„Többoldalú együttműködési megállapodást írt alá öt, Székesfehérváron tevékenykedő, hazánk fegyveres védelmének ügye iránt elkötelezett civil szervezet. A szerződésben közreműködő szervezetek célja, hogy közös összefogással segítsék a honvédelem ügyének támogatását. Az együttműködés megteremti a hosszú távú gyakorlatorientált, magas színvonalú közös tevékenység feltételeit.

2016. július 8-án Székesfehérvár városában tevékenykedő, a haza fegyveres védelmének ügye iránt elkötelezett öt civil szervezet: a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Fejér Megyei Szervezete, a Magyar Tartalékosok Szövetsége Fejér Megyei Szervezete, a Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület, a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesülete és a Történelmi Vitézi Rend Fejér Megyei Szervezete írt alá ünnepélyesen együttműködési megállapodást közös céljaik megvalósítása érdekében.”


Bővebben itt olvashat róla:
http://www.szekesfehervar.hu/index.php?pg=news_175467

Videó: http://www.fehervartv.hu/video/index/171162016. július 5. Egyeztető megbeszélés

Dátum: 2016. júl. 16. szo, 03:41 - MATASZ Csongrád megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Az egyik legjelentősebb 2016. évi tervezett feladatunk, a tartalékosok XVII. ejtőernyős, nemzetközi célbaugró verseny szeptember 2–4. között kerül végrehajtásra Szegeden. A verseny fővédnökének Dr. Simicskó István Honvédelmi Miniszter Urat kértük fel, aki a fővédnökséget elvállalta. A szervező munkát – a feladat nagyságát, összetett, bonyolultságát, jelentőségét – tekintve az előkészítő szervező munkát, a verseny kiírásával megkezdtük.

15 éves a MATASZ - cikk a Délmagyarországban

A hír folytatásában megtekinthető...

NYÁRI TÁBOROK!

Dátum: 2016. júl. 10. v, 09:03 - MATASZ Hagyományőrző tagozat - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

NYÁRI TÁBOROK!

A nyári táborok is az egyik legalkalmasabb helyszínei a MATASZ hazafias-honvédelmi nevelésének megvalósítására a fiatalok, főleg a tanuló ifjúság körében. Egyben a katonai (hivatásos, szerződéses, stb…) pályára irányításnak, toborzásnak, egyáltalán a honvédelemre való figyelem felhívásnak is kiváló eszközei:https://www.honvedelem.hu/film/honvedelmi_tabor_csobankanKözlemény!

Tájékoztatjuk honlapunk látogatóit, hogy a Honvédségi Szemle 144. évfolyamában, a 2016/ 4. számban megjelent a "NATO-tartalékosok az új biztonsági környezetben" tanulmány.


Az alábbi linkre kattintva olvasóink elérik a Honvédségi Szemle online változatát és tanulmányozni tudják a fent említett hasznos összeállítást a 64-74. oldalakon:


https://www.honvedelem.hu/container/files/attachments/58103/hsz__2016-4..pdf
Hogyan? Tovább!

Azt, hogy mit akarunk, nagyjából mindig is tudtuk. Szép hasonlatokkal, lelkes mondatokkal, legtöbbször, jól meg is fogalmaztuk. Ez derült ki most is azon az összejövetelen, amit 2016. július 5-én tartottunk Szegeden. Később aztán rá kellett jönnünk, hogy sok kérdést nem minden esetben értettünk jól és pontosan, értelmi kérdéseket gyakran kevertünk érzelmi dolgokkal, gyakran változtak a célok, a lehetőségek, a feltételek és az igények is.

Ami nem változott, ma is aktuális: Hidat akarunk képezni (mindkét irányban járható hidat) a társadalom és a fegyveres erők között, „nincs honvédelem tartalékok nélkül”, aktuális, napi politika mellőzésével, a haza tényleges érdekeit kívánjuk szolgálni, fő célcsoportunk az ifjúság, legfőbb komponensünk a tartalékosok, fő partnerünk a honvédség és van még több további körülmény, ami aligha fog változni.
 Csongrád megyei szervezet - 2016.07.05. - Hogyan? Tovább!Csongrád megyei szervezet - 2016.07.05. - Hogyan? Tovább!Csongrád megyei szervezet - 2016.07.05. - Hogyan? Tovább!Csongrád megyei szervezet - 2016.07.05. - Hogyan? Tovább!

2016. június 25. Novi Sad

Dátum: 2016. jún. 30. cs, 07:02 - MATASZ Csongrád megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Novi Sadon (Újvidék) találkozott a Szerb Tartalékos Katonai Elöljárók Szövetsége, és a Magyar Tartalékosok Szövetsége küldöttsége.
A MATASZ küldöttségét Szabó János ny. ezredes a MATASZ alelnöke vezette, a küldöttség tagja volt: Dr. Palotai Jenő ny. ezredes Csongrád megyei elnök. A MATASZ nevében Dr. Palotai Jenő ny. ezredes köszöntötte a résztvevőket, megköszönte az őszinte együttműködést, a résztvevők kiemelkedő munkáját, és utalt arra, hogy mostani látogatásunk, a további együttműködést hivatott szolgálni.

2016. június 25. Lövészek Napja

Dátum: 2016. jún. 30. cs, 06:58 - MATASZ Csongrád megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Régen azt mondták, hogy a „legkatonább katona, a gyalogos katona”! Ez igaz is, csakhogy azóta nagyot fejlődött a világ, a gyalogosokból, gépkocsizó lövészek, majd gépesített lövészek lettek, de védőszentjük, Szent László megmaradt. Ezért ebben az évben is megünnepeljük a lövészek napját. A megyénkben Hódmezővásárhelyen állomásozó 5. Bocskai Gépesített lövész dandár részei, ebben az évben különös megtiszteltetés részesei. A Szegedi Dóm az alkalomból Istentisztelet keretén belül emlékezik katonáinkra, a Szentmisét Dr. Kiss Rigó László Szeged – Csanád egyházmegye megyéspüspök Úr celebrálta.

A MATASZ elnöke, Széles Ernő ny. dandártábornok 2016. június 21-én 19:30 és 20:00 között interjút adott az Inforádiónak.Katonai eskü az MH Altiszti Akadémián

Dátum: 2016. jún. 27. h, 07:16 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Ünnepélyes katonai esküt tettek június elején az MH Altiszti Akadémia hallgatói Szentendrén.

20160610_esku_sztendren.jpg
https://www.honvedelem.hu/galeria/3856

2016. május 21. Honvédelem Napja, koszorúzás

Dátum: 2016. jún. 27. h, 07:10 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20160521_honvedelemnapja_1.jpg
Május 21-én, a Honvédelem Napján a Várban ünnepi beszédet mondott Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.


20160521_honvedelemnapja_2.jpg
A Honvédelem Napján a civil szervezetek nevében együtt koszorúzott Tömböl László ny. vezérezredes, a Hadtudományi Társaság elnöke, Hazuga Károly ny. altábornagy, a BEOSZ elnöke, Széles Ernő ny. dandártábornok, a MATASZ elnöke és Farkas László ny. alezredes, a HOSOSZ elnöke.


2016. június 24.
Minisztériumi köszöntőlevél
13. Magyar - Német Biztonságpolitikai Szeminárium és Partnerségi Találkozó
Honvédelmi Minisztérium: Dr. Simicskó István miniszter

20160624_miniszteri_ksztlevel1_k.jpg20160624_miniszteri_ksztlevel2_k.jpg

Új alapokon az önkéntes tartalékos rendszer

Dátum: 2016. jún. 24. p, 09:53 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Újjászervezik a Magyar Honvédség tartalékos rendszerét és új alapokra helyezik a kiképzést – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter június 23-án, csütörtökön, Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián tartott sajtótájékoztatón.

A szentendrei laktanyában egy új, „képezd a kiképzőt” jellegű módszertani foglalkozássorozat kezdődött a napokban, amelynek célja, hogy a jövő önkéntes tartalékosainak leendő kiképzői felkészülhessenek és megfeleljenek a megújuló rendszer követelményeinek.

„A célunk az, hogy területi elven − a területvédelmet visszaemelve a biztonsági gondolkodásunkba − újjászervezzük a Magyar Honvédség tartalékos rendszerét” – mondta dr. Simicskó István. Hozzátette: „Azt szeretnénk, hogy mind a 197 járásban legyenek tartalékos alegységek, amelyek, ha bármi baj történik, hadra foghatóak és segítik a rendőrség, valamint a hivatásos és a szerződéses állomány munkáját.”Ahogy a honvédelmi miniszter fogalmazott, ez nemcsak katonaszakmai feladat. „A haza védelme nemzeti ügy. Ezért lehetővé kell tenni, hogy ha valaki önkéntes alapon kíván csatlakozni a haza védelmének nemes ügyéhez, akkor azt megtehesse”− mondta.

Dr. Simicskó István azt is hangsúlyozta, hogy a Magyar Honvédségben fontos az átjárhatóság, így az önkéntes tartalékosok számára elérhetővé válik, hogy szerződéses vagy hivatásos állományban folytathassák a haza szolgálatát. Arra számítanak, hogy a megújuló tartalékos rendszerrel formálhatóvá válik a közgondolkodás és a fiatalok körében megerősödik a haza iránti szeretet.

Az MH Altiszti Akadémián megrendezett módszertani kiképzést követően a megalakuló kiképzőszázadok leendő kiképzői összesen tíz megyében − a Magyar Honvédség helyőrségeiben − kezdik meg a munkát. Ők foglalkoznak majd az újonnan bevonuló önkéntes tartalékosokkal.

Forrás: https://www.honvedelem.hu/cikk/57913_uj_alapokon_az_onkentes_tartalekos_rendszer

Rákosmente önkormányzata 2016. június 10–12. között ötödik alkalommal rendezte meg a hagyományőrző rendvédelmi és katonai napokat, melyen a ZEN Rendészeti Sportegyesület – a MATASZ egyik legaktívabb tagegyesülete – már negyedik alkalommal vett részt, de először a MATASZ Pest Megyei Szervezetének aktív közreműködésével.

A három napos rendezvény rengeteg látnivalót és érdekes programot kínált az ide kilátogatóknak. A pénteki nap azonban még elsősorban az előkészületeké volt. Minden aktív résztvevőnek precízen ki volt jelölve a maga területe, amit berendezhetett. A kora délutáni kiérkezésünket és a regisztrációt követően mi is elkezdtük a készülődést.
 Pest megyei szervezet - 2016.06.10-12. - Aktív munkával az V. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai NapokonPest megyei szervezet - 2016.06.10-12. - Aktív munkával az V. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai NapokonPest megyei szervezet - 2016.06.10-12. - Aktív munkával az V. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai NapokonPest megyei szervezet - 2016.06.10-12. - Aktív munkával az V. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napokon

Oldal:  1 2 3 ...... 52 53 54 ...... 60 61 62