Ezerkétszáz katona áll készenlétben, hogy ha kell, 24 órán belül hazánk bármelyik határszakaszához megérkezzenek. Hazánk lakossága biztonságban érezheti magát, a műszaki határzár jól működik – hangsúlyozta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 27-én, Mohácson.
 
1.jpg
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=t56BlkHt_tg
20181027_honvedlmhu.jpg

 
Kósa Lajos, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke és Németh Szilárd a közelmúltban újra fellángolt határsértések miatt személyesen szemrevételezett egy közel húsz kilométeres határszakaszt Mohács környékén. A szemle után megtartott sajtótájékoztatón mindketten kiemelték: a műszaki határzár jól működik, hazánk az illegális migrációval szemben biztonságban van.

Németh Szilárd elmondta: a huszonnégy órán belül bármelyik határszakaszhoz kivezényelhető katonákon kívül további ezeregyszáz honvéd áll hetvenkét órás készenlétben. Közölte: százötven katona a Közös Akarat feladat befejezése után is folyamatos szolgálatot lát el a határon: döntő többségében helikopteres és rohamcsónakos speciális felderítési feladatokat látnak el.

2.jpg

„A lakosság jól fogadja, hogy megvédjük az országot. A szolgálatot teljesítő rendőri és katonai állomány mellett a civil együttműködés is példaértékű a régióban” – húzta alá a parlamenti államtitkár.


Németh Szilárd emlékeztetett arra is, hogy a 2015-2018-ig tartott Közös Akarat feladat során a teljes déli határszakasz őrzésében 18.000 katona vett részt, ebből – váltásokban – 6000 fő tartózkodott folyamatosan országhatáraink mentén.

3m.jpg

Forrás:

https://honvedelem.hu/cikk/113094_a_honvedseg_tovabbra_is_vedi_orszagunk_hatarait