A gulyásé volt a főszerep - honvedelem.hu

Dátum: 2018. szept. 12. sze, 07:52 - Egyéb hírek - Írta: matasz.com
Nyomtatóbarát változat

Az Alföld szívében megrendezett 20. szolnoki Gulyásfesztiválon közel ezer adag babgulyást készítettek az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis szakácsai. Az egytálétel megfőzéséhez 200 kilogramm csülköt és marhahúst használtak fel.

img_2678.jpg

A baráti társaságokkal, munkahelyi közösségekkel, családokkal megtelt Tiszaligetben immár hagyományosan a helyőrség alakulatai, a város társfegyveres és nyugdíjas szervezetei együtt települtek és várták vendégeiket, látogatóikat. A programokat honvédségi fegyver-, gépjármű, rendőrségi bemutatókkal, repülő szimulátorral gazdagították, remek kikapcsolódást nyújtva a családi programon. A katonai pálya iránt érdeklődök a toborzóközpont munkatársaitól kaphattak tájékoztatást.

img_1103.jpg

A főszerep természetesen az Alföld egyik legjellegzetesebb, magyar népi ételé, a gulyásé volt. A főzőversenyen 1998. óta mérhetik össze tudásukat a résztvevők az arany, ezüst és bronzérmes gulyásért, valamint különdíjjakért. Az elkészült étkeket a zsűri az íz, a küllem, az étel kreatív elkészítése, a tálalás, a hagyomány és tradíció megjelenése figyelembevételével hasonlította össze. A nevezők között azonban, nem is annyira a versengésen, mint inkább a részvételen és a kikapcsolódáson volt a hangsúly. 

img_1085.jpg

Fotó: Makai Orsolya, Csajbók József főhadnagy

Forrás: https://honvedelem.hu/cikk/112276_a_gulyase_volt_a_foszerep