Hír: A judo alapjait tanulhatják a tartalékosok - honvedelem.hu
(Kategória: MATASZ)
Küldte: matasz.com
2018. szeptember 12. szerda - 20:16:22


 
Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) és a Magyar Judo Szövetség (MJSZ). A megállapodást szeptember 10-én, hétfőn, Budapesten megrendezett sajtótájékoztatón látta el kézjegyével Széles Ernő nyugállományú dandártábornok, a Matasz elnöke, valamint dr. Tóth László, az MJSZ elnöke.


Az ünnepélyes aláíráson és sajtótájékoztatón részt vett Krizsán Szabolcs főhadnagy és Urbancsok Tamás főhadnagy judo sportolók, akik lehetnek eredményeik alapján a judo nagykövetei is a MATASZ tagok körében.

03.jpg
20180910_matasz_01.jpg

20180910_matasz_02.jpg
 
20180910_matasz_03.jpg
 
 
„A Honvédelmi Sportszövetség alapítójaként került kapcsolatba a két szervezet egymással, ott ismertük meg egymás tevékenységét, és már tavaly megfogalmazódott, bennünk, hogy egy formába öntött együttműködés mindkét szervezet fejlődését segítené. A Magyar Judo Szövetségnek nagyon komoly programjai vannak mind az élsport, mind az oktatás, mind a szabadidősport terén, amelyekkel élen jár a magyar sportban. Motorjai vagyunk a Honvédelmi Sportszövetségen belül a küzdősport szakágnak, és reményeim szerint ezzel az új kezdeményezésünkkel is irányt tudunk mutatni. A megállapodás értelmében a mai naptól kétszázhúsz judoklub áll a Matasz tagjainak rendelkezésére” - mondta a rendezvényen dr. Tóth László.02.jpg
„A Magyar Tartalékosok Szövetsége egy olyan civil szervezet, bajtársi közösség, amely minden hazafias érzelmű embert a tagjai közé vár, aki a honvédelem ügyét fontosnak tartja, hazája és családja védelmében tenni is hajlandó. A haza védelme közös kötelességünk. A szövetségünk egyfajta hidat képez a civil emberek és a Magyar Honvédség között. Nagyon örülök, hogy a Magyar Judo Szövetséggel közös szándékunkat ezzel a megállapodással most megerősítettük. Azt szeretnénk, ha a Magyar Tartalékosok Szövetségének tagjai a judóhoz közelebb kerülnének, alapszinten megismerkednének vele minden megyei szervezetünknél az ott dolgozó judóedzőkkel együttműködésben, biztos vagyok benne, hogy eközben és ezáltal a sportág is újabb tagokkal, sportolókkal bővül majd. Emellett bízunk abban is, hogy a judósok szimpatizánsai közül sokan csatlakoznak majd hozzánk” - hangsúlyozta az együttműködési megállapodás aláírásakor Széles Ernő.


Fotó: Simon Csaba

Forrás: https://honvedelem.hu/cikk/112300_a_judo_alapjait_tanulhatjak_a_tartalekosok
Ezen hír származási helye: MATASZ - Magyar Tartalékosok Szövetsége
( http://matasz.com/news.php?extend.814 )