A MATASZ Pest Megyei Szervezete hazafias, honvédelmi nevelési tevékenysége keretében a XXIV. Nemzeti Katonai Zarándoklaton (2018. 09. 22., Máriaremete), egynapos közösségépítő családi napot, komplex lövészeti programot és toborzónapot szervez. A MATASZ, mint a HS tagja lövészeti lehetőségeket biztosít, airsoft fegyverekkel mutatva be a különböző korosztályú gyermekeknek és fiataloknak a biztonságos fegyverkezelés szabályait, a sportlövészet alapjait, légfegyverekkel, valamint hagyományos magyar íjakkal lövészeti bemutatót tartunk és lövészeti lehetőséget biztosítunk. A résztvevőkkel megismertetjük a MATASZ céljait, megyei szervezetünk programjait, közösségünk mindennapjait.
 
A Honvéd Kossuth Lövészklub közreműködésével légpuskás céllövész lőállásokat állítunk fel, ahonnan maximum 10 m távolságra lehet lőni. Ugyanekkora távolságból íjászati lehetőséget is biztosítunk. A ZEN Rendészeti Sportegyesület közreműködésével airsoft szituációs lövészpályát rendezünk be.
 
A szellemi és fizikai aktivitást egyaránt elősegítő rendezvényünk reményeink szerint hatékonyan segíti majd a hazafias honvédelmi nevelésbe bevont fiatalok számának növelését, ösztönzi a lakosság – különösen a gyermek, ifjúsági és fiatal felnőtt korosztály – fizikai, lelki és szellemi aktivitását, elősegíti a közösségek építését és a közösségformálást.

A program időpontjára és kiszolgálására vonatkozó információk: A programon való részvételünk tervezett időtartama, 2018. szeptember 22. szombat 08.00 – 14.30 óra.

 

A program célja: Megismertetni a fiatalokat és a kísérő szülőket a Magyar Tartalékosok Szövetsége céljaival, a honvédelmi nevelés alapvető kezdő lépéseivel. A Magyar Honvédség Altiszti Akadémia és a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási Központ Toborzó Iroda munkatársaival együttműködve bemutatni a honvédség életének egyes részterületeit, népszerűsíteni a tartalékos rendszert, rendszerbepillantást nyújtani az altisztképzés jelenébe, feladataiba, elősegítve mindezzel a honvédségi toborzó tevékenység eredményesebb végzését.

Tagtoborzás a MATASZ Pest Megyei Szervezetébe és az együttműködő sportegyesületekbe.


Bíró Sándor ny. r. ezredes
MATASZ Pest Megyei Szervezet elnök sk.


Bővebben: http://www.ktp.hu/news/kiemelt-esemenyeink

20180922_zarand_pestm.jpg