fogadott Széles Ernő ny. ddtbk, MATASZ elnök a központi irodában.

20180302_matasz_1.jpg


2018.02.15. Emlékezet a Hősökre!

Dátum: 2018. márc. 05. h, 07:14 - MATASZ Fejér megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20180215_fejermegye_03.jpgA Székesfehérvári Szakképző Centrum tagiskolái rendkívül fegyelmezett honvédelmi szakkörös diákjai (35 fő) és kísérőtanárai a Matasz Fejér megyei szervezet tagjaival 2018.02.15.-én a Velencei hegységben emléktúra keretében tisztelegtek a háborúban elesettek előtt.

Köszönet az intézményeknek, hogy lehetővé tették a tanulóknak a részvételt, a szervezőknek (István Rózsenberszki, László Tuza, Kata Farkas) a logisztikai biztosításért, a résztvevőknek a helytállásért a terepen.


Túravezetőként megtiszteltetés volt ezzel a csapattal menetelni.

Havasi Imre nyá.ezdsSzázhetven éves a Magyar Honvédség

A videó megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

20180221_170eveshonved.png

Önként vállalták a szolgálatot - honvedelem.hu

Dátum: 2018. febr. 28. sze, 11:54 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

ximg_4822_vagy.jpgNégy járás önkéntes tartalékos katonáinak részvételével megkezdődött a területvédelmi századok tagjainak idei felkészítése Bács-Kiskun megyében. Az MH Anyagellátó Raktárbázis hetényegyházi bázisparancsnokságán február 19. és 23. között tartott kiképzés Nagy Viktor alezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Bács-kiskun megyei előkészítő részlege vezetőjének felügyelet mellett zajlott.


Tölts fel egy katonafotót! - honvedelem.hu

Dátum: 2018. febr. 28. sze, 11:47 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Tölts fel egy katonafotót!

Online fotópályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium a Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulója alkalmából. A március 1-jétől induló versenyre saját fotókkal, illetve a családi fotóarchívum felhasználásával lehet jelentkezni.

A 170 éves a Magyar Honvédség programsorozat részeként a tárca online fotópályázatot hirdet. A pályaműveket három kategóriában (sajtófotó - hivatásos fotóriporterek részére; „Pillanat” - a honvédség életét megörökítő amatőr fotósok részére; és „Kincsvadász” - a honvédség múltját megőrzők és megmentők részére) várja a zsűri.

A fotókat március 1-jétől lehet feltölteni. Minden pályázó kizárólag a maga által készített, illetve a „kincsvadász” kategóriában saját tulajdonában lévő képpel pályázhat.


A pályázat eredményhirdetése és a győztes fotók értékelése 2018. szeptember 29-én, a pákozdi csata 170. évfordulóján lesz a pákozdi Katonai Emlékparkban.


Részletes információk a 170 éves a Magyar Honvédség oldalon találhatók - kattints.


Forrás: https://honvedelem.hu/cikk/108906_tolts_fel_egy_katonafotot2018. március 10.-én a KEMPP évadnyitó rendezvényéhez szorosan kapcsolódóan immár 6. alkalommal kerül megrendezésre a MATASZ Fejér Megyei Szervezete kezdeményezése alapján a Történelmi Emlékfutás.

Az Emlékfutás a székesfehérvári Halesz parkban található 1848-as Szabadságharc emlékműtől indul.

Az idei évben a futókat Dr. Cser-Palkovics András polgármester úr indítja el.

Az útvonal érinti a Pákozd főutcáján található 48-as emlékművet, a Miska huszár szobrát, a Mészeg-hegyi Doni Emlékkápolnát. A cél az elmúlt 170 év hadtörténelmét bemutató Katonai Emlékparkban lesz. Az érintett emlékműveknél a fiatalokkal közösen elhelyezzük a kegyelet virágait, pár szóval bemutatjuk azemlékmű létrejöttét, a történelmi hátteret.


Oldal:  1 2 3 4 ...... 42 43 44