Hír: Megduplázzák a svéd hadsereg létszámát és újra bevezetik a sorozást
(Kategória: Egyéb hírek)
Küldte: matasz.com
2017. október 02. hétfő - 19:07:25


A svéd védelmi miniszter szerint nem fenyegetéseket látnak, hanem a realitásokat észlelik, ezért az erősítés. NATO-tag azonban ezután sem lesz Svédország.


Oroszország 2014-ben annektálta a Krím-félszigetet, Ukrajnában is veszélyes helyzet alakult ki – a svéd védelmi miniszter szerint egyebek mellett ezek azok a realitások, amelyek miatt meg akarják erősíteni Svédország védelmi képességét, valamint fokozni akarják az együttműködést több országgal, köztük a lengyelekkel, a britekkel és a németekkel.

Peter Hultqvist a HVG-nek adott interjúban elmondta: most 55 ezren szolgálnak a svéd légierőnél, a haditengerészetnél és a szárazföldi haderőnél, a Nemzeti Gárda létszáma pedig 22 ezres. Jövőre négyezer újonc behívásával újítják fel a sorozást, és tíz év alatt negyvenezerrel növelik a kiképzett katonák létszáma. Még ennél is tovább növelnék a létszámot, de erről egyelőre nincs döntés – tette hozzá.


A svéd védelmi miniszter egyértelművé tette: a mostani svéd kormány biztosan nem fog jelentkezni a NATO-ba. Szerinte Svédország inkább azzal járulhat hozzá az európai stabilitás fenntartásához, ha korszerűsíti saját haderejét, és együttműködik a NATO-val.


Forrás: http://hvg.hu/vilag/20170929_miert_kell_megduplazni_a_sved_hadsereg_letszamat_es_ujra_bevezetni_a_sorozast?s=hk
Ezen hír származási helye: MATASZ - Magyar Tartalékosok Szövetsége
( http://matasz.com/news.php?extend.496 )