Hír: Az életet sportszerűen kell megélni
(Kategória: MATASZ Veszprém megye)
Küldte: matasz.com
2017. november 06. hétfő - 20:08:25


20171105_veszpremm_001.jpgVasárnap Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter zárta az 57. CISM Katonai Mezei Futó Világbajnokság magyarországi versenyét.

Az 57. CISM Katonai Mezei Futó Világbajnokságnak a 2017-es évben ezen a hétvégén Magyarország adott otthont. A szervezők a verseny helyszínéül a Balatonakarattyán lévő HM Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központot választották.

A katonai csapatoknak helyszínt adó világbajnokságra 27 ország 337 versenyzője regisztrált. Négy kontinensről jöttek katona csapatok Chilétől Zambián keresztül Indiáig. A férfiaknál a verseny hosszú- 11,5 kilométer - valamint rövidtávon - 4,6 kilométer - a nőknél, csak a rövid távon lett kiírva. Az országok végső helyezéseit az elért egyéni és a csapat eredmények alapján hirdették ki.


A CISM Katonai Mezei Futó Világbajnokságát legutóbb 2014-ben rendezték meg. A CISM elnöksége az idei rendezvényt úgy minősítette, hogy a magyarországi az elmúlt 10 év legtöbb nemzetet vendégül látott versenye volt. A magyar szervezőktől egy kiváló rendezést vártak, amit a külföldi szakemberek szerint a látottak felülmúltak.

20171105_veszpremm_001.jpg

A CISM elnöke azt hangsúlyozta, hogy ezen a rendezvényen a legfontosabb az volt, hogy itt sok olyan ország versenyzője volt jelen, akik között az egymástól elválasztó nagy világnézeti, életszínvonalbeli különbségek vannak. A sport, a küzdelem ezeket a különbségeket eltörölte. Az itt versenyzők ezen a versenyen a sport és a béke iránti elkötelezettségüket bizonyították be.

20171105_veszpremm_002.jpg

A rendezvényt Simicskó István honvédelmi miniszter zárta. Beszédében hangsúlyozta, hogy az emberi élet legfontosabb feladata az önmagunk megismerése. Ennek a megismerésnek a legjobb eszköze a sport. A verseny pedig megmérettetése az egyén teljesítményének. A megmérettetés mellett nagyon fontos az, hogy az itt induló csapatok tanúbizonyságot tettek barátságból, sportszerűségből, és az egymás iránti tiszteletből.

20171105_veszpremm_003.jpg

A honvédelmi miniszter megköszönte a versenyzők sportszerű hozzáállását, és a szervezők mindenre kiterjedő figyelmét azért, hogy ez a magyarországi rendezvény ilyen hangulatban érhetett véget.

A férfiak versenyében Algéria, Franciaország párbaj alakult ki. Végül Algéria hét éremmel – szemben a második helyezett Franciaország hat érmével - elnyerte a szuperkupát.

20171105_veszpremm_004.jpg

Eredmények. Férfi hosszú távon első: Ali Guerine Algéria, második: Khireddini Bourouina Algéria, harmadik Charles Ogari Franciaország.

Csapatban első helyezett: Algéria, második helyezett Franciaország, harmadik helyezett Lengyelország.

Férfi rövidtávon, első helyezett Djilali Bedrani Franciaország, Rabah Aboud Algéria, harmadik helyezett Hichem Bouchicna Algéria.

20171105_veszpremm_005.jpg

Csapatban első Algéria, második Franciaország, harmadik Olaszország.

A nők versenyében első helyezett: Birca Roxana Románia, második Katarzyna Kowalska Lengyelország, harmadik Cristina Simion Románia.

Csapatban első Franciaország, második Lengyelország, harmadik Olaszország.

A magyar katona futók az erős középmezőnyben végeztek.

20171105_veszpremm_006.jpg

A Magyar Tartalékosok Szövetsége részéről Simon-Jójárt Sándor nyugállományú ezredes, a Veszprém Megyei Egyesület elnöke és Demeter Ferenc nyugállományú alezredes, alelnök tekintette meg versenyszámokat és vett részt az ünnepélyes eredményhirdetésen.

Demeter Ferenc ny. alez.
Ezen hír származási helye: MATASZ - Magyar Tartalékosok Szövetsége
( http://matasz.com/news.php?extend.545 )