Dr. Kopcsó István dandártábornok, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke tett látogatást a koszovói Novo Selo táborban. A szakmai látogatás célja az új, ROLE-1 sátorkomplexum megtekintése volt.

2.jpgA 2017 novemberében beszerzett ROLE-1 képesség modern és moduláris kialakítása megfelel a 21. század kihívásainak. Tekintettel arra, hogy a koszovói szerepvállalás kiemelt fontosságú hazánk számára, az első ilyen létesítményt a Koszovóban állomásozó magyar kontingens kapta. Mivel a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalja (KFOR Tactical Reserve Battalion – KTRBN) egy magas készenlétű alegység, amelynek feladata, hogy bármikor telepíthető legyen a térségben, ezért egy ilyen szintű mobil és moduláris egészségügyi képesség komoly támogatás a katonák számára.

A teljes mértékben önellátó, azaz saját áram- és légkondicionáló berendezéssel rendelkező ROLE-1 sátor képes járóbetegek, fekvőbetegek, illetve súlyos vagy életveszélyes sérültek azonnali ellátásra és stabilizálására is.

11.jpg
Fotó: MH KFOR Kontingens
Forrás: https://honvedelem.hu/cikk/109263_egeszsegugyi_fejlesztes_koszovoban

Egészségügyi fejlesztés Koszovóban / 1Egészségügyi fejlesztés Koszovóban / 2Egészségügyi fejlesztés Koszovóban / 3Egészségügyi fejlesztés Koszovóban / 4