Hír: Komoly érdeklődés a honvédelmi nevelés iránt - honvedelem.hu
(Kategória: Egyéb hírek)
Küldte: matasz.com
2017. november 30. csütörtök - 21:51:34


Nyílt napot tartottak a szentesi HSC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakiskolájában, amelyen a műszaki ezred katonái és a honvédelmi nevelésben részt vevő tanulók bemutatót tartottak a katonai pálya iránt érdeklődő általános iskolásoknak.

Sok hetedik és nyolcadik osztályos diák látogatott el a szentesi középiskolába, mert a honvédelmi nevelés már hét éve nagy népszerűségnek örvend a térségben. Ebben szerepe van annak a háromoldalú együttműködésnek is, amely az iskola, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred és a Honvéd Rákóczi Sportegyesület között jött létre, aminek keretein belül közösen népszerűsítik ezt a kihívásokkal teli hivatást.

Az első két évben heti 2, az utolsó két évfolyamban pedig heti 4 órát töltenek együtt katona oktatóikkal a diákok. E két évben fizikai felkészítés és helyzetgyakorlatok szerepelnek a tantervben, a tizenegyedik és tizenkettedik évfolyamon pedig már a katonai pálya világával ismerkedhetnek meg a tanulók. A tanórák keretében a testerősítésen túl eséstechnikát és önvédelmet is tanulnak a diákok.


A nyílt napon a kiállított és bemutatott eszközökön kívül a legnagyobb érdeklődés, mint mindig, most is az önvédelmi bemutató iránt volt, melyet az iskola végzős diákjai és katona oktatójuk tartott az érdeklődő általános iskolásoknak.Forrás: az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred facebook oldala, honvedelem.hu
Ezen hír származási helye: MATASZ - Magyar Tartalékosok Szövetsége
( http://matasz.com/news.php?extend.560 )