MATASZ Női tagozat bemutatkozása

Dátum: 2015. márc. 27. p, 10:10 - MATASZ Női tagozat - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A 2013. novemberi tisztújító küldöttgyűlés után megalakult új elnökség arra ösztönzött minket, hogy először is belépjünk a szervezetbe, majd az Alapszabályban rögzített lehetőséggel élve kezdeményeztük és az elnökségtől kapott „zöld” jelzést követően meg is alakítottuk a „MATASZ női tagozatát.”

Jelenleg a toborzás a feladat, és gőzerővel folyik a program terv kialakítása.


Fő feladatunknak tekintjük


  • a MATASZ Egyesületi Alapszabályával összhangban a Magyar Honvédség tartalékos állománya női tagjainak,
  • a honvédség kötelékében szolgáló férfiak párjainak,
  • illetve a civil életben tevékenykedő, de a honvédelem ügyét támogatni kívánó nők összefogását.

A tagok érdekeinek képviseletét a közös programok megszervezését, megtartását, természetesen nem csak nőknek!


Előre szeretnék szólni az alapító társaim és az eddig hozzánk jelentkező tagok nevében: ez nem hímző és nem pelenkázó kör lesz, és ezzel minden belépőt szembesítünk!


Olyan programokat szeretnénk szervezni, ami méltó azokhoz a nőkhöz, akik az igazi férfiak, így a katonák megfelelő támaszai, hátvédei a mindennapos életben és a megpróbáltatásokban egyaránt.


A jelenlegi tervezetben szerepel:


  • lövészet fegyver ismereti oktatással egybekötve
  • önvédelmi alap oktatás nőknek néhány praktikus fogás begyakorlásával, amelyek megfelelő védelmet adhatnak egy esetleges támadás esetén
  • elsősegély nyújtási oktatás alapoktól az életmentésig
  • szintén egy pár alkalmas praktika elsajátítása „Túlélő oktatás”, előadás és gyakorlati bemutatóval (vadon termő ehető növények, víztisztítás, tűzgyújtás stb…) összekötve


Folyik a tagozat arculatának, logójának a megtervezése.


Mindannyiunk nevében, mindenkinek szeretnénk megköszönni az eddigi segítséget és támogatást, illetve bárkitől szívesen vesszük a támogató ötleteket a működésünkhöz.


A fentiekben vázolt programjainkhoz, elképzeléseinkhez szeretném megnyerni mindannyiuk, mindannyiótok segítségét és támogatását.
Munkánk sikere érdekében tisztelettel kérem, tegyék, tegyétek lehetővé, hogy a tagságotokhoz tartozó hölgyek - de nem csak ők - megismerhessék elképzeléseinket és csatlakozhassanak a tagozat munkájához.


Budapest, 2014. május


Szabó Magdolna

elnök