Hír: Az elméleten túl - honvedelem.hu
(Kategória: Egyéb hírek)
Küldte: matasz.com
2018. május 10. csütörtök - 23:43:00


1.jpg
Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred nagy hangsúlyt fektet a jövő légvédelmi rakétás katonáinak szakmai képzésére. Mi sem példázza ezt jobban, mint hogy jelenleg tiszt- és altisztjelölteknek is csapatgyakorlatot biztosít a győri alakulat, aminek részeként a hallgatók első kézből szerezhetik meg a majdani hivatásuk ellátásához nélkülözhetetlenül szükséges szakmai ismeretek alapjait.1.jpg
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és  Honvédtisztképző Karának harmad- és negyedéves hallgatói április végén kezdték meg gyakorlatukat a győri alakulatnál. Az alsóbb évfolyamba járóknak három, míg a végzős tanulóknak öt hét áll rendelkezésükre, hogy megismerkedjenek jövőbeli alakulatukkal, bekapcsolódjanak az ezred mindennapjaiba, valamint felkészüljenek a hamarosan rájuk váró feladatok ellátására. A tisztjelölteket Matyi Tibor alezredes, a légvédelmi alakulat megbízott parancsnoka köszöntötte.
2.jpg
A hallgatók az első nap elméleti foglalkozásain még közösen vettek részt, de természetesen később különvált a felkészítésük. A harmadik évfolyamosok ugyanis az ezrednél rendszeresített legfontosabb haditechnikai eszközök általános jellemzőivel, felépítésével, működési elvével ismerkednek meg, míg a negyedévesek már ezen eszközök harcászati alkalmazásának módjait sajátítják el.
3.jpg
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóinak felkészítésével párhuzamosan az MH Altiszti Akadémia kétéves modulrendszerű képzésében részt vevő, légvédelmi rakéta szakos, másodéves hallgatói is a győri laktanyában töltik csapatgyakorlatukat. A helyszín nem ismeretlen számukra, hiszen tanulmányaik kezdetén már eltöltöttek néhány hetet az alakulatánál, most pedig három hónap áll rendelkezésükre a szükséges ismeretek elsajátítására.
4.jpg
Mivel mind a hadnagyi, mind pedig az őrmesteri rendfokozat végzős várományosai utolsó félévüket kezdték meg képzőintézményükben, a tét nem kicsi számukra, hiszen a nyáron esedékes záróvizsgán már önállóan kell bizonyítaniuk felkészültségüket.
5.jpg
Fotó: a szerző felvételei
Forrás: https://honvedelem.hu/cikk/110099_az_elmeleten_tul
Ezen hír származási helye: MATASZ - Magyar Tartalékosok Szövetsége
( http://matasz.com/news.php?extend.710 )