A Veszprém Megyei Védelmi Bizottság területi veszélyelhárítási feladatában, valamint időszaki komplex védelmi igazgatási gyakorlatán vettek részt a veszprémi önkéntes területvédelmi tartalékosok a közelmúltban. A gyakorlat valósághűen mutatta be a rendvédelmi és fegyveres szervek zökkenőmentes együttműködését.


A Magyar Tartalékosok Szövetsége Borsod Megyei Elnöksége, a MATASZ Nagybarcai Egyesülete és az Edelényi MATASZ Alapszervezet 2018. szeptember 29- én 9.00 órai kezdettel tartotta meg egy csodálatos Bükki környezetben a II. Honvédelmi Többtusa Verseny és a II. Diák Honvédelmi Versenyt.
 
A versenyen a rendezők örömére igen sokan neveztek, így a rendezőknek szinte a lehetetlennel kellett megbirkózni. Ezt mi sem bizonyítja jobban mint az, hogy a verseny reggel 9 óra és 17 óra között folyamatosan zajlott.


Puskaropogástól voltak hangosak a Monostori erőd ódon falai, ahol nemzetközi katonai hagyományőrző találkozót és második világháborús hadijátékot rendeztek szeptember utolsó hétvégéjén.
 
A rendezvényen a MATASZ Kovács Albert, Komárom-Esztergom megyei elnök vezetésével vett részt.
 
Forrás: https://honvedelem.hu/cikk/112682_masodik_vilaghaborus_hadijatek_es_csatarekonstrukcio_a_monostori_erodben
 
Videó:
https://www.youtube.com/watch?v=4UMYTZwxZ9s
20181008_honvedelem_2.jpg


A honvédelem egy komplex rendszer, amely sikere elképzelhetetlen a társszervek együttműködése nélkül – mondta dr. Kádár Pál, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára október 2-án, kedden Balatonakarattyán a tárca és az együttműködő kormányzati szervek konferenciáján.
mb4a7697.jpg


A Magyar Honvédség képes arra, hogy az 1848-49-es szabadságharc szellemiségét továbbhordozva garantálja hazánk biztonságát – szögezte le dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség 170. születésnapján, a pákozdi csata emléknapján tartott ünnepségen, szeptember 29-én, Pákozdon.
 

mb4a6712.jpg
Videó:
https://www.youtube.com/watch?v=bxEtKO7jaYQ
20181008_honvedelem_1.jpg


A jogelőd intézmények több mint 150 egykori hallgatója vette át oklevelét az ötven, illetve hatvan éves tisztavatásuk emlékére a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Főépületének Szent László Kápolnájában.
01.jpg

Köszönet az időseknek - honvedelem.hu

Dátum: 2018. okt. 08. h, 04:43 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

„Jó érezni az önök támogatását, gondoskodását. Örülünk annak, hogy bölcsességüket magunk mellett tudhatjuk, és az önök tanácsaira, élettapasztalataira a továbbiakban is számíthatunk” – mondta Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára Budapesten, október 1-jén, hétfőn, a tárca idősek napja alkalmából szervezett ünnepségén.
 

Az idősek világnapja alkalmából rendezett központi ünnepséget a Honvédelmi Minisztérium a honvédelem érdekében tevékenykedő, a katonai hagyományokat, történelmi emlékeket ápoló társadalmi szervezetek, civilek és nyugállományú katonák részére a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban.


Játék, taktika, vetélkedés

Dátum: 2018. okt. 04. cs, 10:06 - MATASZ Veszprém megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat


Bakonyi Tízpróba néven rendeztek szeptember 26-án sportnapot az Európai Sporthéten Veszprémben a szenior korosztálynak.
 
A Magyar Nyugdíjasok Szövetsége ez év júliusában kapott egy felkérő levelet a Magyar Szabadidősport Szövetségtől, amit Czene Attila elnök és dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár írt alá. A két vezető a levelében kérte az nyugdíjas szövetség elnökét a következőkre: „örömmel vennénk, ha a nyugdíjas klubok maguk is aktívan részt vennének az Európai Sporthét népszerűsítésében, tagjaik részére akár saját esemény szervezésével is.”

Öt különböző pályán mérték össze tudásukat csütörtökön a honvédség és a rendőrség legjobbjai a Kecskeméten megrendezett Szentgyörgyi Légicsata szituációs lövészversenyen.
 

Kilencedik alkalommal rendezett országosnak is beillő szituációs pisztoly lövészversenyt Kecskeméten az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis és a Kecskeméti Honvéd Sportegyesület a megyei rendőr-főkapitányság kecskeméti lőterén. A Szentgyörgyi Légicsata nevet viselő bajnokságon 89 egyéni induló (köztük 12 hölgy), és összesen 23 katonai és rendőrcsapat küzdött a díjakért.2018. október 5. XIX. MATASZ-MEBSZ Kupa nemzetközi ejtőernyős célbaugró verseny
 
20181005_csongrad_megh1.jpg
20181005_csongrad_megh2.jpg
20181005_csongrad_megh3.jpg
20181005_csongrad_megh4.jpg


dsc_9263.jpg


A cél az, hogy a társadalom lássa és megbecsülje a katonák áldozatvállalását – mondta Takács Attila dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnoka szeptember 19-én, szerdán a nyíregyházi Jósa András Múzeumban tartott előadásában.


Köszönetnyilvánítás

Dátum: 2018. szept. 24. h, 07:54 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Tisztelettel köszönöm mindazoknak gratulációját és elismerő szavait, akik telefonon, SMS-ben, e-mailben köszöntöttek abból az alkalomból, hogy Magyarország Köztársasági Elnöke a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta személyemnek 2018. augusztus 20-án.

Köszönöm a Magyar Tartalékosok Szövetsége valamennyi tagjának, vezető társaimnak, munkatársaimnak, támogatóinknak, hogy sikeres, közös munkánkkal elősegítették, hogy ebben a legfelsőbb szintű elismerésben részesülhettem.


Bízom a további eredményes, együttes munkában mindazokkal, akik elkötelezettek a honvédelem ügye mellett, a hazafiság ápolásában!


Tisztelettel:

Széles Ernő ny. dandártábornok
elnök20181009_konferencia.jpgMinden érdeklődőt szeretettel várunk a Magyar Honvédség Béketámogató Kiképző Központban
2018. október 09-én
„Vietnamtól napjainkig” – veterán békefenntartók találkozója címmel megrendezésre kerülő konferenciánkra,
valamint egy - csak ezen a napon megtekinthető - kiállításra a békefenntartással kapcsolatban!
 
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!
A konferencia ideje: 2018. október 09. 10.00
 
A konferencia helyszíne: MH BTKK GPS: 47.194874 20.173495
 
Öltözet: Évszaknak megfelelő hadi (-gyakorló) öltözet Meghívott vendégeknek, nyugállományúaknak, polgáriaknak alkalomhoz illő öltözet.

Katonai öttusa-világbajnokságot rendeznek Magyarországon szeptember 24-30. között a Budapesti Honvéd Sportegyesültet (BHSE) pályáján.


A versenyre 19 ország csapatát várják a szervezők. A megnyitó ünnepséget szeptember 24-én, hétfőn 17 órától tartják a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus alakulóterén. A rendezvény záró ünnepségét pedig szeptember 29-én, szombaton, 17 órától a BHSE sportpályáján.


A katonai öttusa szabályai szinte teljesen megegyeznek a civilével, viszont ezen a megmérettetésen csak aktív katonák indulhatnak el. A versenyzők úszással kezdenek, ezt követi a vívás, a lovaglás és végül a futással kombinált lövészet.

ottusa.jpg

 Forrás: https://honvedelem.hu/cikk/112433_46_cism_katonai_ottusa_vilagbajnoksag


Oldal:  1 2 3 4 ...... 54 55 56