Egészség- és sportnap Mindszenten

Dátum: 2018. szept. 12. sze, 07:17 - MATASZ Csongrád megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Egészség- és sportnapot rendezett a „Mindszenti Dózsa-telepért Egyesület” 2018. szeptember 08-án szombaton, a Dózsa Telepi Általános Iskolában. A reggel nyolc órától – térítésmentes vércukor- és koleszterinméréssel – induló rendezvényt a délelőtt folyamán, egy sor egeszségügyi vizsgálat és szűrés kö-vette.
 
A „Mindszenti Dózsa-telepért Egyesület”, 2015-ben azzal a céllal alakult, hogy a Dózsa-telepen élő emberek közösségének erősítéséért tegyen. 2018 évben, az eddigi rendezvényei sorát ismét, egy egészség- és sportnappal bőví-tette. 2016-ban már szerveztek egy Dózsa-telepi Egészség- és Sportnapot, ahol nagy létszámban sikerült megmozgatni a lakosságot. Idén is hasonlóra készütek szeptember 8-án, szombaton.

A délelőtti órákban került sor a Kispályás Labdarugó Vándorkupa meccseinek lejátszására, valamint a szemészettel, a drogprevencióval, a cukorbetegséggel és a fogászattal kapcsolatos ismeretterjesztő előadásokra is. Amíg, az egészségmegörző vizsgálatok és szűrések, a véradás, valamint a felnőttek sportprogramjai a délelőtti órákban folytak, a gyermek részére szervezett játé-kos sportvetélkedőkre délután tizenhárom órától került sor.
20180908_csongradm_01.jpg
 

Az asztali teniszből, szivacskézilabdából, zsákbafutásból, íjászatból és lég-puskalövészetből álló játékos sportvetélkedők, nem csak a telepi iskolába járó gyermekeket vonzották, hanem megmozgatták a település szinte valamennyi gyermekét, amelyre egyértelműen utalt a résztvevők nagy száma. Sok gyer-mek vett részt az elsősegélynyújtással kapcsolatos vetélkedőn, ahol nem csak az elméleti szaktudásukról, hanem a gyakorlottságról is számot kellett adniuk a gyermekeknek.

20180908_csongradm_02.jpg

 

A Magyar Tartalékosok Szövetsége Mindszenti Szervezete, – a rendezvényt szervező egyesület megkeresésére – vállalta a légpuskalövészetet lebonyolító állomás kialakítását s a rendezvényen való működtetését.

 

A résztvevők, – egy rövid lőelméleti és biztonságtechnikai ismertetőt követő-en vettek részt, a légpuska-lövészeti versenyen. Mivel a rendezvény nem volt korhatárhoz kötött, nem egy óvodás korú játékos is részt vett a lövészeten.

20180908_csongradm_03.jpg

 

Nem egy gyermeket segített maga a szülő, aki elmondta, hogy annak idején maga is az iskola lövész szakkörébe járt. A lövészet, – az egyesület tagjainak hathatós segítségével – a késő délutáni órákig tartott.

20180908_csongradm_04.jpg

 

A rendezvény szervezői – értékelve a nap folyamán, a különböző állomásokon elért eredményeket – a nap zárása képpen, okleveleket és ajándéktárgyakat osztottak ki a nap versenyein kitűnően szereplők között.

20180908_csongradm_05.jpg

20180908_csongradm_06.jpg

 

A rendezvény végén szóbeli megállapodás született arról, hogy a Magyar Tar-talékosok Mindszenti Szervezete együttműködési megállapodást köt a Mind-szenti Dózsa-telepért Egyesülettel, illetve lövészszakkört indít – még szept-ember hónapban – a Dózsa Telepi Általános Iskolában. A helyi MATASZ szervezeten belül, a tavasszal megalakított Ifjúsági Lövésztagozatba felveszik az iskolai lövész-szakkörbe járó tanulókat.

20180908_csongradm_07.jpg