Hír: Az elhunyt bajtársaikra emlékeztek
(Kategória: MATASZ Veszprém megye)
Küldte: matasz.com
2017. november 05. vasárnap - 20:08:02


20171102_veszpremm_03.jpgA Veszprémben lévő katonai szervezetek a Halottak Napján az idei évben is megemlékeztek a katonai szolgálat teljesítése közben elhunyt katonákról.

Az alsóvárosi temetőben található katonai temetőnél a megemlékezésen részt vettek a Veszprémben található katonai alakulatok parancsnokai és a személyi állományuk. A háborús emlékműnél tartott megemlékezés első részében Kótai Róbert százados, katolikus tábori lelkész mondott imát. Beszédében kérte az Istent arra, hogy. adjon szeretetet a megemlékezőknek, ezzel erősítsen és tartson meg mindenkit abban a hitben, hogy egykor az itt eltemetett áldozatok és a szeretteik az Isten előtt újra találkozhatnak.
20171102_veszpremm_01.jpg

20171102_veszpremm_02.jpg

Ezt követően az ünneppel kapcsolatos gondolatait Oláh Emil alezredes protestáns tábori lelkész osztotta meg. Kiemelte, hogy azoknak a katonáknak az emlékét őrzi ez a temető, akik készek voltak az életüket feláldozni a családért és a hazáért. Ezért mi se sajnáljuk két kezünk munkáját és testi erőnket a szent ügyért azért, hogy az emléküket örökre megőrizzük, Emlékeztettet Jézus tanítására, mely szerint:”aki győz, annak nem árt a halál.”


20171102_veszpremm_03.jpg

 

Az egyházi megemlékezéseket követően, a katonai vezetők és a civil szervezetek képviselői az emlékművön elhelyezték a kegyelet virágait.

20171102_veszpremm_04.jpg

 

Az ünnepség második részében a katonák a Vámosi úti temetőben lévő katonai ejtőernyős emlékmű előtt sorakoztak fel, és tartottak megemlékezést Halottak Napja tiszteletére.

20171102_veszpremm_05.jpg

 

Az ünnepség végén a katonák gyertyagyújtással és néma fejhajtással tisztelegtek elhunyt bajtársaik emléke előtt. A MATASZ Veszprém Megyei Egyesülete nevében a katonai emlékműveken Simon-Jójárt Sándor nyá. ezredes elnök és Demeter Ferenc nyá. alezredes alelnök helyezte el a tisztelet mécseseit.

 

Demeter Ferenc nyá. alez. alelnök
MATASZ Veszprém Megyei Egyesülete
Ezen hír származási helye: MATASZ - Magyar Tartalékosok Szövetsége
( http://matasz.com/news.php?extend.541 )