Közreadjuk Huszár Ferenc alezredes úr MH HFKP Területvédelmi Osztály, kiemelt főtiszt, 4. területvédelmi körzetparancsnok, Szeged köszönő levelét, melyet a MATASZ Bács-Kiskun megyei elnökének küldött, abból az alkalomból, hogy részt vett a megyei Szövetség Ballószögön tartott lőversenyén.

Bemutatkozás a könyvtárban

Dátum: 2017. nov. 20. h, 07:25 - MATASZ Veszprém megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20171110_veszpremm_01.jpgVeszprémben a Dózsavárosi könyvtárban a MATASZ Veszprém Megyei Egyesületének női tagozata tartott kiállítást.

A kiállításon Albert Hedvig és Demeter Ferencné papírból készített alkotásait láthatták a könyvtárba érkezők. A tárgyak készítői azt szeretnének ezzel bemutatni, hogy a napjaink háztartásaiban megjelenő rengeteg reklám és egyéb tartalmú újságjai másképpen újra hasznosítható. Egy kis ügyességgel ezekből a kidobásra szánt papírokból készíthetők használati tárgyak, valamint a lakásokat díszítő szép képek, hasznos kiegészítők.

Repülőtér - gyerekekkel

Dátum: 2017. nov. 12. v, 12:17 - MATASZ Veszprém megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Veszprém megyei szervezet - 2017. 11. 09. - Repülőtér - gyerekekkelA MATASZ Veszprém Megyei Egyesülete az „Apród program” és az „Iskola katonája” diákjaival, közel nyolcvan fővel, tanárok és egyesületi tagok kíséretében 2017. november 9-én délelőtt, meglátogatták a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőterét.

A repülőtér kijelölt munkaterületén megtekinthették az óriás C-17 nehéz szállító repülőgépet, amelynek teherterében az óriás belső méreteitől és műszaki felszereltségétől, ámuldoztak a gyerekek.A katonai pálya kihívásokat és embert próbáló, változatos feladatokat rejt magában, fontos a csapatmunka, a személyes szorgalom, és a katonai hivatás iránti elkötelezettség segítségével mindenki megtalálhatja a számítását − mondta Szabó István vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének koordinációs helyettese a honvedelem.hu-nak adott interjújában.


A kecskeméti Gáspár András szakközépiskola rendészeti tagozatos diákjai nyerték a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) Bács-Kiskun megyei szervezetének ez évi lőbajnokságán, a párbajlövészetet.

Idén is a ballószögi lőtéren tartotta hagyományos lövész versenyét a Matasz megyei szervezete. A résztvevők kispuska-, pisztoly- és párbajlövészetben küzdöttek a helyezésekért. A lőállásokban a kalocsai 24. Harckocsiezred Baráti Kör Egyesület, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodája, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP) megyei előkészítő részlege és a Gáspár András szakközépiskola csapata tagjai váltogatták egymást. A bajai tartalékos katonák válogatottja viszont technikai okok miatt nem tudott részt venni a versenyen.Társadalom és honvédelem címmel rendeznek kétnapos konferenciát a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban november 8-án és 9-én. A szimpózium elsősorban olyan történelmi, társadalmi folyamatok feltárására törekszik, amelyek hatással vannak a jelenkori magyar társadalomra. A konferenciát dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök nyitotta meg.

Az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely a Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Területi Bizottságának Történettudományi Szakbizottságával közösen szervezte meg − dr. Simicskó István honvédelmi miniszter fővédnökségével − azt a tudományos tanácskozást, amelyet Társadalom és honvédelem címmel tartottak a Stefánia Palotában. A szervezők közlése szerint a szimpózium fő célja, hogy a honvédelem támogatottsága a civil lakosság körében erősödjön, ezért olyan történelmi, társadalmi folyamatok feltárására törekszik, amelyek hatással vannak a jelenkori magyar társadalomra, s ezekre igyekszik minél relevánsabb válaszokat adni.

Bár Tarlós István főpolgármester letiltotta a migrációval kapcsolatos nyilatkozatokról főtanácsadóját, Földi Lászlót, az egykori hírszerző úgy döntött, megtöri a hallgatást és interjút ad a Magyar Időknek. A polgári hírszerzés egykori műveleti igazgatója tisztában van vele, hogy nyilatkozata városházi megbízatásának a végét jelenti.

  • Földi László feladatai közé tartozott, hogy ne jöjjenek létre no-go zónák a fővárosban
  • Szerinte Európa háborús helyzetben van
  • Sok jószándékú embert átvernek az NGO-k
  • A hírszerzésnél a várható folyamatokat kellett elemezni
  • A BKK elleni hekkertámadás iskolapél­dája volt a tökéletesen végrehajtott befolyásolási technikának
  • A világ gazdaságát egy szűk réteg irányítja a kezében lévő bankok, részvények és cégbirodalmak által
  • A tiltott módszerekkel kiépített rendszerek ellen titkos­szolgálati eszközökkel kell fellépni
  • Európában a betelepülő migránsok és a helyiek közötti feszültség erőszakba torkollhat
  • A migrációs válság következményei akár az EU szakadásához is vezethetnek

– A főpolgármester egy nagy vihart kavart nyilatkozatát követően eltiltotta önt az interjúktól, most mégis vállalta. Nem lesz ebből baj?
– Az elmúlt hetekben sokan sok mindent leírtak rólam vagy nyilatkoztak velem és az üggyel kapcsolatban, miközben önök az elsők, akik engem is megkérdeznek arról, hogy valójában mit mondtam és hogy gondoltam. Eddig senki nem volt kíváncsi az én álláspontomra. A mostani interjú után nyilvánvalóan számolnom kell azzal, hogy a munkám befejeződik a fővárosi önkormányzatnál, hiszen a múlt héten egyértelmű írásos utasítást kaptam arra, hogy nem nyilatkozhatok migrációs témakörben.


Az életet sportszerűen kell megélni

Dátum: 2017. nov. 06. h, 08:08 - MATASZ Veszprém megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20171105_veszpremm_001.jpgVasárnap Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter zárta az 57. CISM Katonai Mezei Futó Világbajnokság magyarországi versenyét.

Az 57. CISM Katonai Mezei Futó Világbajnokságnak a 2017-es évben ezen a hétvégén Magyarország adott otthont. A szervezők a verseny helyszínéül a Balatonakarattyán lévő HM Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központot választották.

A katonai csapatoknak helyszínt adó világbajnokságra 27 ország 337 versenyzője regisztrált. Négy kontinensről jöttek katona csapatok Chilétől Zambián keresztül Indiáig. A férfiaknál a verseny hosszú- 11,5 kilométer - valamint rövidtávon - 4,6 kilométer - a nőknél, csak a rövid távon lett kiírva. Az országok végső helyezéseit az elért egyéni és a csapat eredmények alapján hirdették ki.

20171102_simicsko_demokrata.jpgA Magyar Demokrata hetilap 44. számában (november 2.) Magyarország honvédelmi minisztere adott interjút aktuális kérdésekről:

Garantált biztonság

Napjainkra Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országává vált – mondta a Magyar Demokratának dr. Simicskó István honvédelmi miniszter. A tárcavezetőt az önkéntes tartalékos rendszerről, a fiatalok hazafias neveléséről és a Magyar Honvédség előtt álló nagyszabású fejlesztésekről kérdeztük.

– Az ellenzék szerint a tartalékos haderő szervezése a kormány költséges
és felesleges hobbija.

– Magyarország kormánya, és jómagam is mint honvédelemért felelős miniszter, a legmesszebbmenőkig elkötelezett az ország, a magyar emberek biztonságának garantálásában. A globális biztonság terén
az új típusú fenyegetettségek megjelenésével együtt elkerülhetetlenné vált a Magyar Honvédség hosszú idő óta esedékes fejlesztése és modernizálása. A szocialista kormányok hatalmas bűnt követtek
el azzal, hogy a számos haderőreformnak vagy haderő-átalakításnak nevezett kezdeményezéseik nem értek célt, ezzel szemben nagymértékű létszámleépítésen és ezzel együtt képességvesztésen ment keresztül az ország hadereje. Hovatovább 2004-ben felfüggesztették az általános hadkötelezettséget és a sorkatonai szolgálatot is. Előzőleg a jelenlegi koalícióban részt vevő pártok is éveken át vitáztak arról, hogy mi legyen a sorkötelezettség ügyével, és itt fogalmi kérdéseket is tisztáznunk kell. Hiszen a hadkötelezettség nem egyenlő a sorkötelezettséggel. A hadkötelezettség egy sokkal tágabb fogalom, amely a haza védelmének kötelességét írja elő tulajdonképpen minden magyar állampolgár számára, ami nem azt jelenti persze, hogy kötelező jelleggel be kell vonulniuk a hadsereg kötelékébe bizonyos időre. A másik problémánk, hogy a szocialisták a hadkötelezettség felfüggesztésével együtt lényegében minden nyilvántartást megszüntettek, ami a védelemre mozgósítható polgárok adatait tartalmazta...

Teljes cikk itt:
2017. 11. 02. - Simicskó István: Nem függhetünk mindig másoktól

Nemzeti gyásznap - hirado.hu

Dátum: 2017. nov. 06. h, 07:36 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Nemzeti gyásznap: Felvonták, majd félárbocra eresztették Magyarország lobogóját

Áder János köztársasági elnök jelenlétében, katonai tiszteletadás mellett felvonták, majd félárbócra engedték Magyarország nemzeti lobogóját az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 61. évfordulóján, szombat reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. A kegyelet kifejezéseként a lobogó egész nap félárbócon marad a nemzeti gyásznapon.

Az elnökükre emlékeztek

Dátum: 2017. nov. 05. v, 08:26 - MATASZ Veszprém megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20171102_veszpremm_07.jpgKovács László nyá. ezredes halálának 10. évfordulójára emlékeztek a MATASZ Veszprém Megyei Egyesületének tagjai.

Kovács László nyá. ezredes a MATASZ Veszprém Megyei Egyesületének alapítója volt. A Légvédelmi Vezérkar anyagi-technikai csoportfőnökségéről 2001-ben ment nyugdíjba. Katonai szolgálatának jelentős részét fegyverzet technikai szolgálat főnökként teljesítette. Az életét és az egész tevékenységét meghatározta a fegyverek és az ehhez kapcsolódó veszélyes anyagok következetes tisztelete.

Az elhunyt bajtársaikra emlékeztek

Dátum: 2017. nov. 05. v, 08:08 - MATASZ Veszprém megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20171102_veszpremm_03.jpgA Veszprémben lévő katonai szervezetek a Halottak Napján az idei évben is megemlékeztek a katonai szolgálat teljesítése közben elhunyt katonákról.

Az alsóvárosi temetőben található katonai temetőnél a megemlékezésen részt vettek a Veszprémben található katonai alakulatok parancsnokai és a személyi állományuk. A háborús emlékműnél tartott megemlékezés első részében Kótai Róbert százados, katolikus tábori lelkész mondott imát. Beszédében kérte az Istent arra, hogy. adjon szeretetet a megemlékezőknek, ezzel erősítsen és tartson meg mindenkit abban a hitben, hogy egykor az itt eltemetett áldozatok és a szeretteik az Isten előtt újra találkozhatnak.Vas megyei szervezet - 2017. 10. 11. - 2017/2018. tanév Haditorna megyei fordulójaHADITORNA VAS MEGYÉBEN

A Honvédelmi Minisztérium a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés elősegítése, valamint a sport és egészséges életmód népszerűsítése érdekében a 2017/2018-es tanévben is meghirdette az „Országos Haditorna Versenyt”. Verseny fizikai és szellemi kihívást támasztott, sportszerű megmérettetéssel, melynek során nagy hangsúlyt kapott a szabályok betartása, a csapatmunka és a fegyelem. A Magyar Tartalékosok Szövetségének /MATASZ/ Vas megyei szervezete a haditorna szervezésének kezdeteitől segítette az MH KIKNYP 11. KIÉI munkáját, több versenyszámban bíróként, vagy segítőként végeztük feladatainkat, így is segítve 11. KIÉI-t munkáját a verseny zavartalan lebonyolításában.

Az eskü egy életre kötelez

Dátum: 2017. nov. 05. v, 07:45 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Összesen 153 honvéd tiszt- és altisztjelölt tett ünnepélyes esküt október 27-én, pénteken, Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián.

Az ünnepségen Szabó István vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnök koordinációs helyettese a felsorakozott katonák előtt azt mondta: a most esküt tevők kemény munkával bebizonyították, hogy felkészültek feladataik elvégzésére. Ugyanakkor speciális helyzetben vannak, hiszen a kiképzés lezárultával a katonai oktatási intézményekben kezdik meg tanulmányaikat. A két és fél hónapos kiképzés során szembesültek a katonai elvárásokkal, követelményekkel és a kihívásokkal. „Megtapasztalhatták azt is, hogy ez a hivatás egy csapatmunka, a szó szoros értelmében szolgálni kell azt a csapatot, azt a katonai közösséget, amelyben önök bármilyen beosztást ellátnak” – hangsúlyozta, hozzátéve: az esküt tevők olyan tisztekké és altisztekké kell, hogy váljanak tanulmányaik befejeztével, akikre később parancsnokaik támaszkodhatnak, segítik a bajtársaikat, és akik gondoskodóan, odafigyelve vezetik beosztottaikat.
Oldal:  1 2 3 4 ...... 34 35 36