Megújuló katonatemető

Dátum: 2017. szept. 07. cs, 06:37 - MATASZ Veszprém megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Tartalékos katonák felújítási munkákat folytatnak a Veszprémben Vámosi úti német katonai temetőben.
20170904_16_veszpremm_001.jpg

A temetőben található katona sírok időszakonkénti rendbetétele nagyon fontos kegyeleti feladat. Az idei évben hét német és magyar tartalékos katona szeptember 4-e és 16-a között végzi el a temető legszükségesebb karbantartását.


XVIII. EJE MATASZ KUPA

Dátum: 2017. szept. 07. cs, 05:49 - MATASZ Csongrád megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A Tartalékosok Szegedi Nemzetközi ejtőernyős célba ugró versenye nem véletlenül rangos eseménye középe Európa ejtőernyős sportjának. Fel is merült a rendezvény körének némi bővítése, melyhez nagymértékben járult hozzá Szeged vendégszeretete, a Szegedi Hallé fesztivál időszaka, a sajátos síkvidéki terep és ejtőernyős viszonyok és a délalföld érdekes klímája, és nem utolsó sorban a, most már rendszeresen magas színvonalon megrendezett verseny sorozat!

Alapos tervezés eredménye volt, hogy a Honvédelmi Miniszter Urat kértük fel Fővédnöknek, és védnökséget vállalt a rendezvény lebonyolításáért a Magyar Tartalékosok Szövetsége Elnöke, a megye állami társadalmi, fegyveres és rendvédelmi szervek vezetői, és a Hallé Fesztivál megálmodója és Tulajdonosa Frank Sándor Úr, Venesz díjas Mesterszakács!


36. ÚSZÓ- ÉS FUTÓMARATON

Dátum: 2017. aug. 29. k, 06:29 - MATASZ Csongrád megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A szerbiai Magyarkanizsán harminchatodik alkalommal került megrendezésre a nevezetes és látványos nemzetközi úszó- és futómaraton. A versenyre meghívást kapott a Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád megyei vezetősége is. Demcsák Zoltán t. hadnagy, megyei alelnök és Sija Éva társunk képviselte megyénket. A találkozó alkalmával pontosították a határmenti együttműködés kérdéseit, kölcsönösen tájékoztatták működési területeink aktuális kérdéseiről. A tavalyi jó tapasztalatok után idén még 4 fővel kiegészült a kis küldöttség. A cél az volt, hogy csapatversenyben is dobogós helyett érjenek el. A nagyszerűen előkészített és lebonyolított versenyen versenyzőink az esős időjárás ellenére abszolút versenyben és korosztályaikban és kiemelkedő eredményeket értek el.

Kiszombor, beszámoló

Dátum: 2017. aug. 28. h, 06:47 - MATASZ Csongrád megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Katonás viselkedést is tanulnak a táborozók, de a tábor lényege egy kellemes hét pihenve ismerkedni a Haza a Honvédelem kérdéseivel. A Klubnak és elnökének Balázs Zoltán Úrnak jelentős tapasztalatai vannak ebben a munkában és ezt hasznosítva, egyre színvonalasabb, érdekesebb, jobban szervezett programokat állítanak össze, az érdeklődő, fiataloknak. Így van ez rendjén, és ez tükröződik az egyre sokasodó érdeklődők számában. Remélhetően a munka egyik eredménye lesz majd, hogy a „táborlakók” közül sokan fogják választani az Önkéntes Területvédelmi Tartalékos szolgálatot, a rendszer nyújtotta lehetőségeket, de a MATASZ tagságot feltétlenül. Még tábor elején vagyunk, de Balázs Zoltán klub elnök lelkes munkája, garancia, az élmény dús „tábori életre”! A meghívott „Profi” Előadók, nagyszerű felkészültséggel lelkesen támogatták a „Táborlakókat”!

20170718_22_csongradm_01.jpg
Negyedik éve szervezik meg Kiszomboron a honvédelmi tábort. Idén 20 gyermek vesz részt rajta. Első nap rendőrségi és honvédségi előadást hallgathattak a táborozók.


Önkéntes és díjmentes katonai kiképzést vezetnek be az új tanévtől egyes lengyel felsőoktatási intézményekben annak a megállapodásnak az értelmében, amelyet az illetékes tárcák kötöttek Varsóban hétfőn.

A 30 tanórás elméleti és 22 órás gyakorlati kiképzésben a 2017/2018-as tanévben mintegy 10 ezer hallgató vehet részt. A kísérleti program költségeit — több mint 200 millió zlotyt (mintegy 14,2 milliárd forintot) — nagyrészt a lengyel nemzetvédelmi tárca fedezi, kisebb részét a tudományos és felsőoktatási minisztérium vállalja. A programot csak azokban a felsőoktatási intézményekben valósítják meg, amelyek vezetése beleegyezik a részvételbe.20170820_veszpremm_001.jpgBalatonfűzfő és környékén letöltött tizenkilenc év lelkészi szolgálat után Zala megyében folytatja küldetését Szécsi Ferenc tábori lelkész.

Szécsi Ferenc kisegítő tábori lelkész a veszprémi várban található Szent Imre helyőrségi templomban Szent István király tiszteletére celebrált ünnepi misén köszönt el Veszprém katonáitól. Az atya áldozatos tevékenységének köszönhető az, hogy a veszprémi helyőrségben szolgálatot teljesítő katonákat a piarista templom érseki hozzájárulással befogadta és hely adott az rendszeres egyházi rendezvényeik – szentmisék, esküvők, keresztelések – megtartásának.

Tiszteletet az elődöknek

Dátum: 2017. aug. 21. h, 06:38 - MATASZ Veszprém megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20170815_veszpremm_001.jpgKözponti ünnepség keretében kedden emlékeztek meg Veszprémben a Légierő Haderőnem és a Repülő Fegyvernem Napjáról.

Az ünnepség a Táborállás parkban található Repülő Emlékműnél kezdődött, ahol Oláh Emil alezredes, protestáns tábori lelkész mondott imát, a hősi halált halt magyar katonai repülők lelki üdvéért. Köszönetet mondott azoknak a hősöknek, akik a legdrágábbat az életüket áldozták a magyar hazáért és megteremtették az alapját a magyar katonai repülésnek.


A kánikulát is legyőztük!

Dátum: 2017. aug. 08. k, 05:45 - MATASZ Pest megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20170804_pestm_006.jpgA hőségriadó sem tudta elriasztani a MATASZ Pest Megyei és Fővárosi Szervezetei tagjait az augusztus 04-re, a Szentendrei Honvéd Kossuth Lövész Klub lőterére meghirdetett lövészettől. A több hónapos szünet után végre ismét lőállásba állhattak tagjaink, ugyanis befejeződtek az alapvető átalakítási munkálatok és a szükséges engedélyek is a rendelkezésre állnak a lövészetek lebonyolításához.

Ennek megfelelően, az Altiszti Akadémia Parancsnoka, Bozó Tibor dandártábornok úr is hozzájárult lövészeti programunk folytatásához, és ezzel meg is kezdtük a felkészülést a reményeink szerint immáron 4. alkalommal is megrendezésre kerülő MATASZ országos lőversenyre.Időpont és helyszín: 2017. július 21., péntek 11.00 óra
Vizsolyi református templom (3888 Vizsoly, Szent János u. 123.)

20170721_bazm_001.jpgDr. Simicskó István honvédelmi miniszter az ipari nagyjavításból visszatérő Mi-17-es szállítóhelikopterek üzembe helyezési ünnepségét követően, a szintén az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis területén megrendezett Honvédelmi Táborba is ellátogatott július 25-én, kedden.

Az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság eddig is évről évre megrendezte a különböző alakulatok nyári ifjúsági táborait, azonban immár második esztendeje, hogy ezeket Honvédelmi Tábor gyűjtőnéven a Magyar Honvédség égisze alatt rendezik meg.

A Kamaraerdei Ifjúsági Parkban tartott gyermektáborba látogatott el dr. Simicskó István honvédelmi miniszter július 21-én, pénteken.

„Mi, felnőttek úgy tartjuk, hogy alkotó életünk titka, hogy meg kell tudnunk őrizni a gyermeki szellemiségünket” − mondta köszöntőjében dr. Simicskó István, aki hozzátette: a tábor a barátságról, a sportról, a kikapcsolódásról és a szórakozásról szól, de közben a fiatalok erősödnek, fejlődnek és közösséggé formálódnak, ami a felnőttek számára nagy öröm.


Hazatért az Isonzó Expressz

Dátum: 2017. júl. 31. h, 09:11 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Harmadik alkalommal is sikerrel zárult az Isonzó Expressz ötnapos programsorozata. A különvonat utasai az egykori olasz és szlovén hadszínteret bejárva róhatták le tiszteletüket az első világháborúban életüket vesztett hősi halottak emléke előtt, megismerve a régi katonanótákból ismerősen csengő csatatereket.

Az osztrák hadtörténeti múzeum - ami az 1918 előtti időszak vonatkozásban a magyar hadtörténet egyik leggazdagabb gyűjteményével rendelkezik - minden év júliusában megrendezi a Montur und Pulverdampf (Egyenruha és lőporfüst) elnevezésű, kétnapos hagyományőrző fesztiválját.
Szent László Napi Harci Túra Pomáz, újságcikk:

20170630_pestm_c_1_k.jpg20170630_pestm_c_2_k.jpg


Oldal:  1 2 3 ...... 32 33 34 ...... 58 59 60