Tájékoztató a HM Társadalmi Kapcsolatokért felelős államtitkárával.


k_sz_i_vezerornagy_k.jpgFontos mérföldkőhöz érkezett a MATASZ 2015. január 14-én. Az elnökség meghívást kapott Kun Szabó István vezérőrnagy úrtól, a HM Társadalmi Kapcsolatokért felelős államtitkárától, egy a szervezetünk és Honvédelmi Minisztérium közötti jövőbeni együttműködésére vonatkozó megbeszélésre. Az államtitkár úr először is tájékoztatást kért a MATASZ jelenlegi helyzetéről, tevékenységéről. Munkácsi Sándor t. ezredes úr a MATASZ elnöki teendőivel megbízott alelnöke részletes tájékoztatást adott, céljainkról illetve azok megvalósításáról, terveinkről, és gondjainkról. Ezt követően államtikár úr adott tájékoztatást, a Honvédelmi Minisztériumnak a MATASZ-al kapcsolatos együttműködés céljaira, területeire, és feladataira vonatkozóan. A felvázolt elképzelések sok tekintetben szinte megegyeztek, illetve megegyeznek a mi, pontosabban a szervezetünk jövőbeni céljaival, általunk felvázolt teendőivel, vagyis azzal, hogy a „valódi" tartalékosok aktívan működő szervezetévé kell válni. Ehhez természetesen új feladatok is jelentkeznek majd, ilyen lehet például a fiatal korosztályok lövészeti előképzettsége megszerzésére vonatkozó lehetőség megteremtése, ezen tartalékos fiatalok katonai témájú rendszeres tájékoztatása, stb.

Az államtitkár úr kihangsúlyozta, hogy Ő is rendkívül fontosnak tartja a rendkívüli küldöttgyűlésen reánk váró feladatot, vagyis az elnökválasztást, illetve az elnökségi tag pótlását, mert ez jelentősséggel bír az együttműködésünk vonatkozásában is.

Ez a találkozó csak a kezdet volt. A MATASZ elnöksége még a januárban, a rendkívüli küldöttgyűlést megelőzően rendkívüli elnökségi ülést tart, melyre meghívást kapott az államtitkár úr is, aki jelezte, hogy elfogadja azt, és a továbbiakban az együttgondolkodásunknak nem lehet akadálya.

2015. január 22-25. XV. Doni Hősök Emléktúra

Dátum: 2015. jan. 16. p, 02:44 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

MAGYAR TARTALÉKOSOK SZÖVETSÉGE
Hagyományőrző Tagozat
Budapest

A 15. Doni Hősök Emléktúra Ismertetése

2015. január 22-25. között tizenötödik alkalommal szervezi meg a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Hagyományőrző Tagozata az 1943.-évi Doni áttörésben elesett, megsebesült és a harcokat túlélő hősök emlékére a Doni Hősök Emléktúra elnevezésű katonai jellegű kulturális és sport rendezvényt Egerben és környékén.

matasz_diszparancs_2015_k.jpgA túra fővédnöke Dr. Hende Csaba Magyarország honvédelmi minisztere (a térség országgyűlési képviselője), az útba indító díszparancsot Dr. Benkő Tibor vezérezredes Honvéd Vezérkar Főnök adta ki, a szervezést segíti a HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály (HM TKHKF), logisztikai támogatást a Magyar Honvédség biztosítja.

A sikeres végrehajtást támogatja Eger város, Egererdő Zrt., és a rendezvényt vendégül látott települések , magánszemélyek.

Helyszín: Eger és térsége.

XV. Doni Hősök Emléktúra - részletes menetrend

XV. Doni Hősök Emléktúra - részletes menetrend - PDF

A túrán részt vesznek: Magyar, Olasz, Német, Francia tartalékos, aktív, nyugállományú katonák valamint civil vendégek.
A Magyar Honvédség önkéntes tartalékosai mellett részt vesznek a debreceni Gábor Dénes Elektronikai Szakközépiskola és Kollégium (hazánk egyetlen katonai középiskolája) diákjai, az MH alakulatainak katonái és több hazai hagyományőrző szervezet képviselői.
A Magyar és Olasz résztvevők jelentős része a Doni hadműveletben használt egyenruhában, felszerelésben és fegyverzettel (polgári célra átalakított teljesíti a kb. ötven kilométeres jelképes távot. Így a túra által meglátogatott települések lakói egy nem mindennapos látványban részesülnek. Egyszerre láthatják a múlt Honvédeit és a jelen kor katonáit.

Több helyen rendhagyó történelem óra keretében részletes tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők a múlt és a jelen katonai felszereléseiről.


Korábbi túrák videó tudósítása:
https://www.honvedelem.hu/cikk/42154
https://www.youtube.com/watch?v=kFS33XnK-Eg
https://www.youtube.com/watch?v=Cpuf_4ZhxcE
https://www.honvedelem.hu/cikk/36085
https://www.honvedelem.hu/cikk/30332
https://www.honvedelem.hu/cikk/24082


Budapest, 2015. január 12.

Jásdi Balázs

Tagozat vezető

Boldog új évet kívánunk!

Dátum: 2015. jan. 02. p, 11:40 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

BOLDOG ÚJ ÉVET
KÍVÁN

a

MAGYAR TARTALÉKOSOK SZÖVETSÉGE

buek2015.jpg


Kellemes ünnepeket és boldog új évet!

Dátum: 2014. dec. 22. h, 09:46 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat


KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET és BOLDOG ÚJ ÉVET


KÍVÁN


a


MAGYAR TARTALÉKOSOK SZÖVETSÉGE


MUNKÁCSI SÁNDOR

- mb. alelnök -
karacsony_matasz_.jpgA Jelölő Bizottság felhívása!
Tisztelt Elnök Asszony/ Elnök Úr!

2014.12.01-i hatállyal Dr. Somkuti Bálint úr lemondott az elnöki tisztségéről. Hajós Dezső tagtársunk már korábban lemondott elnökségi tagságáról, illetve az ellenőrző bizottság mandátuma is lejár a közeljövőben. 2014. november 19-i ülésén a személyek pótlása és a bizottság tagjainak megválasztása érdekében az országos elnökség jelölő bizottságot hozott létre...

Mikulás Kupa - 2014.12.09. Eger TV

Dátum: 2014. dec. 10. sze, 10:45 - MATASZ Heves megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Tartalékosok, közintézmények dolgozói, diákok és a lövészsport iránt érdeklődők indultak a 11. Mikulás Kupán.
A Magyar Tartalékosok Szövetsége rendezésében négy járás csapatai öt számban mérték össze tudásukat.


Hírek, beszámolók a MATASZ - Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezetétől

Hitvallásuk:
Sors bona, nihil, aliud.
Dulce et decorum est Pro Patria mori.
Mors et fugacem persequitur virum.
Dulcius est pro Patria vivere.

    Jó szerencse, semmi más. Szép és
dicsőséges dolog a hazáért meghalni.
A halál még a menekülő férfit is
eléri. Még szebb a hazáért élni.

A folyamatosan bővülő képes beszámolóink:
icon23.pngFotógalériák, rövid beszámolókkal - kattintson ide.


2014. évi beszámoló - MATASZ Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezete - PDFDelegáció a felkészítésen

Dátum: 2014. dec. 10. sze, 10:42 - MATASZ Heves megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat


A Magyar Tartalékosok Szövetségének Heves Megyei Szervezete a németországi Verband der Reservisten der Deutschen Bundeswehr E.V. Bezirksgruppe Unterfranken tagjaival, Mikulás előtt egy nappal látogatást tett az MH KFOR Kontingens 12. váltására felkészülő katonáknál, Táborfalván.

Tartalékosok nélkül nincs haderő

Dátum: 2014. dec. 10. sze, 10:06 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Az önkéntes tartalékos rendszer immáron nemcsak szavakat és elképzeléseket, hanem több ezer tartalékost jelent, és ez a siker önöknek, tartalékosoknak is köszönhető, akik hírét viszik, akik családjuk, barátaik, ismerőseik körében is népszerűsítik a haza szolgálatát, a MATASZ tevékenységét” − fogalmazott a tartalékosok napja alkalmából írt köszöntőlevelében Kun Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.


Üdvözöljük Önt honlapunkon!

Dátum: 2014. dec. 10. sze, 06:24 - MATASZ - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Szervezetünket, a Magyar Tartalékosok Szövetségét
(MATASz) 2001-ben a Honvédelmi Minisztérium felkérésére országos önkéntes közhasznú szervezetként hoztuk létre azzal a céllal, hogy egységbe tömörítsük a tartalékos katonákat, a honvédelem iránt érdeklődőket, továbbképzésüket megszervezzük, érdekeiket képviseljük itthon és a NATO tartalékos szervezetekben.
Oldal:  1 2 3 ...... 61 62 63