Tájékoztató sportversenyekről

Dátum: 2016. jún. 02. cs, 09:22 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A közelmúltban sikeres megbeszélést folytattunk Farkas László úrral, a HOSOSZ elnökével annak érdekében, hogy a két szervezet közös érintkezési pontjain, feladatain keresztül erősítsük mindkét Szövetséget. Lehetősség szerint látogassuk a HOSOSZ honlapját a http://www.hososz.hu oldalon, hogy közös sportrendezvényeket tudjunk tartani a HOSOSZ éves Sport-naptárában megjelölt versenyszámokban akár helyileg, akár országosan. A megyei és a tagozati sportrendezvényeinkről pedig időnként informáljuk a területi HOSOSZ vezetését.

A HOSOSZ elnökével együtt lehetőséget látunk arra, hogy már a június 9-i MH Amatőr Kispályás Labdarugó bajnokságon a kispesti Bozsik stadionban a MATASZ-t egy önállá csapat képviselje.
A versenykiírás a http://api.ning.com/files/*LRQwR9VdIn5vnFYo-vigGZRK1XtoIcdumAXM8KXdU5pMqidYL5x6WgE*WaReuSdI26skjFnCR1cFwfqs-vFgjUeA4uwYKjY/mhkisplysfocikupa2016.pdf weblapon található.

Igazolt (2016. éves tagdíjbefizetéssel rendelkező) MATASZ tagjaink pedig a Központon keresztül nevezési díj nélkül részt vehetnek a Balaton-átúszás „ÚSZÓERŐD” programon július 2-án. Jelentkezni június 25-ig lehet a MATASZ Központban a HOSOSZ honlapjára felkerülő nevezési lap letöltésével és beküldésével a MATASZ Központba.

Szeptember hónapban pedig lehetőség lesz az egy napos Honvéd Kerékpártúrán (TAS) részt venni, amely a Csongrád megyei Szentes város főteréről indul szeptember 22-én. Részletes versenykiírás később kerül kiadásra.

Jó versenyzést, kikapcsolódást kívánunk valamennyi MATASZ tagnak!
Az utolsó, záró napjához érkezett a HKNYP által szervezett „Toborzó országfutás”, ami május huszadikán a szentendrei MH Altiszti Akadémiáról rajtolt el. A Görgey laktanya élete a megszokott medrében folyt ezen a napon is, de azok, akik jelentkeztek a toborzó futás záró eseményére már kora reggel bejelentkeztek a rajtra.
Pest megyei szervezet - 2016.05.20. - Pest megyéből indult a „Toborzó Országfutás 2016” záró napja!Pest megyei szervezet - 2016.05.20. - Pest megyéből indult a „Toborzó Országfutás 2016” záró napja!Pest megyei szervezet - 2016.05.20. - Pest megyéből indult a „Toborzó Országfutás 2016” záró napja!Pest megyei szervezet - 2016.05.20. - Pest megyéből indult a „Toborzó Országfutás 2016” záró napja!


VI. Magyar Lovas Hadtörténeti Bemutató- Szombathely

2016. május 1-jén Szombathelyen 6. alkalommal került megrendezésre a Magyar Történelmi Lovas Nap a Szent István (Jókai) parkban. A rendezvény, amelyen csoportunk első bemutatkozása volt 09.00-18.00-ig tartott, annak ellenére, hogy az időjárás hűvös és gyakran rövid eső is kísérte.Simicskó István miniszter úr május 17.-én nyilatkozott többek között a tartalékos rendszer újraszervezéséről is az „Érezzük az ország bizalmát” címmel megjelent, a Honvédelem.hu-nak adott interjúban:

„...feladat az önkéntes tartalékos rendszer új alapokra helyezése. A területvédelmi elvet szeretnék visszahozni (lásd: Amerikai Egyesült Államok, Oroszország). A lokálpatrióta már csak a szűkebb értelemben vett környezete, családja, barátai, háza vagy a kertje miatt is jobban védelmezi, őrzi a saját értékközösségét. Elképzelésünk szerint egy-egy vidéki alakulatunkhoz kötődően felépítenénk helyi, vagy akár járási szinten különböző kisebb alegység-szervezeti elemeket, amelyek vészhelyzet esetén hivatásos tiszt vagy altiszt irányításával látnák el országvédelmi feladataikat. Egy érdekes és sokrétű alapkiképzés után – amelynek során elsajátítják a katonai alapismereteket – hétvégeken különböző továbbképzésekre adnánk lehetőséget nekik, ilyen módon szervezettebbé, aktívabbá téve a magyar honvédelem rendszerét, széles kapukat nyitva a társadalom egésze számára.”

20160501_tallin_tartkonf_002.jpgKatonai jogi konferenciát rendezett a napokban Tallinnban az Észt Tartalékos Tisztek Szövetsége (EROK). A rendezvényen a HM Társadalmi Kapcsolatok Hivatala, valamint a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) képviseletében dr. Tóth Gergely százados vett részt.

Megérkezett következő állomására, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Bugát Pál Középiskolába a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) Fejér Megyei Szervezete Honvédelmi Szakkörének vándorkiállítása.

A május 10-én megnyílt kiállításon a diákok megismerhetik a Magyar Honvédség által használt technikai eszközöket, illetve az egyes békemissziókban - Afganisztánban, Irakban, Vietnamban - egykor szolgálatot teljesítő katonák által felajánlott tárgyi emlékeket. Kuriózumnak számít a második világháborúban használt gyermekmentő kámzsa.

Csütörtök délelőtt, katonai tiszteletadással temették újra a második világháborús hadszíntérről hazahozott Ágner Gyula m. kir. főhadnagyot a Fiumei úti Nemzeti Sírkert 52. Hősök Parcellájában.

Az evangélikus gyászszertartás és a katonai tiszteletadással végrehajtott újratemetés előtt Tóth Máté Bence, a főhadnagy néhai húgának unokája emlékezett meg Ágner Gyuláról. Mint mondta, családjában „Gyuszi bácsi” mindig is példaképnek számított, és mindnyájuk számára nagy megnyugvást jelent, hogy végre magyar földben nyugszik.
A sír mellett a HOHE soproni hagyományőrzői álltak díszsorfalat Igler Attila vezetésével, a díszlövést pedig korabeli páncéltörő ágyúból a MATASZ hagyományőrzői adták Jásdi Balázs irányításával.


A „Toborzó Országfutás 2016” május 12-én meglehetősen rossz időjárási viszonyok között haladt át Veszprém megyén.

Az „országfutás” célja a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése, valamint a katonai hivatás, a sport és az egészséges életmód népszerűsítésére. A rendezvényt a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága szervezte és a 2016 kilométeres váltófutás a fővárosból indult el április 16-án, ez érintette valamennyi megyét és a Honvédelem Napján május 21-én érkezik vissza a fővárosba.

Tájékoztató megbeszélésre került sor Hódmezővásárhelyen. Drót László ezredes úr fogadta a megyei vezetőség képviselőit. Tájékoztattuk a Magyar Tartalékosok Szövetsége élén történt változásokról, Szalay-Bobrovniczky Kristóf t. szds. úr társadalmi elnökké történt megválasztásáról, és Széles Ernő dandártábornok úr elnökké, ill. Szabó János nyá. ezredes úr első alelnökké történt megválasztásáról, az elnökség átalakításáról.

Tájékoztattuk Parancsnok urat a megyei vezetőség 2016. évi tervezett fontosabb feladatairól, megfogalmaztuk azokat a kéréseket, melyeket az év folyamán, a feladataink teljesítésével kapcsolatosan kérni tervezünk.

2016. május 6-8. Lengyel kapcsolat

Dátum: 2016. máj. 15. v, 08:08 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A Lengyelországi illetőségű és Gdynia városi székhelyű „Assiciation of Reserve Officers of the 34th Fighter Regiment and Enthusiasts of Aviation” szervezet meghívására, a 2016. május 06-08. között megtartott rendezvényen Szabó János alelnök vett részt és képviselte a MATASZ szervezetét.

20160508_lengyelkapcsolat.jpgHadtörténeti Intézet és Múzeum
2016. május 21. Magyarország nagy háborúja, Családi Nap

20160521_csaladinap01.jpg

20160528_mataszheves_ehse.jpgA MATASZ Heves Megyei Szervezete az Egri Honvéd Sportegyesület mindenkit vár 2016.05.28-án megtartandó családi sport rendezvényére.

Helye: Eger Bem tábornok út 3. / Kossuth Zsuzsa Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium/

A verseny leírása:

I. Kispuska lövészet (fekvő testhelyzet, 3 próba+10 értékelt lövés TOZ kispuskával, nyílt irányzék távcső nélkül +16 év felett)
Légpuska (10 lövés bukó célra)
Íjászat (hagyományos íj 5 lövés körkörös lőlapra)
Dárda (kelevéz dobás 3 darab).
Kézigránát dobás (5 darab) 15 m célba
Légpisztoly (5 lövés 4/b lőlapra 10 m-re)


2016.05.05. Együtt toboroztunk. - MATASZ Pest megye

Dátum: 2016. máj. 09. h, 09:17 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Gyorsan kellett dönteni, amikor május 4-én délután megkeresték a MATASZ tagegyesületét a ZEN Rendészeti Sportegyesületet, hogy másnap, az az 05-én a Budapesti Gazdasági Egyetem „IX. Nemzedékek Találkozója” elnevezésű rendezvényén szeretnék, ha egy airsoft lövészeti bemutatóval színesíthetnék a programot. A felkérést a tettek követték. Gyors egyeztetés, erő és eszköz számvetés, és a MATASZ Pest Megyei Szervezetével közösen igen volt a ZEN RSE válasza a megkeresésre.

Nyugat-magyarországi Egyetem, Savaria Egyetemi Központ, Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar – Centro Studi Adria-Danubia – Gruppo Ermada „Flavio Vidonis”
Isonzó: egy név, egy jelkép, Olaszország és Magyarország között
NEMZETKÖZI INTERDISZCIPLINÁRIS KONFERENCIA
Szombathely, 2016. május 10.

A konferencia helyszíne: Nyugat-magyarországi Egyetem, Savaria Egyetemi Központ, Regionális Felsőoktatási Forrásközpont, Aula
Az érdeklődő MATASZ tagok jelentkezzenek Török Kálmán ny. őrnagy, önkéntes műveleti tartalékos századosnál, a MATASZ Vas Megyei Szervezetének elnökénél (mobil:+36-30-247-1968)

Oldal:  1 2 3 ...... 42 43 44 ...... 47 48 49