Budapesten, a XIII. kerületben Világháborúk emlékművének  közadakozásból történő állításának támogatására!
 
A XIII. Kerületi Önkormányzat meghívásos emlékmű pályázatot írt ki a XX. század nagy háborúi tragédiáinak, veszteségeinek, közös gyászának kifejezésére.
 
A pályázat életre hívásában szerepet játszott az is, hogy Angyalföldön, mivel a kerület korábban így, mint jelenlegi közigazgatási egység nem létezett- nem épült az első világháború után hősi emlékmű, mint a legtöbb helyen az országban, a megszólított helyi közösségek és közadakozók adományaiból.
 
E tiszteletreméltó kezdeményezés felkarolásával, az Önkormányzat ezt az űrt kívánja betölteni, hiszen ebből a városrészből is több tízezren váltak áldozataivá, részeseivé a háborús tragédiáknak.
 
Az emlékmű létrehozásában részt vállaltak a védelemi szféra jelentős civil szervezetei is, a BEOSZ, a HTBK OKSZ, a MATASZ, a HOSOSZ képviselői, valamint más civil szervezetek.
 
A művészek javaslatát is figyelembe véve, az Önkormányzat a Tüzér és a Hun utca közötti részt kínálta fel a mű elhelyezésére, így az - környezetével együtt- alkalmas helyszín lesz ünnepélyes megemlékezések megtartására is.
 
Az emlékmű ünnepélyes felavatását 2018 novemberében, az I. Világháború befejeződéséhez kötődően tervezik megszervezni.
A mű elkészültéhez – az eredeti gondolat szellemében – az önkormányzati támogatás és az adományozás nyújt anyagi alapot.
 
Tisztelt Tagtársam!
Amennyiben a MATASZ tagjaként, akár magán személyként egyetértesz-e nemes célkitűzéssel és ezt - akár jelképes – adományoddal is kifejezésre szándékozod juttatni, ezt az alábbi módon tudod megtenni:
Adományodat lehetőség van befizetni:
személyesen a MATASZ központban (BP. 8. ker. Kerepesi út 29/b, illetve a MATASZ bankszámlájára elutalni (KHB 10402142 – 21480517 - 00000000).
A közleményben az adományozó nevét, melyik szervezethez tartozik és az összeg rendeltetését („adomány emlékműhöz”) is kérem feltüntetni.
A befolyt összeget egyben fogja átutalni a MATASZ központ az emlékmű finanszírozásához létrehozott önkormányzati bankszámlára.
 
Előre is köszönöm segítő támogatásodat!
Üdvözlettel: Benke Tamás