Hír: Átvette kinevezését az NKE új rektora - honvedelem.hu
(Kategória: Egyéb hírek)
Küldte: matasz.com
2018. szeptember 07. péntek - 17:39:59


Áder János köztársasági elnöktől vehette át rektori kinevezését a Sándor-palotában tartott ünnepségen dr. Koltay András. A köztársasági elnök döntése alapján az új vezető rektori megbízatása 2018. szeptember 1-jétől 5 év időtartamra szól.
 
k1.jpg
Koltay András megválasztására, majd kinevezésére azután kerülhetett sor, hogy az előző rektor, Patyi András augusztus 31-i hatállyal lemondott rektori vezetői megbízásáról. Az egyetemi Fenntartói Testület (FT) pályázatot írt ki, amelyre egyedüliként Koltay András jelentkezett. A pályázatot mind az intézmény Szenátusa, mind az FT egyhangúlag támogatta, majd a kinevezésről a köztársasági elnök döntött. A szenátusi meghallgatásán Koltay András a többi között kiemelte, hogy rektorként első számú feladata lesz az egyetem belső szervezetének erősítése, az egyes karok és intézmények közötti együttműködés továbbfejlesztése a meglévő szellemi energiák minél hatékonyabb felhasználása érdekében.

Dr. Koltay András jogi diplomáját 2002-ben vette át a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, ahol PhD-fokozatot is szerzett. Szakmai pályafutását az egyetem polgári jogi tanszékén tanársegédként kezdte, majd 2007-ben adjunktussá, 2012-ben egyetemi docenssé nevezték ki. 2016-tól a polgári jogi tanszék tanszékvezetője. Szakmai pályafutása során a University College London, a strasbourgi Emberi Jogok Nemzetközi Intézet és a sydneyi Kent Intézet szervezésében kiegészítő jogi és menedzsment tanulmányokat folytatott. Oktatói tevékenysége mellett a Médiatanács tagja, legfőbb kutatási területe a szólásszabadság, a médiajog, a személyiségi jogok, valamint a kommunikációs alapjogok.

 

Fotó: Szilágyi Dénes

Forrás: https://honvedelem.hu/cikk/112180_atvette_kinevezeset_az_nke_uj_rektoraEzen hír származási helye: MATASZ - Magyar Tartalékosok Szövetsége
( http://matasz.com/news.php?extend.805 )