A kecskeméti Gáspár András szakközépiskola rendészeti tagozatos diákjai nyerték a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) Bács-Kiskun megyei szervezetének ez évi lőbajnokságán, a párbajlövészetet.

Idén is a ballószögi lőtéren tartotta hagyományos lövész versenyét a Matasz megyei szervezete. A résztvevők kispuska-, pisztoly- és párbajlövészetben küzdöttek a helyezésekért. A lőállásokban a kalocsai 24. Harckocsiezred Baráti Kör Egyesület, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodája, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP) megyei előkészítő részlege és a Gáspár András szakközépiskola csapata tagjai váltogatták egymást. A bajai tartalékos katonák válogatottja viszont technikai okok miatt nem tudott részt venni a versenyen.

A lövészetet Fodor Sándor nyugállományú százados vezette, a versenyt megtekintette Huszár Ferenc alezredes, az MH HFKP 4. Területvédelmi Körzet parancsnoka is. Kispuska lövészetben első helyen Gáldonyi Sándor százados végzett, maga mögé utasítva Parádi Gyöngyi főtörzsőrmestert és Nagy Viktor alezredest. Pisztollyal viszont Nagy Viktor alezredes érte el a legtöbb kört, második a Gáspár szakközépiskola diákja, Hábencius Péter lett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Baski Imre önkéntes műveleti tartalékos százados állhatott fel. A verseny legnagyobb meglepetése a párbajlövészetben született: Virágh Panna és Hábencius Péter, kecskeméti Gáspár András szakközépiskola végzős rendészeti tagozatos diákjai az egész mezőnyt maguk mögé utasították. Második helyen a Durgó Tamás őrnagy - Gáldonyi Sándor százados alkotta duó végzett, harmadik pedig Cserháti Ákos ny. alezredes és Baski Imre ömt. százados párosa lett.A legszebb 10-es találatért járó különdíjat Baski Imre önkéntes műveleti tartalékos százados érdemelte ki. A verseny végén a főszervező, Szabó János nyugállományú ezredes, a Matasz megyei elnöke távollétükben is gratulált a magyar tartalékosok napja alkalmából elismerésben részesülteknek: a szövetség érdekében huzamosabb időn át végzett munkájukért Matasz emlékérem arany fokozatával Szabó Mihály tartalékos századost, ezüst fokozatával pedig Baba Ede tartalékos századost, Kun Attila tartalékos szakaszvezetőt, Schumacher István tartalékos tizedest és Pomozi Attilát tüntették ki.
Forrás: https://www.honvedelem.hu/cikk/66009_parbajban_a_diakok_vittek_a_palmat