2018. szeptember 27.-én került megrendezésre az Országos Haditorna verseny megyei döntőjére Komáromban a Monostori erődben. Az Erő(d) Próba-2018 néven futó versenyre a megye több általános iskolájából és középszintű oktatási intézményéből neveztek és az idén is indultak felvidéki csapatok, összesen mintegy 130 versenyzővel. A versenyszámok változatosak voltak és fizikailag is megerőltető volt a versenyzők számára, akik között sok lány is ott volt. A csapatok leküzdöttek egy nehéz akadálypályát, a 4×400 méteres fegyveres váltófutást, volt mátrix futás, kézigránátdobás, autótolás, sebesültszállítás, egészségügyi ismeretek totó, NATO totó, katonai tereptan feladatok.

20180927_kematasz.jpg


A verseny lebonyolításában részt vettek a Komárom-Esztergom megyei MATASZ tagok is. Volt, aki egy-egy csapat felkészítését segítette és voltak olyanok is, akik a verseny szervezésében és lebonyolításában vettek részt.


A verseny szerencsére jó időjárási viszonyok között, vidám hangulatban, sok-sok izgalommal fűszerezve került lebonyolításra. Az erőd területén a verseny idején több iskola és kirándulócsoport is jelen volt, akik érdeklődve figyelték a versenyzőket és elismeréssel nyilatkoztak a teljesítményükről.


A két kategória győztes csapatai, a tatai Eötvös József Gimnázium és a Baji Általános Iskola csapata képviselik megyénket a 2019. áprilisában megrendezésre kerülő országos döntőn, reméljük jó eredménnyel.


A verseny fontosságát jelzi, hogy több megyei, járási és helyi elöljáró is tiszteletét tette a verseny eredményhirdetésén. A rendezvényen részt vett Kovács Albert nyá. alezredes úr is, a MATASZ megyei elnöke is.

 

Forrás: https://kemmatasz.wordpress.com/2018/09/30/erod-proba-2018-honvedelmi-verseny/