Csapatünnep a Radar Ezrednél

Dátum: 2018. jún. 19. k, 08:02 - MATASZ Veszprém megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20180615_veszpremm_01.jpgJúnius 15-én ünnepélyes keretek között emlékeztek meg az MH 54. Veszprém Radarezred elmúlt 69 évének történetéről.
 
Az ünnepélyes alkalomra felsorakozott katonák előtt Tihanyi Gábor nyugállományú őrnagy, a bezenyei század utolsó parancsnoka emlékezett meg a radarezred hét évtizedes történelméről.
 
Tihanyi Gábor a beszédében azt emelte ki, hogy kevés olyan honvédségi alakulat van ma hazánkban, amely változatlan alaprendeltetéssel éli meg a megalakulásának 69. évfordulóját. Az ezred az eltelt idő alatt annak is bizonyságát adta, hogy képes megbízhatóan végezni a feladatát és ezzel meghatározó módon járult hozzá az ország légterének védelméhez.

Békefenntartók Napja Pákozdon

Dátum: 2018. jún. 19. k, 07:56 - MATASZ Missziós tagozat - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20180629_missziost_02.jpg2018. május 29-én Pákozdon a Katonai Emlékpark, Nemzeti Emlékhelyen - mint minden évben – megtartásra került a Békefenntartók Napja ünnepség és koszorúzás.


Az ünnepségen a résztevők megemlékeztek a külföldi békefenntartó missziókban életüket vesztett bajtársakról.


Az egykori altisztekre emlékeztek

Dátum: 2018. jún. 19. k, 07:52 - MATASZ Veszprém megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20180613_veszpremm_03.jpgA veszprémi fiatalok június 13-án a Jutasi Őrmester Túra teljesítésével a híres altisztképző iskoláról emlékeztek meg.
 
A túrának a városban civil hagyományai vannak, a szervezők több mint egy évtizede ezzel a rendezvénnyel emlékeznek a nagyhírű katonai iskoláról, annak szellemi örökségéről. Kezdetben az Őrmester Túrát civil szervezeteknek szervezték, akik bejárták azokat a helyeket ahol az egykori iskola növendékei ott hagyták a kézjegyüket. Ez a útvonal érintette a katonák gyakorló tereit is és ezzel a túrázók közel 25 kilométert teljesítettek.

MATASZ Csongrád megye, beszámoló

Dátum: 2018. jún. 14. cs, 10:35 - MATASZ Csongrád megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Csongrád, Csongrád Megye északi részén fekvő kedves, kellemes Alföldi város, a Csongrádi járás székhelye. Számos nevezetessége mellett, itt van a megyénkben, a vadászok középfokú képzésének az egyik legfontosabb bázisa. A Vadászok legfontosabb eszköze a fegyver, a puska, melynek az Intézetben jelentős hagyományai vannak, így közel áll hozzánk az a szakmai kultúra, szellemiség, ami az Intézetben az elmúlt évtizedek alatt meghonosodott. Hivatalos neve: DIANA Vadász Felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium.

Az alábbi képek az V. HMFEST rendezvény II. világháborús hadtörténelmi bemutatóján készültek Kunszálláson az elmúlt hétvégén. Csapatommal a kis pc. ágyút kezeltük a szervezők kérésére Wehrmacht egyenruhában. Egy évvel ezelőtt Tapolcán a légvédelmi ágyúnkat Szovjet egyenruhában kezeltük. Így kerek a világ.
Jásdi Balázs

20180610_hagyor_05.jpg


MATASZ Országos Lőbajnokság (Apafa)

Dátum: 2018. jún. 14. cs, 10:15 - MATASZ Hajdú-Bihar megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Minden eddiginél nagyobb számban érkeztek nevezések a Magyar Tartalékosok Szövetsége Hajdú-Bihar Megyei Szervezet idei Országos Lőbajnokságára. Ennek köszönhetően több mint 100 fő mérte össze tudását 2018. június 2-án az Apafa Lőtéren.
 
A verseny az elnöki köszöntő, a biztonsági rendszabályok ismertetése és a lőtér bemutatása után vette kezdetét. A nap folyamán a szervezőknek és a versenyzőknek egyaránt meg kellett küzdenie az időjárás elemeivel is. A térséget egy óriási vihar érte el, amely jelentős esőzést eredményezett, nagyban megnehezítve az első néhány sorozatban lövő versenyzők dolgát.

Tér-Zene koncertek a Kossuth téren

Dátum: 2018. jún. 07. cs, 02:36 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Az előző évek sikerére való tekintettel 2018-ban is rendhagyó zenei programmal vár minden érdeklődőt a Kossuth téren a Közönségszolgálati Főosztály.
 
A Tér-Zene elnevezésű rendezvény keretében különböző zenekarok adnak műsort a klasszikus zenétől a jazz és swing zenén át a könnyűzenei műfajokig.

2017. július 1. és 2018. június 30. között Magyarország ötödik alkalommal tölti be a Visegrádi Csoport (V4) elnökségét. A Tér-Zene programsorozatot júniusban a visegrádi országok (cseh, lengyel és szlovák) egy-egy fellépőjével tesszük változatosabbá.A Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) szervezésében második alkalommal került megrendezésre június elsején, Pomázon az Egy nap a Honvédelemért nevű rendvédelmi és toborzó nap. A jeles napot Hadházy Sándor országgyűlési képviselő, Vicsi László polgármester és Bíró Sándor ny. r. ezredes, a MATASZ pest megyei elnöke nyitották meg.
 
Az események sorozata ejtőernyős ugrással kezdődött, amikor is a Szent István Parkban földet ért két kiváló ejtőernyős mindegy 1000 méteres magasságból, a MATASZ és Pomáz zászlajával, mely idén is izgalmas és látványos nyitánya volt a napnak. A fiataloknak szóló eseményen a jelenlévők izgalmas sportversenyeken vehettek részt, valamit aikido, kutyás, katonai, rendőri és tűzoltó bemutatókat láthattak. A felállított sátraknál fegyvertechnikai ismeretek oktatása zajlott, mely iránt láthatóan nagy volt az érdeklődés a megjelent ifjak részéről. A rendezvény célja, hogy a vetélkedőkön és a bemutatókon fellelkesedve sok fiatal érezze a haza szolgálatának fontosságát.


MH BHD dandárparancsnokának köszönőlevele
 
201806_koszonolevel.jpg

Püspöki Grácián sírjánál koszorúztak

Dátum: 2018. jún. 07. cs, 02:28 - MATASZ Zala megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A honvédelem napját ünnepelték Püspöki Grácián válickapusztai sírjánál
 
A honvédelem napja tiszteletére, a Magyar Honvédség születésének 170. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést szombaton Pusztaszentlászló -Válickapusztán, Püspöki Grácián emlékhelyénél.
 

 

A MATASZ nevében Makkos István nyugállományú honvéd őrnagy, a zalai szervezet

elnöke(jobbról) és SzitaJános nyugállományú honvéd alezredes koszorúzott

Fotó: Fincza Zsuzsa/ ZHBp. Főváros 18. kerületi Hősök Napi Megemlékezésen május 28.-án a MATASZ Hagyományőrző Tagozat négy fővel és egy fő ÖTT katonával katonai tiszteletadást hajtott végre.

20180528_mataszhagyor_.jpg


Dr. Simicskó István korábbi honvédelmi minisztert választotta meg egyhangúan új elnökének a Honvédelmi Sportszövetség (HS) küldöttgyűlése május 28-án, hétfőn.
 
Az Országgyűlés több mint 80 százalékos támogatottsága mellett létrejött szervezet korábban megfogalmazott céljai nem változnak, mint ahogyan az eddigi elnök, Szöul kardvívó olimpiai bajnoka, Nébald György sem távozik a HS-től, ő újonnan megválasztott általános alelnökként folytatja a munkát.
 
hs1.jpg


A honvédelmi költségvetés 2024-re megduplázódik, de már jövőre is jelentősen több forrás juthat erre a célra - mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára május 28-án, hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.01.jpg

Áder János köztársasági elnök május 28-án, hétfőn tábornoki kinevezést adott át és előléptetett egy tábornokot a Sándor-palotában.


Oldal:  1 2 3 4 ...... 48 49 50