A Magyar Tartalékosok Országos Szövetsége és a tiszalöki szervezete, kispályás labdarúgó tornát szervez. A Torna helyszíne Tiszalök város Honvéd úti labdarúgó pályája.
Időpont: 2015.09.12. szombat.

Nevezési határidő: 2015. augusztus 25.
Nevezni telefonon Kovács Jánosnál: 06-70-371-6357 vagy e-mailben: pamacs0115©freemail.hu címen lehet.

2015.09.12. -Sporttalálkozó, meghívó és versenykiírás - PDF (letölthető ide kattintva)

A tornán nevezési díj nincs, díjazás 1-2-3 hely+vándorserleg az 1 helyezettnek, különdíjak, oklevelek.
A résztvevő csapatok 10 főt nevezhetnek be. A csapatok játékosait a szervezők vendégül látják egy ebédre.

A rendezvény programja:
08.00-09.00 csapatok érkezése
09.00 megnyitó
09.15 csoportbeosztások ismertetése
09.20 csoportmérkőzések
11.30-13.30 folyamatos ebéd a csapatoknak
13.00 elődöntők, döntők
15.00-15.30 eredményhirdetés, díjátadó

A rendezvény fővédnöke Simicskó István sportért felelős államtitkár úr.

A kispályás labdarúgó torna, az országos versenykiírásnak, szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre. Ezen szabályokat a versenykiírásban olvashatják. Bármilyen kérdésük van a tornával, illetve a nevezéssel kapcsolatban, azt Kovács Jánosnál a Tiszalök VSE. elnökénél a 06-70-371-6357 telefonszámon megtehetik, és a nevezéseket is nála lehet leadni.
foci_kiiras.png

2015. október 3. - Nemzetközi Lövész Verseny

Dátum: 2015. aug. 10. h, 06:50 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

2015oktober3.jpg
Meghívó Nemzetközi Lövész Versenyre Szlovákiába.


A részvétel önköltséges.

2015. október 3. Nemzetközi Lövész Verseny Meghívója- PDF2015. augusztus 9. Mesterlövész Kupa

Dátum: 2015. júl. 31. p, 06:31 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

2015. Mesterlövész Kupa

Kedves barátaink és kollégáink, a Primorsko goranska-i horvát tiszti szövetség hetedik alkalommal rendezi meg „Mesterlövész kupa” elnevezésű lőbajnokságát, ahol 300-600 m közötti távolságon elhelyezkedő célokat kell leküzdeni. A verseny egyben megemlékezés a Hazáért Történő Hálaadás, a Győzelem, valamint a Veteránok napjáról. A versenyre meghívást kapott a Magyar Tartalékosok Szövetsége is.


Időpontja 2015. augusztus 09.


Helye: Kovacevo lőtér, Grobniki terület, Rijekától 6 km-re északra, a Rijeka-Zágráb autópálya mellett.


Résztvevők: lövészek Horvátországból, Szlovéniából, Albániából. CIOR tagországok (köztük Magyarország) lövészeit szintén szívesen látják.

További információ található a

http://hcz-zu.hr/sedmi-sniper-cup-u-cast-dana-pobjede-i-domovinske-zahvalnosti-i-dana-hrvatskih-branitelja/

címen.


A MATASZ részéről önköltséges alapon lehetséges a versenyen indulni, elsősorban a délnyugati megyék számára adott a lehetőség, a viszonylag csekély földrajzi távolság miatt.
A 12. alkalommal rendezték meg június 25. és 28. között Lipcsében, a Német- Magyar Tartalékos Katonák Szemináriumi Találkozóját.

A partnerségi találkozón a Magyar Tartalékosok Szövetségét, az együttműködésben érintett megyei szervezetek vezetői képviselték. A magyar katonákat Prof. Dr. Friedwart Lender ezredes, Németország partnerkapcsolati megbízottja köszöntötte.

Három szakértő – három féle megközelítése a magyarországi migráns hullám kérdésének, kezelésének.

Az utóbbi évtized legnagyobb biztonságpolitikai kihívása hazánkban.

Mint ahogy felhívásunkban is szerepelt mindazok a MATASZ tagok, akik regisztráltak a Külügyi és Külkereskedelmi Intézet „Európa válaszai a migrációra – megoldás lehet-e a határok lezárása?” című biztonságpolitikai kerekasztal-beszélgetésére június 23-án délelőtt egy igen érdekes programon vehettek részt.

MATASZ delegáció a 4. Országos ASSOARMA Találkozón

Dátum: 2015. jún. 30. k, 08:50 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Az ASSOARMA szervezésében Olaszország I. világháborúba történő belépésének (1915. május 24.) centenáriuma alkalmából került sor erre a kiemelt országos rendezvényre 2015. május 21-24 között Udine térségében.

A magyar delegáció, csak úgy, mint a többi nemzetközi delegáció is, az olasz fél figyelmes szervező munkájának köszönhetően több emlékhelyet, első világháborús temetőt fel tudott keresni a térségben. Gondot fordítottak arra, hogy a magyar katonák temetőiben is elhelyezhesse a delegáció az emlékezés és tisztelet koszorúit.


A Matasz Alsó-Normandia megyei partnerszervezete által rendezett verseny Thaon város körzetében zajlott, ahol a rajthoz álló 16 tartalékos csapat tagjainak normál menetfelszerelésben kellett teljesíteniük a kijelölt 15 kilométeres távot. A különböző állomásokon egyebek között tereptani felkészültségből, légi fotók alapján történő tájékozódásból, idegen hadseregek ismeretéből adtak számot. A feladatok között szerepelt továbbá személy- és járműátvizsgálás, lőszerismeret, kézigránátdobás, valamint lövészet, amit egy speciálisan kialakított barlangban hajtottak végre.

2015. május 30. Honvédelmi Nap Gödöllőn

Dátum: 2015. jún. 10. sze, 07:49 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Honvédelmi Nap Gödöllőn.Forrás:
http://www.mediaklikk.hu/video/hirado-m1-1930-2015-05-29-i-adas/


Gödöllő TV: Pest Megyei Védelmi nap az AlsóparkbanLátványos Védelmi napot rendezett a Magyar Tartalékosok Szövetsége Pest Megyei és Budapesti Szervezete, valamint a Gödöllői Katasztrófavédelmi Kirendeltség május 29-én az Alsóparkban. A 2009 óta minden évben a Madách Imre Szakközépiskolában megrendezett esemény olyan népszerű lett a diákok körében, hogy idén már minden gödöllői oktatási intézménynek elérhetővé kívánták tenni a szervezők ezt az izgalmas programot.
Az ejtőernyős ugrással, kutyás és önvédelmi bemutatókkal tarkított rendezvényen a Tartalékosok Szövetsége is képviseltette magát azzal a nem titkolt céllal, hogy az önkéntes honvédelem szerepét mutassa meg a diákoknak hiszen a sporthoz hasonlóan a honvédelmi kiképzés is állóképesség növelő és csapatmunkára nevelő feladat amelynek révén a benne részt vevő a társadalmi életben is jobb teljesítményekre lehet képes, hangzott el a megnyitó alkalmából.
A felnőttek körében a géppisztoly lövészet volt a legnépszerűbb míg a kisebbek inkább a kutyás bemutatókra és a tűzoltókra voltak kíváncsiak.
Szalay-­Bobrovniczky Kristóf tartalékos százados elnök úr 24-i esti interjúja az M1 „Az este” c. műsorában.Forrás:
http://www.mediaklikk.hu/video/ma-este-2015-05-24-i-adas/Megújul a Magyar Tartalékosok Szövetsége

Dátum: 2015. máj. 26. k, 09:28 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20150522_mti_matasz_elnok_01.jpg
Budapest, 2015. május 22., péntek (MTI) - A Magyar Tartalékosok Szövetségének (MATASZ) megújítását, tagságának bővítését, fiatalítását tűzte ki céljául a szervezet új elnöke, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki az MTI-nek adott interjújában kiemelte: azon dolgozik, hogy népszerűsítse az önkéntes honvédelem ügyét, a Magyar Honvédséget és a tartalékos katonai szolgálatot.

Szeretné elérni a magyar társadalomban azt a jelentős réteget, amelyhez tartozók fontosnak tartják a hon védelmét és szeretnének tenni hazájukért.

Befejeződött az MFO Misszió a magyarok számára

Dátum: 2015. máj. 06. sze, 10:21 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

20150421_bp_mfo_misszio_02_k.jpgA Multinacionális Erők és Megfigyelők /Multinationale Force and Observers/, közismert nevén az „MFO misszió” 20 éves küldetés teljesítésével a magyar résztvevők számára befejeződött.

A Honvédelmi Minisztériumban tartott visszafogadó és egyben misszió záró rendezvényen Hende Csaba honvédelmi miniszter, Dr. Benkő Tibor vezérezredes, vezérkarfőnök köszöntötte a résztvevőket. (április 21-én) A belügyminiszteri, honvédelmi miniszteri, vezérkarfőnöki, összhaderőnemi parancsnoki elismerések is igazolták a misszióban résztvevők helyállását.20150417_osszhadnmp_001_k.jpg
A hét elején Szalai-Bobrovniczki Kristóf t. százados, a MATASZ elnöke látogatást tett, Széles Ernő ny. dandártábornok, a MATASZ Missziós Tagozatának elnöke kíséretében, az Összhaderőnemi Parancsnokságon Székesfehérvár helyőrségben.Túl az első lépéseken.

Dátum: 2015. febr. 24. k, 10:04 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A MATASZ új elnöke irányításával megtartotta első ülését, a most már teljes létszámban működő elnökség. Kérésének megfelelően az elnökségi tagok és a tagozatok egy része szóban is kiegészítette beszámolóját az eddig elvégzett munkáról, mely már a 2014. évi évértékelő előkészítésének szerves része.

201502_elnoksegi_01.jpg

Oldal:  1 2 3 ...... 59 60 61 62