Még az idén több szerződést kötnek a Magyar Honvédség fejlesztése keretében - mondta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna október 30-ai, kedd esti műsorában.

Dr. Benkő Tibor közölte, hogy novemberben további terepjárók érkeznek, továbbá már az idén néhány ezer új, Magyarországon előállított, összeszerelt kézifegyvert tudnak a katonák kezébe adni. Céljuk az, hogy ne csak katonákat, hanem rendőröket is Magyarországon gyártott fegyverekkel szereljenek fel.


A miniszter kitért arra is, hogy egyre több fiatal érdeklődik a katonai pálya iránt, különösen az önkéntes tartalékos rendszerben figyelhető meg, hogy egyre fiatalabbak a belépők.


Az Országgyűlés keddi döntése értelmében az eddigi 29 700-ról 37 650-re növelték a Magyar Honvédség szervezeteinél rendszeresíthető beosztások felső határát.


Dr. Benkő Tibor azt mondta: az elindított Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program nemcsak a technikai eszközök fejlesztésével, bővítésével, hanem a személyi állomány növelésével, annak anyagi fedezetével is számol.


Forrás:

https://honvedelem.hu/cikk/113174_meg_az_iden_tobb_szerzodest_kotnek_a_honvedseg_fejlesztese_kereteben