Jubileumi találkozó Szabadsálláson

Dátum: 2018. szept. 12. sze, 07:36 - MATASZ Bács-Kiskun megye - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

2018. szeptember 8-án Szabadszálláson az MN 7038 alakulat és jogelőd szervezete megalakulásának 60., az alakulat felszámolásának 29. évfordulója alkalmából ünnepi találkozóra került sor.
 
20180908_bacskiskunm_01.jpg

A találkozón 390 fő egykor volt sorkatona, tiszt, tiszthelyettes, közalkalmazott vett részt. A legidősebb résztvevő 93 éves volt. A találkozón többek között az aktív katonák közül részt vett Huszár János altábornagy, Sándor Zsolt dandártábornok is.
20180908_bacskiskunm_02.jpg
 

A találkozó lehetőséget teremtett arra is, hogy felidézzék a múlt eredményeit, a volt alakulatok szerepét a település életében.

 

A megemlékezést Dr. Végh Ferenc ny. vezérezredes, korábbi parancsnok, majd későbbi vezérkari főnök mintegy 30 perces áttekintése tette emlékezetessé. A találkozón részt vett Szabó János ny.ezredes a MATASZ Bács-Kiskun megyei szervezet elnöke, aki átadta Széles Ernő ny. dandártábornok, országos MATASZ elnök üdvözletét, jókívánságait és kérését, hogy a ma már többnyire nyugdíjas harckocsizó katonák is kapcsolódjanak be a MATASZ tagjainak képzésébe, tapasztalataik átadásával gazdagítsák a Szövetség hazafias-honvédelmi nevelő tevékenységét.

20180908_bacskiskunm_03.jpg

 

Dr. Végh Ferenc ny. vezérezredes külön megkérte Szabó János megyei elnököt (aki a megyei MATASZ szervezet nevében Dr. Deák János ny. vezérezrede úr jelenlétében ajándéktárgyat adott át vezérezredes úrnak), hogy tolmácsolja Széles Ernő úrnak személyes köszönetét a mindenoldalú támogatásért és segítőkészségért, kívánva a MATASZ-nak sok sikert, és eredményeket a honvédség és társadalom közötti híd szerepének betöltésében. Tanácsként adta, hogy vigyék tovább a tartalékosok, a MATASZ tagok körében a harckocsizók bajtársiasságát, baráti közösségeik máig tartó erejét és technika iránti szeretetét, megbecsülését. A harckocsizók készek a MATASZ munkáját segíteni.

 

Szabó János ny.ezds.
MATASZ Bács-Kiskun megyei
elnöke