20171202_xiv_mikulas_kupa.jpgAz idei Mikulás-kupára és a januári Doni emlékmenetre készülnek a tartalékosok
Adománnyal érkeznek a német katonák

Tizennegyedik alkalommal rendezi meg december 2-án a hagyományosan nagy érdeklődéssel kísért Mikulás-kupa lövészversenyt a Magyar Tartalékosok Szövetsége Heves Megyei Szervezete. A katonapolitikai tájékoztatóval egybekötött eseményen a helyi járási hivatalok, civilszervezetek, középiskolák képviselői mellett rajthoz állnak a MATASZ Borsod, Hajdú, Pest, Szolnok és Heves megye csapatai is. Jelezték részvételüket a megyei tartalékosok német partnerszervezetének tagjai is, akik ezúttal is egy kamionnyi karitatív adománnyal érkeznek a megyeszékhelyre. Az Unterfranken megyei tartalékosok decemberre is ígértek egy – főként egészségügyi eszközöket és ruhaneműket tartalmazó – szállítmányt, amelynek idehozására együttműködő fuvarozó partnert keresnek – tájékoztatott Munkácsi Sándor tartalékos ezredes.


Bővebben: https://mataszheves.hu/news.php?extend.131.2


A MATASZ megyei elnöke egyúttal azt is elmondta, hogy január 25-28. között kívánják teljesíteni a mintegy 50 kilométeres emléktúrát, amit a doni áttörés évfordulója alkalmából tartanak meg. A várhatóan 50-60 résztvevő között olasz, francia és német katonák is gyalog teszik meg az Egerszalókot, Tarnaszentmáriát, Verpelétet, Kisnánát, Markazt, Abasárt és Gyöngyöst érintő szakaszt.

 

A MATASZ megyei képviselői egyebek között az évvégi honvédelmi versenyre való felkészülés jegyében vettek részt a Tartalékosok napja alkalmából Szentendrén rendezett országos találkozón, ahol a „Steel Challenge” elnevezésű – gyorsaságot és pontosságot követelő – lőversenyen a Liptai Tamás, Garabás László és Szabó József alkotta gárda összetettben a második helyen végzett.


Cikk: Sz. I.


20171127_kupa1.jpg

 Az induló tizenöt csapat versenyében a második helyen végzett a megyei gárda. BEKÜLDÖTT FOTÓ