A XVI. Doni Hősök Emléktúrát értékelték február 23-án délelőtt a hajdúböszörményi városháza dísztermében a túra szervezésében és végrehajtásában résztvevő szervezetek és a rendezvényhez csatlakozni szándékozók közreműködésével.
Hagyományőrző tagozat - 2016.02.23. XVI. Doni Hősök Emléktúra értékelőHagyományőrző tagozat - 2016.02.23. XVI. Doni Hősök Emléktúra értékelőHagyományőrző tagozat - 2016.02.23. XVI. Doni Hősök Emléktúra értékelőHagyományőrző tagozat - 2016.02.23. XVI. Doni Hősök Emléktúra értékelő


Véget ért a XVI. Doni Hősök Emléktúra. Idén közel háromszáz magyar és külföldi résztvevő tisztelgett az 1943-as doni katasztrófa hősi halottjai előtt az ország több pontján. A Debrecen-Hajdúnánás közötti szakaszt nyolcvanketten, köztük a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium tanulói is teljesítették.
Videó: https://www.honvedelem.hu/film/megemlekezes_es_buszkeseg

20160130_doniht_hnanas_honvedelemhu.jpg
Forrás: https://www.honvedelem.hu/film/megemlekezes_es_buszkeseg

Fotók:
– Véget ért a XVI. Doni Hősök Emléktúra
https://www.honvedelem.hu/galeria/veget_ert_a_xvi_doni_hosok_emlektura


Hajdúnánásra érkeztek a XVI. Doni Hősök Emléktúra résztvevői - Hajdúnánási Televízió 2016.01.30.:


Videó:
Sikerrel zárult a Doni Hősök Emléktúra
https://www.honvedelem.hu/cikk/55395_sikerrel_zarult_a_doni_hosok_emlektura

Fotók:
http://www.hajdupress.hu/cikk/fotok-video-ilyen-a-doni-hosok-emlektura

Cikkek
- Dorogot is érintette a Doni Hősök Emléktúra útvonala:
http://www.haon.hu/dorogot-is-erintette-a-doni-hosok-emlektura-utvonala/2998405
- Hősök nyomában indultak útnak:
http://www.haon.hu/hosok-nyomaban-indultak-utnak/2996203
- Három nap, nyolcvankét ember, hatvankét kilométer – ez volt a Doni Hősök Emléktúra:
http://www.haon.hu/harom-nap-nyolcvanket-ember-hatvanket-kilometer-ez-volt-a-doni-hosok-emlektura/2997832

A XVI. Doni Hősök Emléktúra "Hajdú" Menetszázadának zöme a túra végállomásánál. A múlt a jelen és jövő katonái együtt emlékeztek és tisztelegtek:
20160130_doniht_debrecen_k.jpg
Kép forrása:
MH 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj
https://www.facebook.com/nyolcvannyolc/


Cikk:
– Mécsesek lángoltak a katonasírokon
http://www.heol.hu/heves/kozelet/mecsesek-langoltak-a-katonasirokon-649746
- Mécses a katonasírokon - további fotókkal
https://mataszheves.hu/news.php?extend.101.2

20160130_doni_heol_szi_01.jpg

Ötven magyar, német és olasz tartalékos, katonai iskolába járó diák, hagyományőrző vett részt a MATASZ által szervezett Doni Hősök Emléktúrán. 16. alkalommal rendezték már meg a többnapos túrát az 1943 januárjában elesett, megsebesült vagy a harcokat túlélt hősök emlékére. Bélapátfalváról indulva 35 kilométert tettek meg, idén az országban négy szakasz négy különböző útvonalat járt be.

Eger TV - 2016.02.01.Doni megemlékezés Felsőtárkányban -Felsőtárkányi Hírmondó


Doni Hősök Emléktúra Zemplénben - Zemplén TV:Sátoraljaújhelyen ért véget a Doni Hősök Emléktúra - Zemplén TV:További videók a hír folytatásában... kattintson a Tovább-ra!

Megemlékezés és büszkeség

Dátum: 2016. jan. 31. v, 07:34 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A toll berozsdásodik, a tinta beszárad, az elfojtott gondolat előbb-utóbb elhal. Megírhatjuk-e, amit nem írtak meg kellő időben? Hogy tanulsággá váljon és minden időben erkölcsi alapként szolgáljon a 2. magyar hadsereg katonai, nemzeti, emberi hősiességének felülmúlhatatlan megnyilvánulása – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes január 30-án, szombaton délután, Hajdúnánáson.

Elindult a Doni Hősök Emléktúra

Dátum: 2016. jan. 29. p, 09:29 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Immáron tizenhatodik alkalommal kezdtek menetelésbe a Doni Hősök Emléktúra régi és új résztvevői január 28-án, csütörtökön. Idén első alkalommal öt szakasz, öt különböző útvonalat jár be, hogy minél több települést érintve tiszteleghessenek a második világháborús hősi halottak előtt.

A szervezők örömére a rendezvény már nem csak hagyományőrző, de hivatásos katonák és civil résztvevő körökben is egyre népszerűbb. Idén körülbelül háromszáz résztvevő menetel együtt, öt szakaszba osztva. Az alegységekben vegyesen találni katonákat, hagyományőrzőket, valamint a debreceni Kratocvhil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium diákjait. Hozzájuk csatlakoznak a Magyar Tartalékosok Szövetségének, valamint a francia, a német és az olasz bajtársi szervezetek tagjaiÉrtekezlet a történelmi falak között.

Dátum: 2016. jan. 29. p, 08:31 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A honvédelmi miniszter a honvédelmi szervezetek vezető állománya részére a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Márványtermében éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletet tartott csütörtök (január 28.) délelőtt.

Az értekezleten a honvédelmi miniszter a vezérkarfőnökkel együtt értékelte a honvédelmi tárca, benne a Magyar Honvédség 2015. évi tevékenységét, valamint meghatározta a következő év fő feladatait.


A miniszter és a vezérkarfőnök az értekezlet után tartott sajtótájékoztatón is több olyan fontos megállapítást tett, amely a MATASZ-t is érinti.2016_doni_m_parancs_k.jpgA Magyar Honvédség vezérkari főnöke, Benkő Tibor vezérezredes ünnepi parancsának ismertetésével kezdődik január 28-án este pontban 18.00 órakor az ország négy részében - Tata, Debrecen, Eger és Sátoraljaújhely körzetében - a XVI. Doni Hősök Emléktúra.

Debrecen körzetében:2016_doni_m_eger2_k.jpg
Hajdúböszörmény – Debrecenből indulva a hajdúvárosok egy részében tartanak megemlékezéseket.

Eger körzetében:
Bélapátfalváról indul, a Bükk ösvényein keresztül Felsőtárkányba érnek be péntek este, szombaton az Egri várból vonulnak le a városba.

Bővebbe
n az útvonalakról és programokról a hír folytatásában olvashat (kattintson a 'Továbbra...'):


„Nemcsak áldozatot hoztak, de példát is mutattak a Magyar Királyi 2. Honvéd Hadsereg katonái 73 évvel ezelőtt a Don mentén vívott harcokban” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes január 12-én kedden, Budapesten, a doni áttörés évfordulóján rendezett megemlékezésen.

A beszédet követően elhelyezték a kegyelet koszorúit és virágait a múzeum falán található emléktáblánál, majd pedig dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökhelyettes átadta dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök menetparancsát Jásdi Balázs hagyományőrző főhadnagynak, a január 28-án kezdődő 16. Doni Hősök Emléktúra főszervezőjének.

Jásdi Balázs a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: idén olyan sokan jelentkeztek az emléktúrára, hogy négy csoportra kellett osztani a vonulókat. A résztvevők Komárom-Esztergom, Zemplén, Hajdú-Bihar és Heves megyékből indulnak majd gyalog Egerbe, ahová 30-40 kilométer megtétele után érkeznek meg. A túra fővédnöke dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, a résztvevők között pedig jelen lesznek különböző hagyományőrző szervezetek és a Magyar Tartalékosok Szövetségének tagjai, valamint a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium tanulói.


Másik cikk: http://www.uni-nke.hu/hirek/2016/01/12/a-doni-katasztrofara-emlekeztek


Dolgos évzáró

Dátum: 2016. jan. 12. k, 08:07 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20151229_beszamolo_1_k.jpg
A MATASZ operatív feladatainak ellátása, a napi munkavégzés hatékonyságának javítása érdekében, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a MATASZ elnöke megbízása alapján létrehozott munkabizottság több meghívott személlyel kiegészülve, 2015. december 29-én, Pomázon, a pest megyei szervezet székhelyén tartotta évzáró megbeszélését.


Kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánunk!

Dátum: 2015. dec. 21. h, 09:24 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET és BOLDOG ÚJ ÉVET

KÍVÁN


a


MAGYAR TARTALÉKOSOK SZÖVETSÉGE
2015_matasz_karacsony.jpgAlapos előkészítés és szerezés előzte meg az Első Szegedi Jótékonysági téli félmaraton futóversenyt. A versenyt két kategóriában, (férfi és női) három-három versenyszámban, és a felnőtt versenyszámokban külön került értékelésre a fegyveres erők és testületek tagjainak elért eredményei ezeken belül a tartalékosok elért eredményei.
Ennek a feladatnak a gondozását és díjazását vállalta fel a MATASZ, Demcsák Zoltán ömt. hadnagy, megyei alelnökünk, ismert sportoló Barátunk!
A verseny egyben jótékonysági célokat is szolgál, a bevételeit a Szegedi újszülöttek alapítvány javára utalják át a szervezők.

Oldal:  1 2 3 ...... 58 59 60 61 62 63