2017. 06. 07. Jutasi őrmester emléktúra

Dátum: 2017. jún. 14. sze, 06:54 - MATASZ Veszprém megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20170607_veszpremm_001.jpgA hagyományoknak megfelelően idén június 7-én emlékeztek meg Veszprémben, az egykori altisztképző őrmestereiről.

A Jutasi Őrmester túra egy nagyhagyományú, civil kezdeményezésre létrejött, a veszprémiek által igen kedvelt program. Kezdettől több célja van: a Jutas Altisztképzőhöz fűződő értékekhez kapcsolódóan, az itteni katonai hagyományok ápolása, hazaszeretet erősítése, valamint a szülőföld, a város és környezete, épített és természeti értékeinek megismerése, s mindez a természetjárásban rejlő lehetőségek segítségével.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezet - 2017. 06. 03. Többtusa verseny a Mandulás-hegyi lőtérenHagyományteremtő szándékkal rendezték a sárospataki Mandulás-hegyi lőtéren június 3-án az I. MATASZ Többtusa Versenyt. Annak ellenére, hogy közvetlenül egy nappal pünkösd előtt volt az esemény, így is negyvenen részt vettek rajta, Miskolctól Sátoraljaújhelyig, Sárospataktól Edelényig.


Megbeszélés az Egészségügyi főnökségen

Dátum: 2017. jún. 14. sze, 06:38 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20170524_matasz_004.jpgMájus utolsó napjaiban megbeszélésre került sor a Magyar Tartalékosok Szövetsége és a MH. Egészségügyi Főnökség képviselői között.

A megbeszélés témája a MATASZ Egészségügyi Tagozatának megalakítása volt.

A rendezvényről a gödöllői iskola igazgatójától az alábbi visszajelzéseket kapták a szervezők:


Feladó: t kocsi
Dátum: 2017. június 12. 18:22
Tárgy: Re: visszajelzés
Címzett: pestmegye matasz
Miután a társadalmi kapcsolatok aggódott, hogy gyermekkorúak számára félelmetes lehet a Védelmi Nap, gondoltam, elébe megyünk az eseményeknek és megvizsgáljuk a rendezvény hatását.
Mint kiderült, a gyerekek nagyon jól érezték magukat, játszhattak, ugráltak, versenyeztek és örültek az ajándékoknak. A kitűzőt többen most is hordják, szülők nem találtak benne kifogásolni valót! (Jó ötlet volt!)
A rajzok gyermekpszichológiai értelemben is megmutatják, a világos színekkel, az arányokkal hogy pozitívan, élményként élték meg a 7-8 éves gyerekek a rendezvényünket.
Következtetés: lehetséges és érdemes a kisgyerekek bevonása is

Tájékoztatásul!
---------- Továbbított levél ----------
Feladó: t kocsi
Dátum: 2017. június 11. 22:28
Tárgy: visszajelzés
Címzett: pestmegye matasz
Szia Sanyi!
Eredményes a fiatal korosztály megszólítása, utómunka az 1. osztályosokkal.
Üdv:
Kocsi Tamás
igazgató
VSzC Madách Imre Szakgimnáziuma Szakközépiskolája és Kollégiuma
2100 Gödöllő, Ganz Ábrahám u. 3.

20170602_pestm_007.jpg




A 2017. június 2-án a Pest megyei MATASZ szervezet rendezésében tartott „Egy nap a Honvédelemért!” program visszhangja két iskolából.

Feladó: Igazgató
Dátum: 2017. június 8. 10:28
Tárgy: RE: Egy nap a honvédelemért képek
Címzett: pestmegye matasz

Kedves Ezredes Úr!

Köszönjük szépen és mégegyszer gratulálok a naphoz, nagyon jól érezte magát mindenki! Általános kérés: legyen jövőre is!!!

Üdvözlettel: Balog Ilka

 


Feladó: Nagy Koppány Lászlóné
Dátum: 2017. június 8. 14:24
Tárgy: RE: Egy napa honvédelemért képek
Címzett: pestmegye matasz

Kedves Sándor!

Csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni mind a szervezés, mind a megvalósítás terén. Iskolánk diákjait kérdezve, minden program izgalmas és érdekes volt számukra. Külön kiemelték a megnyitón érkező ejtőernyősöket. Összességében egy rendkívül színvonalas, a diákok számára meghatározó élményt nyújtó rendezvény volt az „Egy nap a honvédelemért” elnevezésű, 2017. június 02-án megtartott honvédelmi nap.

Nagyon köszönöm a lehetőséget és az élményeket. Észrevételt a már leírtak alapján képtelenség megfogalmazni…

Még egyszer köszönjük!

Üdvözlettel, Annamária

Nagy Koppány Lászlóné

igazgató

Sashegyi Sándor Általános Iskola, Gimnázium és Rendészeti Szakközépiskola



Feladó: Géza Molnár-Bruder
Dátum: 2017. június 9. 7:22
Tárgy: Köszönet
Címzett: pestmegye matasz

20170602_pestm_004.jpgTisztelt Ezredes Úr!

Kedves Sándor!

Nagyon szépen köszönjük a fotókat!

A honvédelmi nap szervezésével kapcsolatban csak a jót és szakszerűséget tudom kiemelni!

Az iskolánk tanulói a kicsiktől a nagyokig nagyon élvezték a részvételt. Minden egyes feladatban részt vettek, olyannyira, hogy az mindenütt az első helyezést szerezték meg.

Amennyiben jövőre is tervezitek a honvédelmi nap megrendezését, kérlek, hogy azt időben, legkésőbb augusztus 25-ig jelezzétek felénk, hogy azt be tudjuk építeni az éves iskolai munkatervünkbe.

Szívből gratulálok a szervezéshez, és a kiváló programok lebonyolításához!

Üdvözlettel:

Molnár-Bruder Géza

igazgató

---------------------------------------------------------
POMÁZI Mátyás Király Általános Iskola




A MATASZ Heves Megyei Szervezete 2017. június 15–18. között német vendégeknek szervez programokat, és június 17-én Családi sport napot tart Egerben.
Június 17-én Német sportjelvény felmérési lehetőséget és a gyermekeknek játszóházat is biztosítunk.

A sportfelmérésről bővebben:
https://mataszheves.hu/news.php?extend.125


2017. június 17. szombat

A MATASZ Heves Megyei Szervezete, és az Egri Honvéd Sportegyesület mindenkit vár 2017. június 17-én megtartandó családi sport rendezvényére.

Helye: Eger, Bem tábornok út 3. /Kossuth Zsuzsa Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium/


Egy nap a honvédelemért Pomázon

Dátum: 2017. jún. 09. p, 08:03 - MATASZ Pest megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20170602_pestm_pomaz_2.jpgRegionális honvédelmi és toborzó nap Pomázon.

A MATASZ Pest Megyei Szervezete 2017. évben első alkalommal, hagyományteremtő jelleggel rendezte meg az ,,Egy nap a honvédelemért” címmel Pomázon, regionális honvédelmi és toborzó napját.


A honvédelmi nap fővédnöke Hadházy Sándor országgyűlési képviselő volt.

A honvédelmi nap védnökei Kun Szabó István vezérőrnagy, miniszteri biztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke és Széles Ernő ny. dandártábornok a Magyar Tartalékos Szövetség elnöke volt.


Az eseménynek a pomázi Szent István Park és a Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár melletti füves terület adott otthont.


2017.06.02-03. Horvátország, Zadar

Dátum: 2017. jún. 07. sze, 07:18 - MATASZ Zala megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A HCZ meghívására részt vettünk a HCZ Zadar megyei találkozóján. Meglátogattunk laktanyát és részt vettünk 4 háborús emlékhely megkoszorúzásában. A programban részt vevők sok szép emlékkel és új ismeretekkel tértek haza.

20170602_03_zalam_001.jpg

20170602_03_zalam_01.jpg

20170602_03_zalam_02.jpg

20170602_03_zalam_03.jpg



Srdjan Darmanovic montenegrói külügyminiszter letétbe helyezte június 5-én, hétfőn Washingtonban Montenegró csatlakozási okmányát az Észak-Atlanti Szerződéshez, s ezzel az ország hivatalosan is a NATO 29. tagállama lett.

A ceremóniát az amerikai külügyminisztériumban tartották, Thomas Shannon ügyvezető külügyminiszter-helyettes és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár jelenlétében. Dusko Markovic miniszterelnök történelmi napnak nevezte a NATO-csatlakozás napját.



A Kossuth-napi programokkal egybekötve rendeztek honvédelmi napot a dabasi Kossuth Lajos Általános Iskolában, május utolsó hétvégéjén. A rendezvényen a Magyar Honvédség alakulatai közül részt vett az MH Logisztikai Központ és alárendelt szervezetei, valamint az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság.

Az általános iskola egyik legfontosabb közösségi eseménye a Kossuth-hét, amelynek részeként egy nap a katonaságról, valamint a haditechnikai eszközökkel való ismerkedésről szólt, a gyerekek legnagyobb örömére.

20170525_missziost_001.jpg2017. május 25-én a Békefenntartók Napja alkalmából ünnepségre és koszorúzásra került sor a Pákozdi Katonai Emlékparkban.

A rendezvényen megemlékezünk a békemissziók során elhunyt katonatársainkról.
A rendezvényen beszédet mondott és koszorút helyezett el Orosz Zoltán altábornagy a Honvéd Vezérkar főnök-helyettes.

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) a Magyarországon fellelhető első világháborús hadisírok rendbehozatalához szükséges költségvetési eszközök biztosításáról szóló kormányhatározatban kapott felhatalmazás alapján pályázatot ír ki a magyarországi temetkezési helyen található első világháborús művészeti alkotások, mauzóleumok, és kripták rendbetételére, felújítására, helyreállítására.

A pályázat keretében az elhanyagolt, forráshiány miatt nem megfelelően gondozott első világháborús művészeti alkotások, mauzóleumok és kripták állagmegőrző karbantartására és felújítására van lehetőség.

A pályázati program célja, hogy ily módon is ébren tartsa az első világháborúval kapcsolatos társadalmi emlékezetet, s ezáltal hozzájáruljon a közös értékeken, történelmen és kultúrán alapuló magyar és európai identitás erősítéséhez.


További részletek és a teljes pályázati anyag a csatolt dokumentumokban!

2017_palyazat_hadisir.jpg

kapcsolódó tartalmak:


Forrás: https://www.honvedelem.hu/cikk/63638_palyazat_elso_vilaghaborus_muveszeti_alkotasok_mauzoleumok_kriptak_felujitasara



Kétmilliárd forintos pályázatot biztosított a magyar kormány - melyet a Honvédelmi tárca kezel és felügyel - a Magyarországon fellelhető első világháborús magyar hadisírok rendbehozatalának érdekében.

Felhívjuk MATASZ tagjaink figyelmét, hogy az illetékes (ahol ilyen sírok fellelhetők) települési önkormányzatokkal és a temetőeket fenntartó egyházakkal lépjenek kapcsolatba, vegyenek részt a pályázatok végrehajtásában:

Forrás: https://www.honvedelem.hu/film/a_magyar_katona_a_ldozatva_llala_sa_a_nagy_ha_boru_ban_1914-1918



Hetedik alkalommal rendezték meg a Harcművészek a határon túliakért elnevezésű kulturális és sportrendezvényt május 20-án, Budapesten. A megnyitón dr. Simicskó István honvédelmi miniszter mondott beszédet.

Máday Norbert, a Magyar Wing Tsun Egyesület vezetője, a Kelet-Európai Wing Tsun Szövetség vezető instruktora álmodta meg évekkel ezelőtt a Harcművészek a határon túliakért rendezvényt. Idén már hetedik alkalommal tartották meg az eseményt, amelynek elsődleges célja, hogy az anyaország határain kívül élő fiatalokat lássanak vendégül és ismertessenek meg a harcművészetekkel.


Oldal:  1 2 3 ...... 39 40 41 ...... 62 63 64