Nőnap a veszprémi egyesületnél

Dátum: 2017. márc. 12. v, 09:03 - MATASZ Veszprém megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20170308_veszpremm_001.jpgA MATASZ Veszprém Megyei Egyesületének vezetése 2017. március 8-án, a nemzetközi nőnap alkalmából bensőséges ünnepség keretében köszöntötte a női tagozatában tevékenykedő hölgyeket.

Az egyesület női tagozata az elmúlt év végén alakult és kétheti rendszeres foglalkozásaival az egyik legaktívabb magja lett a szervezetnek. Az ünnep alkalmából az egyesület elnöke Simon-Jójárt Sándor köszöntötte a tagozat hölgy tagjait.

Svédország visszaállítja a sorkatonaságot

Dátum: 2017. márc. 12. v, 08:56 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Svédország nyártól visszaállítja a 2010-ben megszüntetett sorkatonai szolgálatot, válaszul arra a fenyegetésre, amelyet Oroszország fegyverkezése jelent - jelentette be csütörtökön Peter Hultqvist védelmi miniszter.

A kormány tervezete szerint kötelező lesz egy 11 hónapos katonai szolgálat minden olyan svéd számára, aki 1999-ben vagy később született. A javaslatot minden bizonnyal elfogadja a parlament is, mert a baloldali kormány és a jobbközép ellenzék egyetért a kérdésben.

Lapszemle: Civil önvédelem

Dátum: 2017. márc. 09. cs, 08:34 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20170118_demokratacikk_k.jpg


Megalakulása óta több sajtóorgánum is foglalkozott a Honvédelmi Sportszövetséggel.
Van aki üdvözölte a Sportszövetség életre hívását a hon önvédelme fejlesztése érdekében, van aki rögtön a társadalom militarizálódásától tartott.

Honlapunk látogatói figyelmébe ajánljuk a Magyar Demokrata újság ez évi 3. számában „Civil önvédelem” címmel megjelent cikket.

Nőnapi köszöntő!

Dátum: 2017. márc. 07. k, 09:07 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Nőnap alkalmából köszöntjük a MATASZ hölgy tagjait és a honlapra látogató minden kedves hölgyet!

20170308_matasz_nn.jpg

A katona a legjobb toborzó

Dátum: 2017. márc. 07. k, 09:06 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság éves értékelő és feladatszabó értekezletén, valamint a parancsnoki teendők átadás-átvételén, március 1-jén a fővárosban.

A vezérezredes rámutatott, nagy feladat vár a parancsnokságra idén, hiszen a nemrégiben bejelentett haderő-fejlesztési programban is jelentős szerep hárul majd rá. Ehhez pedig felkészült katonákra, illetve közalkalmazottakra van szükség és elhivatott munkára. Ugyanakkor továbbra is kiemelten kell kezelni a toborzást, illetve erősíteni kell a megtartó erőt a katonai szervezeteknél. Dr. Benkő Tibor szólt arról is, fontos szem előtt tartani a médiában való megjelenést, érdemes emberközpontú kommunikációt folytatni, és „meg kell tanulni az emberek nyelvén beszélni”.


Március 3-án kezdődött a Magyar Honvédség által meghirdetett kadétképzésre a felvételi eljárás. A Than Károly Ökoiskola Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában szaktanácsadók mérték fel a gyerekek felkészültségét.Forrás: https://www.honvedelem.hu/cikk/62209_megkezdodtek_a_felveteli_eljarasok_a_kadetkepzesre

„Együttműködés nélkül nincsen eredmény”

Dátum: 2017. márc. 06. h, 10:16 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Első alkalommal tartott évértékelő és feladatszabó értekezletet az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság. A 2016 júliusában megalakult katonai szervezet immár elérve teljes működőképességét, öt alárendelt alakulatával és a törzsébe került tíz kiképzőszázaddal együtt tekintett vissza az elmúlt hónapok eredményeire és fogalmazta meg a szervezet előtt álló 2017. évi feladatokat.


2017. 02. 08. Katonai kiállítás Móron

Dátum: 2017. márc. 06. h, 08:11 - MATASZ Fejér megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20170208_fejerm_kiall_001.jpgKilencedik állomására Mórra érkezett február 8-án a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Perczel Mór Ipari, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, és Kollégiuma tantermébe a Magyar Tartalékosok Szövetsége Fejér Megyei Szervezete és honvédelmi szakkörének vándorkiállítása.
20170306_honvdsportszov_001.jpgA honvédelem nemzeti ügy! Megalakult a Honvédelmi Sportszövetség. A közelmúltban hirdette meg dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség tíz évre szóló fejlesztési programját, a Zrínyi 2026-ot. Ennek szerves részét képezi a Honvédelmi Sportszövetség (HS) megalakítása is.

A Honvédelmi Sportszövetség szervezett keretek között képes biztosítani a társadalom tagjai számára, hogy a hazánk védelmi képességeihez szükséges ismereteket önkéntes alapon, biztonságos környezetben sajátíthassák el. A részletekről a szövetség kialakításáért felelős miniszteri biztossal, Kun Szabó István vezérőrnaggyal beszélgettünk.

Mi volt az elsődleges oka a Honvédelmi Sportszövetség megalakításának?

A honvédelem, mint nemzeti ügy hívta életre. A Magyar Honvédség és a haderő megújítását célzó Zrínyi 2026 program részeként hirdette meg dr. Simicskó István honvédelmi miniszter azzal a jól behatárolt céllal, hogy a HS szervesen illeszkedjen a tartalékos rendszer megújulási struktúrájába. Miként a tárcavezető már többször hangsúlyozta, Magyarország védelmi képessége három alappillérre épül: a NATO-tagságra, a Magyar Honvédségre, valamint az állampolgároknak a honvédelem ügye iránti elkötelezettségére, áldozatvállalására. Utóbbi kapcsán a társadalom és a honvédség közötti kapcsolat erősítését, a kapuk szélesre nyitását szorgalmazzuk, ehhez pedig kiváló lehetőséget nyújt egy olyan szövetség létrehozása, ahol az állampolgárok önkéntes alapon adhatják ehhez a kapcsolatrendszerhez a maguk tudását, értékeit. 2004-ben, a sorkötelezettség felfüggesztésével a társadalom és a honvédség viszonya átalakult. Úgy gondoljuk, a társadalom megszólítása a honvédelemmel – mint közös, nemzeti üggyel – kapcsolatban a sporton keresztül, egy átfogó, nagyszabású rendszerrel még inkább lehetséges.


A Társaság elnökének Felkérő levele alapján a MATASZ Missziós Tagozat Fekete János ny. ezredes a Tagozat elnöke útján felvette a kapcsolatot a Szemere Bertalan Magyar Rendvédelem-történeti Tudományos Társasággal, a Társaság elnöke által küldött felkérés alapján.

Tisztelt FEKETE János Úr!

Örömünkre szolgált, hogy „A katonailag szervezett fegyveres őrtestületek a polgári magyar állam rendvédelmének szolgálatában” című XVII. magyar közbiztonság-történeti szimpozionon — amely 2017. 02. 17-én, pénteken az ELTE-ÁJK tanácstermében került megvalósításra — részt vett.Tudományos tanácskozás

2017. február 17-én az Eötvös Loránd Tudomány Egyetemen a XVII. Magyar közbiztonsági-történeti szimpozionra került sor.


Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Magyar Állam- és Jogtörténeti Tanszéke, a Szemere Bertalan Magyar Rendvédelem-történeti Tudományos Társaság, a Szemere Bertalan Magyar Rendvédelem-történeti Alapítvány és a Szemere Bertalan Magyar Rendvédelem-történeti Tudományos Társaság kiadványainak szerkesztősége A katonailag szervezett fegyveres őrtestületek a polgári magyar államrend védelmének szolgálatában címmel tudományos tanácskozást rendezett.2017-02-26 07:10, Szabó Béla és Balla Nándor eje

A Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége (MEBSZ) február 25-én, Budapesten tartotta meg éves közgyűlését, amelyen a tavaly végzett munkáról szóló beszámolók mellett a jövő feladatairól is tanácskoztak a küldöttek.

20170228_mebsz_kozgy_01.jpg

Mányi Hírmondó – beszámoló

Dátum: 2017. febr. 27. h, 11:11 - MATASZ Pest megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Mányi Hírmondó 2017. évi 1. száma. Beszámoló a Történelmi Vitézi Rend központi Kitörés-megemlékezéséről (2017. február 18.)

20170218_pestm_many_001_k.jpg


VDK e.V. ifjusági táborok:
http://www.andrassyuni.eu/hu/kutatas/young-citizens-danube-network/projektek/jelentkezes-workcamp.html
(További táborok Ausztriában (Bécsben és Mauthausenben) és Magyarországon (Dunaharaszti))

Kontaktdaten:
camp@ycdn.eu (Részletes nformáció a jelentkezésről és a jelentkezés menetéről)

További informació:
E-mail: camp©ycdn.eu, Telefon: 06 30 714 6868
Fogadóóra: megbeszélés szerint az Andrássy Egyetemen (Budapest 1088, Pollack Mihály Tér 3). Segítség az online jelentkezés kitöltésében, előleg befizetése, részletek a táborral kapcsolatban.


Oldal:  1 2 3 ...... 40 41 42 ...... 58 59 60