Hír: A gulyásé volt a főszerep - honvedelem.hu
(Kategória: Egyéb hírek)
Küldte: matasz.com
2018. szeptember 12. szerda - 19:52:22


Az Alföld szívében megrendezett 20. szolnoki Gulyásfesztiválon közel ezer adag babgulyást készítettek az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis szakácsai. Az egytálétel megfőzéséhez 200 kilogramm csülköt és marhahúst használtak fel.

img_2678.jpg


A baráti társaságokkal, munkahelyi közösségekkel, családokkal megtelt Tiszaligetben immár hagyományosan a helyőrség alakulatai, a város társfegyveres és nyugdíjas szervezetei együtt települtek és várták vendégeiket, látogatóikat. A programokat honvédségi fegyver-, gépjármű, rendőrségi bemutatókkal, repülő szimulátorral gazdagították, remek kikapcsolódást nyújtva a családi programon. A katonai pálya iránt érdeklődök a toborzóközpont munkatársaitól kaphattak tájékoztatást.

img_1103.jpg

A főszerep természetesen az Alföld egyik legjellegzetesebb, magyar népi ételé, a gulyásé volt. A főzőversenyen 1998. óta mérhetik össze tudásukat a résztvevők az arany, ezüst és bronzérmes gulyásért, valamint különdíjjakért. Az elkészült étkeket a zsűri az íz, a küllem, az étel kreatív elkészítése, a tálalás, a hagyomány és tradíció megjelenése figyelembevételével hasonlította össze. A nevezők között azonban, nem is annyira a versengésen, mint inkább a részvételen és a kikapcsolódáson volt a hangsúly. 

img_1085.jpg

Fotó: Makai Orsolya, Csajbók József főhadnagy

Forrás: https://honvedelem.hu/cikk/112276_a_gulyase_volt_a_foszerep
Ezen hír származási helye: MATASZ - Magyar Tartalékosok Szövetsége
( http://matasz.com/news.php?extend.809 )