Életpályát kínáltak - honvedelem.hu

Dátum: 2017. dec. 04. h, 01:06 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

A Bátaszéki Polgárőr Egyesület huszonöt tagja vállalt önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatot. A jelentkezési lapjaikat november 25-én adta át ünnepélyes keretek közt Farkas András, az egyesület elnöke Tóth Csaba alezredesnek, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási Központ parancsnokának.


Programokban gazdag, fergeteges toborzónapon népszerűsítették a katonai életpályát a diákok körében az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szekszárdi irodájának munkatársai Bátaszéken, a városi sportcsarnokban. A megjelenteket dr. Bozsik Róber polgármester köszöntötte, majd Tóth Csaba alezredes ünnepélyes keretek közt átvette a helyi polgárőrség huszonöt, önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatot vállalt tagjának jelentkezési lapjait. „A mai haderő egy professzionális alapokon működő, önkéntességen alapuló szervezet. A Magyar Honvédség kiszámítható életpályát, olyan stabil és megbízható munkahelyet kínál a jelentkezőknek, ahol minden tekintetben megbecsülik a munkavállalókat. A hazát szolgálni nemes, elismerésre méltó feladat, legyen szó önkéntes tartalékos, szerződéses, vagy hivatásos állományú katonáról” – hangsúlyozta a székesfehérvári katonai igazgatási központ parancsnoka.A toborzónap hivatalos megnyitója elismerések átadásával zárult. A Magyar Honvédség érdekében nyújtott támogatómunkájuk elismeréseként az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka emlékplakettet adományozott dr. Bozsik Róbert polgármesternek és a Bátaszéki Polgárőr Egyesület kollektívájának.


A rendezvény alaphangulatát a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar műsora teremtette meg (vezényelt Mergl Róbert százados). Látványos bemutatót tartott az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Móré Zoltán őrmester vezette különleges díszelgőcsoportja, majd a közelharc fogásaival az MH Civil-Katonai Együttműködési és Lélektani Központ, valamint az MH Katonai Rendészeti Központ katonái kápráztatták el a nézőket. A statikus bemutatók keretében pedig az MH Altiszti Akadémia, az MH 54. Veszprém Radarezred, valamint az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj rendeltetésével és technikai eszközeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Bemutatkoztak Varga Balázs osztályfőnök tanítványai, az idén szeptemberben indult Honvéd Kadét Programhoz csatlakozott Szekszárdi Szakképzési Centrum Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégium diákjai, valamint lézeres lőpályával és repülőgép-szimulátorral kitelepült a HM Zrínyi Nonprofit Kft. is.Kvanduk Tamás őrnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szekszárdi irodájának vezetője, a rendezvény főszervezője elmondta: a helyszínen a tartalékos szolgálatra már jelentkezettek részére a nyilvántartásba vétel lehetőségét is felkínálták, így az érintetteknek emiatt nem kellett Szekszárdra utazniuk. A toborzópontot meglátogatók többségét az önkéntes műveleti és a területvédelmi tartalékos, valamint a szerződéses katonai szolgálat vállalásának feltételei érdekelték. Néhányan viszont az MH Altiszti Akadémiára és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre jelentkezőkkel szembeni elvárásokról is részletes tájékoztatást kértek. A bátaszéki toborzónapon részt vett többek közt Páli Zoltán alezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság területvédelmi osztály 6. régiójának területvédelmi parancsnoka és Vass Zoltán alezredes, a Tolna Megyei Kormányhivatal védelmi titkárságának honvédelmi referense.Fotó: a szerző felvételei
Forrás: https://www.honvedelem.hu/cikk/66404_eletpalyat_kinaltak