2015. augusztus 9. Mesterlövész Kupa

Dátum: 2015. júl. 31. p, 06:31 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

2015. Mesterlövész Kupa

Kedves barátaink és kollégáink, a Primorsko goranska-i horvát tiszti szövetség hetedik alkalommal rendezi meg „Mesterlövész kupa” elnevezésű lőbajnokságát, ahol 300-600 m közötti távolságon elhelyezkedő célokat kell leküzdeni. A verseny egyben megemlékezés a Hazáért Történő Hálaadás, a Győzelem, valamint a Veteránok napjáról. A versenyre meghívást kapott a Magyar Tartalékosok Szövetsége is.


Időpontja 2015. augusztus 09.


Helye: Kovacevo lőtér, Grobniki terület, Rijekától 6 km-re északra, a Rijeka-Zágráb autópálya mellett.


Résztvevők: lövészek Horvátországból, Szlovéniából, Albániából. CIOR tagországok (köztük Magyarország) lövészeit szintén szívesen látják.

További információ található a

http://hcz-zu.hr/sedmi-sniper-cup-u-cast-dana-pobjede-i-domovinske-zahvalnosti-i-dana-hrvatskih-branitelja/

címen.


A MATASZ részéről önköltséges alapon lehetséges a versenyen indulni, elsősorban a délnyugati megyék számára adott a lehetőség, a viszonylag csekély földrajzi távolság miatt.
A 12. alkalommal rendezték meg június 25. és 28. között Lipcsében, a Német- Magyar Tartalékos Katonák Szemináriumi Találkozóját.

A partnerségi találkozón a Magyar Tartalékosok Szövetségét, az együttműködésben érintett megyei szervezetek vezetői képviselték. A magyar katonákat Prof. Dr. Friedwart Lender ezredes, Németország partnerkapcsolati megbízottja köszöntötte.

Három szakértő – három féle megközelítése a magyarországi migráns hullám kérdésének, kezelésének.

Az utóbbi évtized legnagyobb biztonságpolitikai kihívása hazánkban.

Mint ahogy felhívásunkban is szerepelt mindazok a MATASZ tagok, akik regisztráltak a Külügyi és Külkereskedelmi Intézet „Európa válaszai a migrációra – megoldás lehet-e a határok lezárása?” című biztonságpolitikai kerekasztal-beszélgetésére június 23-án délelőtt egy igen érdekes programon vehettek részt.

MATASZ delegáció a 4. Országos ASSOARMA Találkozón

Dátum: 2015. jún. 30. k, 08:50 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Az ASSOARMA szervezésében Olaszország I. világháborúba történő belépésének (1915. május 24.) centenáriuma alkalmából került sor erre a kiemelt országos rendezvényre 2015. május 21-24 között Udine térségében.

A magyar delegáció, csak úgy, mint a többi nemzetközi delegáció is, az olasz fél figyelmes szervező munkájának köszönhetően több emlékhelyet, első világháborús temetőt fel tudott keresni a térségben. Gondot fordítottak arra, hogy a magyar katonák temetőiben is elhelyezhesse a delegáció az emlékezés és tisztelet koszorúit.


A Matasz Alsó-Normandia megyei partnerszervezete által rendezett verseny Thaon város körzetében zajlott, ahol a rajthoz álló 16 tartalékos csapat tagjainak normál menetfelszerelésben kellett teljesíteniük a kijelölt 15 kilométeres távot. A különböző állomásokon egyebek között tereptani felkészültségből, légi fotók alapján történő tájékozódásból, idegen hadseregek ismeretéből adtak számot. A feladatok között szerepelt továbbá személy- és járműátvizsgálás, lőszerismeret, kézigránátdobás, valamint lövészet, amit egy speciálisan kialakított barlangban hajtottak végre.

2015. május 30. Honvédelmi Nap Gödöllőn

Dátum: 2015. jún. 10. sze, 07:49 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Honvédelmi Nap Gödöllőn.Forrás:
http://www.mediaklikk.hu/video/hirado-m1-1930-2015-05-29-i-adas/


Gödöllő TV: Pest Megyei Védelmi nap az AlsóparkbanLátványos Védelmi napot rendezett a Magyar Tartalékosok Szövetsége Pest Megyei és Budapesti Szervezete, valamint a Gödöllői Katasztrófavédelmi Kirendeltség május 29-én az Alsóparkban. A 2009 óta minden évben a Madách Imre Szakközépiskolában megrendezett esemény olyan népszerű lett a diákok körében, hogy idén már minden gödöllői oktatási intézménynek elérhetővé kívánták tenni a szervezők ezt az izgalmas programot.
Az ejtőernyős ugrással, kutyás és önvédelmi bemutatókkal tarkított rendezvényen a Tartalékosok Szövetsége is képviseltette magát azzal a nem titkolt céllal, hogy az önkéntes honvédelem szerepét mutassa meg a diákoknak hiszen a sporthoz hasonlóan a honvédelmi kiképzés is állóképesség növelő és csapatmunkára nevelő feladat amelynek révén a benne részt vevő a társadalmi életben is jobb teljesítményekre lehet képes, hangzott el a megnyitó alkalmából.
A felnőttek körében a géppisztoly lövészet volt a legnépszerűbb míg a kisebbek inkább a kutyás bemutatókra és a tűzoltókra voltak kíváncsiak.
Szalay-­Bobrovniczky Kristóf tartalékos százados elnök úr 24-i esti interjúja az M1 „Az este” c. műsorában.Forrás:
http://www.mediaklikk.hu/video/ma-este-2015-05-24-i-adas/Megújul a Magyar Tartalékosok Szövetsége

Dátum: 2015. máj. 26. k, 09:28 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20150522_mti_matasz_elnok_01.jpg
Budapest, 2015. május 22., péntek (MTI) - A Magyar Tartalékosok Szövetségének (MATASZ) megújítását, tagságának bővítését, fiatalítását tűzte ki céljául a szervezet új elnöke, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki az MTI-nek adott interjújában kiemelte: azon dolgozik, hogy népszerűsítse az önkéntes honvédelem ügyét, a Magyar Honvédséget és a tartalékos katonai szolgálatot.

Szeretné elérni a magyar társadalomban azt a jelentős réteget, amelyhez tartozók fontosnak tartják a hon védelmét és szeretnének tenni hazájukért.

Befejeződött az MFO Misszió a magyarok számára

Dátum: 2015. máj. 06. sze, 10:21 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20150421_bp_mfo_misszio_02_k.jpgA Multinacionális Erők és Megfigyelők /Multinationale Force and Observers/, közismert nevén az „MFO misszió” 20 éves küldetés teljesítésével a magyar résztvevők számára befejeződött.

A Honvédelmi Minisztériumban tartott visszafogadó és egyben misszió záró rendezvényen Hende Csaba honvédelmi miniszter, Dr. Benkő Tibor vezérezredes, vezérkarfőnök köszöntötte a résztvevőket. (április 21-én) A belügyminiszteri, honvédelmi miniszteri, vezérkarfőnöki, összhaderőnemi parancsnoki elismerések is igazolták a misszióban résztvevők helyállását.20150417_osszhadnmp_001_k.jpg
A hét elején Szalai-Bobrovniczki Kristóf t. százados, a MATASZ elnöke látogatást tett, Széles Ernő ny. dandártábornok, a MATASZ Missziós Tagozatának elnöke kíséretében, az Összhaderőnemi Parancsnokságon Székesfehérvár helyőrségben.Túl az első lépéseken.

Dátum: 2015. febr. 24. k, 10:04 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A MATASZ új elnöke irányításával megtartotta első ülését, a most már teljes létszámban működő elnökség. Kérésének megfelelően az elnökségi tagok és a tagozatok egy része szóban is kiegészítette beszámolóját az eddig elvégzett munkáról, mely már a 2014. évi évértékelő előkészítésének szerves része.

201502_elnoksegi_01.jpg

Bemutatkozás, önéletrajz

Dátum: 2015. febr. 10. k, 11:35 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

 thumb__h_20150210_szalay_bobrovniczky_k.jpg_h_20150125_dr_toth_gergely_szds.jpg

Szalay-Bobrovniczky Kristóf tartalékos százados elnök, és
dr. Tóth Gergely százados elnökségi tag bemutatkozása, önéletrajza."A közgyűlés a korábban lemondott ügyvezető elnök helyére a budapesti Matasz-szervezet jelöltjét, Szalay-Bobrovniczky Kristóf tartalékos századost választotta meg, dr. Tóth Gergely százados pedig az elnökség tagja lett."

Tudósítás a küldöttgyűlésről

Dátum: 2015. febr. 09. h, 02:11 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A Honvéd Kulturális Központ Gobelin terme adott otthont a MATASZ 2015. január 31-re összehívott rendkívüli küldöttgyűlésének. Reggel nyolc órától egymás után érkeztek a megyei szervezetek küldöttei.

A küldöttgyűlés megválasztotta a MATASZ elnökének Szalay-Bobrovniczky Kristóf tartalékos százados urat, elnökségi tagnak Dr. Tóth Gergely százados urat, az Ellenőrző Bizottság elnökének Dr. Bíró Ferenc nyá. őrnagy urat, tagjainak pedig Karáné Rózsa Ágnes t. százados asszonyt és Béres Ferenc nyá. őrnagy urat.

Új elnököt választottak a tartalékosok

Dátum: 2015. febr. 04. sze, 02:00 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

„Kétfajta embertípus van: az egyik, aki tartalékos, a másik, aki az akar lenni” − mondta Kun Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Magyar Tartalékosok Szövetségének (Matasz) soron kívüli közgyűlésén január 31-én, szombaton Budapesten, a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban.

A közgyűlés a korábban lemondott ügyvezető elnök helyére a budapesti Matasz-szervezet jelöltjét, Szalay-Bobrovniczky Kristóf tartalékos századost választotta meg, dr. Tóth Gergely százados pedig az elnökség tagja lett.

Oldal:  1 2 3 ...... 36 37 38 39