m1.jpg
A tárca felső vezetői, államtitkárok, helyettes államtitkárok, valamint a Honvéd Vezérkar főnök és helyettesei jelenlétében írta alá a honvédelmi miniszter feladatainak átadás-átvételéről készült hivatalos jegyzőkönyvet dr. Simicskó István leköszönő és dr. Benkő Tibor hivatalba lépő honvédelmi miniszter május 22-én.
 
 


Idén ötödik alkalommal rendezik meg Kunszálláson a Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivált, avagy a hadinapokra járók körében csak HMFEST-ként emlegetett háromnapos programot.
 
Az évről évre töretlen sikernek örvendő rendezvény legnagyobb erénye, hogy könnyed, mégis érdekességekkel teli formában kívánja bemutatni ezer év hadtörténelmét. A kezdetekről és az idei rendezvény izgalmas érdekességeiről Kovács Imrével, a HMFEST főszervezőjével beszélgettünk.

Az idén immáron második alkalommal ingyenes Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivál június 8-10. között várja a téma iránt érdeklődőket Kunszálláson, a Somogyi Lovas Szabadidőközpont területén. A részletes programokról a rendezvény honlapján találhatnak további információkat.
01.jpg


Első világháborús hősi halottak felújított síremlékeinek átadási ünnepsége Szentgálon.
 
Szatmári Károly és Zsebők Gábor síremlékeinek újraszentelése előtt 2018. május 12-én 15 órakor átadási ünnepségre került sor Szentgálon az első világháborús emlékműnél.
Az ünnepség a Himnusszal kezdődött, majd Somlai Veronika, előszavában beszélt arról, hogy az I. világháború centenáriumi emlékévek keretében a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeumhoz benyújtott sikeres pályázat eredményeként két sír is megújulhatott.

Áder János köztársasági elnök kedden az Országház épületében kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának államtitkárait, akik egyúttal hivatali esküjüket is letették. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára Németh Szilárd, honvédelmi államtitkára Szabó István, közigazgatási államtitkára Kádár Pál lett.
 
allamtitkari.jpg

Emléktábla újra avatása Szentesen

Dátum: 2018. máj. 28. h, 06:54 - MATASZ Csongrád megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Emléktábla újra avatása Szentesen Pirity Mátyás magyar királyi tartalékos repülő hadnagy tiszteletére. A Finn-Szovjet téli háborús pilóta emléktáblájának újraavató ünnepségére május 19-én került sor. A Magyar és Finn himnusz elhangzását követően kezdődött a megemlékezés.
Az ünnepségen Széles Ernő nyá. dandártábornok, a MATASZ Elnöke képviseletében megjelent Fróman Gábor tartalékos mérnök őrnagy, a MATASZ Csongrád megyei elnöke.

MATASZ HAJDÚ-BIHAR MEGYEI SZERVEZETE ÁLTAL SZERVEZETT ORSZÁGOS
NYÍLTIRÁNYZÉKÚ KISPUSKA, PISZTOLY LŐ VERSENY
 
2018. június 02. szombat, 09.00 óra
 
Debrecen Városi Lövész Egylet Apafai Lőtér

 
2018.06.02. - MATASZ Hajdú-Bihar megye, országos lő verseny - biztonsági rendszabályok
 
Nevezési határidő: 2018. 05. 22.!
 20180602_hbiharm_01.jpg


20180602_hevesmegye.pngA MATASZ Heves Megyei Szervezete az Egri Honvéd Sportegyesület mindenkit vár
2018.06.02-án megtartandó családi sport rendezvényére.

Helye: Eger Bem tábornok út 3. ESZC/ Kossuth Zsuzsa Szakközépiskola Szakiskola Kollégium és Könyvtár/


A verseny leírása:

I. Kispuska lövészet (fekvő testhelyzet, 10 értékelt lövés TOZ kispuskával, nyílt irányzék távcső nélkül +16 év felett)
Légpuska (10 lövés bukó célra)
Íjászat (hagyományos íj 5 lövés körkörös lőlapra)
Csatacsillag (dobás 3 darab).
Kézigránát dobás (5 darab) 15 m célba
Légpisztoly (5 lövés 4/b lőlapra 10 m-re)Az alakulatok parancsnokainak és vezénylőzászlósainak, valamint a Honvédelmi Minisztérium vezetőállományának tartott állománygyűlést dr. Benkő Tibor vezérezredes és Korom Ferenc altábornagy, frissen kinevezett Honvéd Vezérkar főnök május 16-án, szerdán, a Honvédelmi Minisztérium Lehel utcai objektumában.

tun_5948.jpg

Korom Ferenc átvette a Honvéd Vezérkar főnöki kinevezését Áder János köztársasági elnöktől május 16-án, szerdán Budapesten, a Parlamentben.


A köztársasági elnök határozata szerint a Honvéd Vezérkar főnökének megbízatása 2018. május 16-tól 2023. május 15-ig, határozott időre szól. Korom Ferenc vezérőrnagyot egyúttal előléptették altábornaggyá.

cikk_01.jpgMagyarország megvédése nem a NATO és nem is az Európai Unió feladata, hanem a miénk - mondta Orbán Viktor miniszterelnök május 16-án, szerdán, az Országház Kupolacsarnokában, a Honvéd Vezérkar főnök beosztás átadás-átvételi ünnepségén.

cikk_01.jpg

A magyar honvéd a világ egyik legjobb katonája – mondta Korom Ferenc vezérőrnagy, Honvéd Vezérkar főnök-jelölt május 14-én, hétfőn a kinevezése előtti meghallgatásán az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén, a Képviselői Irodaházban.

mb4a7342j.jpg
 
20180515_magyarkatona_.jpg


Többek között a katonák élet- és munkakörülményeinek javítását, a kor kihívásainak megfelelő Magyar Honvédség létrehozását jelölte meg kiemelt prioritásként honvédelmi miniszterjelölti meghallgatásán dr. Benkő Tibor vezérezredes május 14-én, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti, illetve nemzetbiztonsági bizottsága előtt.

mb4a7261.jpg
 
20180515_hm_.jpg


Szaktörténeti konferenciát tartottak a 100 éves az önálló magyar katonai nemzetbiztonság emlékévi programsorozat elemeként május 10-én, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. A szimpózium előadói a hazai katonai felderítés és hírszerzés történetét, fejlődését vizsgálták a kezdetektől napjainkig, de beszéltek a jövő kihívásairól is.

tot_9319.jpg
 
20180510_video.jpg

Presztízsnövelő eredmény - honvedelem.hu

Dátum: 2018. máj. 16. sze, 04:35 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Irodájában fogadta a berlini tartalékosok járőrversenyén első helyezést elérő magyar csapatot május 7-én, hétfőn Takács Attila dandártábornok. Az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnoka gratulált és köszönetet mondott a kiváló eredményért, valamint az azt megelőző áldozatos felkészülésért. A Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) csapatát a rendezvényre elkísérte Széles Ernő nyugállományú dandártábornok, a szervezet elnöke is.
 

„Azt gondolom, hogy az a munka, amit tartalékos katonáink ebbe a versenybe fektettek, az most megtérült. Hiszen az a szép eredmény, amit Berlinben elértek, nem egyik pillanatról a másikra jött. Keményen meg kellett érte dolgozniuk” – fogalmazott Takács Attila dandártábornok, miután végighallgatta a német főváros közelében tartott „Berlini Fal” elnevezésű járőrverseny magyar győzteseinek élménybeszámolóját. Hozzátette: tiszteli és becsüli azt, hogy a magyar csapat tagjai a kezdetek kezdetén – öt évvel ezelőtt - még bármiféle támogatás nélkül is belekezdtek a versenyzésbe, s mostanra ilyen kiváló eredményt értek el.


01.jpg


Oldal:  1 2 3 4 ...... 46 47 48