Felhívjuk érdeklődő MATASZ tagjaink és honlapunk látogatói figyelmét az Antall József Tudásközpont rendezvényére:

A magyar haderő fejlődése és a V4 katonai együttműködés

Az európai védelmi képességek fejlesztésének igénye rávilágított a V4-hez hasonló regionális együttműködések védelmi aspektusának kiemelt szerepére.

https://www.facebook.com/events/176309009595329

Számos EU tagállam többet kíván tenni az európai közös védelemért, az új platformok, mint a PESCO hatékony eszközöknek bizonyulhatnak a kézzelfogható eredmények elérésében. Miközben a V4 tartózkodik attól, hogy uniós szinten vezető szerepre törjön, helyette a nagy államokat követi és jól körülhatárolható szakterületeken igyekszik hatékony képességeket kifejleszteni és a közös erőfeszítésekhez így hozzájárulni. A V4 védelmi együttműködésének nagy hagyománya van és lehetőség mutatkozik arra, hogy reneszánszát élje. Számos nyitott kérdés van, hogyan válhat a V4 EU harccsoport hatékony többnemzetű erővé, illetve hogyan lehet fejleszteni a védelmi tervezést oly módon, hogy az elősegítse a közös fegyverbeszerzést. Kerekasztal beszélgetésünk ezeket, a V4 védelmi együttműködéshez kapcsolódó kérdéseket tárgyalja a meghívott szakértők segítségével.

◾ Előadók:
Dr. Balogh István, Főosztályvezető, Biztonságpolitikai és Non-proliferációs Főosztály, Külgazdasági és Külügyminisztérium
Dr. Demkó Attila, Főosztályvezető, Védelempolitikai Főosztály, Honvédelmi Minisztérium
◾ Moderátor:
Stepper Péter, Kutató, Antall József Tudásközpont

◾ Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrálj itt: http://www.ajtk.hu/program-regisztracio/156


Időpont: 2017. október 3., 18.00
Helyszín: Antall József Tudásközpont előadóterme (1093 Budapest, Czuczor utca 4.)