2015. szeptember 26. Pomáz város napja

Dátum: 2015. szept. 22. k, 10:27 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

MEGHÍVÓ
Pomáz város napja
2015. szeptember 26.

Programjaink:
Hagyományőrzők bemutatója
Airsoft lövészet
Főzőverseny közös ebéddel

A MATASZ Pest Megyei és Fővárosi Szervezetei a MATASZ Hagyományőrző és Önkéntes Műveleti Tartalékos Tagozatával közösen bemutatkozó programokat szervez a Pomáz város napja rendezvényen, melyre tisztelettel meghívjuk.

20150926_pomaz_k.jpg

2015. október 3. 10.00-14.00. Szentendre, Toborzónap

Dátum: 2015. szept. 17. cs, 02:15 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Tisztelettel meghívjuk a Tartalékosok Napján a Magyar Tartalékosok Szövetsége, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia és az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság közös rendezésében tartandó Pest-megyei „TOBORZÓNAPRA”

Célunk, hogy bemutassuk a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, valamint az érdeklődő civil lakosságnak a Magyar Tartalékosok Szövetsége és a Magyar Honvédség feladatait, bemutatók segítségével megismertessük az egyes részterületek munkáját és az alkalmazott technikai eszközöket.

TOBORZÓNAP
2015. október 3-án, szombaton 10.00–14.00 óra.
Szentendre, MH Altiszti Akadémia Sportközpont

Tervezett program
10.00 Megnyitó
10.10 Katonai közelharc és kézitusa bemutató
11.00 Biztonságpolitikai tájékoztató az Altiszti Akadémián ‣ Menekült kérdés Magyarországon és az EU-ban ‣ Jelen és jövő
‣ Előadók: Tálas Péter, biztonságpolitikai szakértő
Orbán Balázs, Migrációkutató Intézet főigazgatója
‣ Ejtőernyős bemutató
Folyamatosan látogatható helyszínek
‣ Katonai hagyományőrzők
‣ Honvédség „Toborzó iroda”
‣ Katonai bemutatók
‣ Airsoft lövészet

Plakát letöltése

20151003_toborzonap.jpgmatasz_logo.pngMATASZ tagok részére

Tisztelettel meghívom Önt, vagy képviselőjét

A Magyar Tartalékosok Napja és a
Szövetség megalakulásának
14. évfordulója alkalmából szervezett
ünnepi rendezvényére

Helye: Szentendre, Altiszti Akadémia
Koszorúzás: parancsnoki épület aula
Ünnepség: Művelődési Központ Kamara Terem

Ideje: 2015. október 03. 16.00 óra
Visszajelzési határidő: szeptember 21.
Bővebben a Tovább-ra kattintva...

XVI. MATASZ Kupa Ejtőernyős Célbaugró Verseny

Dátum: 2015. szept. 15. k, 10:35 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Nem tévedés, a most tizennégy éves Magyar Tartalékosok Szövetsége valóban tizenhatodik MATASZ kupa elnyeréséért rendezte ez évben az ejtőernyősök nemzetközi célba ugró versenyét. A kupát egy kereskedelmi cég alapította, két alkalommal sikeresen rendezték ezt a versenyt, de különféle – főleg üzleti -okok miatt tovább vállalni nem tudták, és akkor a fiatalon alakult MATASZ vette át a verseny szervezésével, rendezésével járó lehetőségeket és felelősséget, így az óta folyamatosan rendezzük ezt a versenyt. Kezdetekben nagy lelkesedéssel, de kevesebb tapasztalattal folyt ez a munka, mára már sok tapasztalat gyűlt össze, de máig nélkülözhetetlen Csorba József t. hadnagy és „csapata” szorgalmas, fáradtságot nem ismerő, lelkiismeretes szakszerű munkája.A küldöttgyűlésen elhangzott és kivetített elnöki programnak megfelelően, a megújult MATASZ törekszik nemzetközi kapcsolatainak megújítására is. Ennek szellemében vettünk részt a CIOR nyári kongresszusán.

Augusztus 3–9. között tartotta szokásos nyári kongresszusát a NATO Tartalékos Tisztek Szövetsége (CIOR), közösen testvérszervezetével, a NATO Tartalékos Egészségügyi Tisztek Szövetségével (CIOMR). A rendezvénynek ezúttal a bulgáriai Szófia adott helyet.

A konferenciára a magyar tagszervezetet, a Magyar Tartalékosok Szövetségét (MATASZ) is meghívták, ennek megfelelően a MATASZ részéről a CIOR rendezvényein hazánkat Szalay-Bobrovniczky Kristóf t. százados, a MATASZ új elnöke, új CIOR-alelnök és dr. Ujházy László alezredes, a CIOR korábbi alelnöke, korábbi MATASZ-elnökhelyettes képviselte.
A Magyar Tartalékosok Országos Szövetsége és a tiszalöki szervezete, kispályás labdarúgó tornát szervez. A Torna helyszíne Tiszalök város Honvéd úti labdarúgó pályája.
Időpont: 2015.09.12. szombat.

Nevezési határidő: 2015. augusztus 25.
Nevezni telefonon Kovács Jánosnál: 06-70-371-6357 vagy e-mailben: pamacs0115©freemail.hu címen lehet.

2015.09.12. -Sporttalálkozó, meghívó és versenykiírás - PDF (letölthető ide kattintva)

A tornán nevezési díj nincs, díjazás 1-2-3 hely+vándorserleg az 1 helyezettnek, különdíjak, oklevelek.
A résztvevő csapatok 10 főt nevezhetnek be. A csapatok játékosait a szervezők vendégül látják egy ebédre.

A rendezvény programja:
08.00-09.00 csapatok érkezése
09.00 megnyitó
09.15 csoportbeosztások ismertetése
09.20 csoportmérkőzések
11.30-13.30 folyamatos ebéd a csapatoknak
13.00 elődöntők, döntők
15.00-15.30 eredményhirdetés, díjátadó

A rendezvény fővédnöke Simicskó István sportért felelős államtitkár úr.

A kispályás labdarúgó torna, az országos versenykiírásnak, szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre. Ezen szabályokat a versenykiírásban olvashatják. Bármilyen kérdésük van a tornával, illetve a nevezéssel kapcsolatban, azt Kovács Jánosnál a Tiszalök VSE. elnökénél a 06-70-371-6357 telefonszámon megtehetik, és a nevezéseket is nála lehet leadni.
foci_kiiras.png

2015. október 3. - Nemzetközi Lövész Verseny

Dátum: 2015. aug. 10. h, 06:50 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

2015oktober3.jpg
Meghívó Nemzetközi Lövész Versenyre Szlovákiába.


A részvétel önköltséges.

2015. október 3. Nemzetközi Lövész Verseny Meghívója- PDF2015. augusztus 9. Mesterlövész Kupa

Dátum: 2015. júl. 31. p, 06:31 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

2015. Mesterlövész Kupa

Kedves barátaink és kollégáink, a Primorsko goranska-i horvát tiszti szövetség hetedik alkalommal rendezi meg „Mesterlövész kupa” elnevezésű lőbajnokságát, ahol 300-600 m közötti távolságon elhelyezkedő célokat kell leküzdeni. A verseny egyben megemlékezés a Hazáért Történő Hálaadás, a Győzelem, valamint a Veteránok napjáról. A versenyre meghívást kapott a Magyar Tartalékosok Szövetsége is.


Időpontja 2015. augusztus 09.


Helye: Kovacevo lőtér, Grobniki terület, Rijekától 6 km-re északra, a Rijeka-Zágráb autópálya mellett.


Résztvevők: lövészek Horvátországból, Szlovéniából, Albániából. CIOR tagországok (köztük Magyarország) lövészeit szintén szívesen látják.

További információ található a

http://hcz-zu.hr/sedmi-sniper-cup-u-cast-dana-pobjede-i-domovinske-zahvalnosti-i-dana-hrvatskih-branitelja/

címen.


A MATASZ részéről önköltséges alapon lehetséges a versenyen indulni, elsősorban a délnyugati megyék számára adott a lehetőség, a viszonylag csekély földrajzi távolság miatt.
A 12. alkalommal rendezték meg június 25. és 28. között Lipcsében, a Német- Magyar Tartalékos Katonák Szemináriumi Találkozóját.

A partnerségi találkozón a Magyar Tartalékosok Szövetségét, az együttműködésben érintett megyei szervezetek vezetői képviselték. A magyar katonákat Prof. Dr. Friedwart Lender ezredes, Németország partnerkapcsolati megbízottja köszöntötte.

Három szakértő – három féle megközelítése a magyarországi migráns hullám kérdésének, kezelésének.

Az utóbbi évtized legnagyobb biztonságpolitikai kihívása hazánkban.

Mint ahogy felhívásunkban is szerepelt mindazok a MATASZ tagok, akik regisztráltak a Külügyi és Külkereskedelmi Intézet „Európa válaszai a migrációra – megoldás lehet-e a határok lezárása?” című biztonságpolitikai kerekasztal-beszélgetésére június 23-án délelőtt egy igen érdekes programon vehettek részt.

MATASZ delegáció a 4. Országos ASSOARMA Találkozón

Dátum: 2015. jún. 30. k, 08:50 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Az ASSOARMA szervezésében Olaszország I. világháborúba történő belépésének (1915. május 24.) centenáriuma alkalmából került sor erre a kiemelt országos rendezvényre 2015. május 21-24 között Udine térségében.

A magyar delegáció, csak úgy, mint a többi nemzetközi delegáció is, az olasz fél figyelmes szervező munkájának köszönhetően több emlékhelyet, első világháborús temetőt fel tudott keresni a térségben. Gondot fordítottak arra, hogy a magyar katonák temetőiben is elhelyezhesse a delegáció az emlékezés és tisztelet koszorúit.


A Matasz Alsó-Normandia megyei partnerszervezete által rendezett verseny Thaon város körzetében zajlott, ahol a rajthoz álló 16 tartalékos csapat tagjainak normál menetfelszerelésben kellett teljesíteniük a kijelölt 15 kilométeres távot. A különböző állomásokon egyebek között tereptani felkészültségből, légi fotók alapján történő tájékozódásból, idegen hadseregek ismeretéből adtak számot. A feladatok között szerepelt továbbá személy- és járműátvizsgálás, lőszerismeret, kézigránátdobás, valamint lövészet, amit egy speciálisan kialakított barlangban hajtottak végre.

2015. május 30. Honvédelmi Nap Gödöllőn

Dátum: 2015. jún. 10. sze, 07:49 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Honvédelmi Nap Gödöllőn.Forrás:
http://www.mediaklikk.hu/video/hirado-m1-1930-2015-05-29-i-adas/


Gödöllő TV: Pest Megyei Védelmi nap az AlsóparkbanLátványos Védelmi napot rendezett a Magyar Tartalékosok Szövetsége Pest Megyei és Budapesti Szervezete, valamint a Gödöllői Katasztrófavédelmi Kirendeltség május 29-én az Alsóparkban. A 2009 óta minden évben a Madách Imre Szakközépiskolában megrendezett esemény olyan népszerű lett a diákok körében, hogy idén már minden gödöllői oktatási intézménynek elérhetővé kívánták tenni a szervezők ezt az izgalmas programot.
Az ejtőernyős ugrással, kutyás és önvédelmi bemutatókkal tarkított rendezvényen a Tartalékosok Szövetsége is képviseltette magát azzal a nem titkolt céllal, hogy az önkéntes honvédelem szerepét mutassa meg a diákoknak hiszen a sporthoz hasonlóan a honvédelmi kiképzés is állóképesség növelő és csapatmunkára nevelő feladat amelynek révén a benne részt vevő a társadalmi életben is jobb teljesítményekre lehet képes, hangzott el a megnyitó alkalmából.
A felnőttek körében a géppisztoly lövészet volt a legnépszerűbb míg a kisebbek inkább a kutyás bemutatókra és a tűzoltókra voltak kíváncsiak.Oldal:  1 2 3 ...... 55 56 57 58