Hír: „Bátrak Próbája” ifjúsági sportnap. Szentendre, 2018. október 13.
(Kategória: MATASZ Pest megye)
Küldte: matasz.com
2018. október 09. kedd - 22:00:46


A MATASZ Alapszabályának megfelelően A MATASZ Pest Megyei Szervezete elkötelezetten végzi mind a tartalékosok ügyének képviseletét, mind az ifjú nemzedékek honvédelmi nevelését. Tervezett hétvégi rendezvényünkkel mindkét célcsoportot aktivizáljuk, miáltal a fiatalok és az idősebb korosztály között hidat képezve jelentős szinergiai hatást érünk el a Honvédelmi Sportszövetséghez való kötődés hatékony kialakításában.

A HS tagegyesületeként a „Bátrak Próbája" ifjúsági sportnap megrendezésével is hozzá kívánunk járulni közös céljaink megvalósításához. A programot, bemutató ejtőernyős ugrással kívánjuk megnyitni, amivel egy kiemelten fontos katonai sportra szeretnénk a figyelmet felhívni, egyben a Honvédelmi Sportszövetséget népszerűsíteni, minthogy a HS zászlója is ott lesz az egyik ugró kezében. A rendezvény, ez alkalommal a szentendrei, pomázi, illetve a "dunakanyari" iskolák tanulói számára kerül megrendezésre, hozzávetőlegesen 700 tanuló részvételével. A versenyfeladatokat 8+2 fős csapatok teljesítik, míg a többiek, változatos feladatokat, gyakorlatokat végeznek a versenyterületen kívül. Itt felfújható akadálypályák, ügyességi játékok, lézeres lövészet, íjászat gyakorlása mellett katonai fegyverekkel ismerkedhetnek majd a fiatalok. A versenyfeladatok vívás, reakciógyorsasági feladat, lézeres lövészet, kvíz és Solathlon (összetett katonai sport) lesznek. A szellemi kvíz és a fizikai feladatok komplexitása jól szolgálja a hazafias és honvédelmi nevelést, a versenyfeladatok elősegítik a gyorsaság, a koordináció, a koncentráció- és reakcióképesség fejlesztését. A programba foglalt versenysorozat a térképészeti és tájékozódási ismereteket és a lövészet technikai alapjait, a biztonságos fegyverkezelés szabályait is tartalmazza. A csapatban végzett versenytevékenységek kiváló lehetőséget biztosítanak a közösségépítésre és közösségformálásra, a feladatok végrehajtása mindvégig nagy fegyelmet igényel. A verseny minden résztvevője ”Bátrak Próbája” feliratú pólót kap emlékül.

20181013_pestm_k.jpg 
A MATASZ tagjai számára, az MH Altiszti Akadémia belső lőterén, a Honvéd Kossuth Lövész Klub támogatásával egyidejűleg szervezett tartalékosok napi lőverseny, elősegíti a sportbaráti kapcsolatok ápolását és lehetőséget biztosít a versenyzők tudásának megmérettetéséhez. A gyerekek az éleslövészet színhelyére nem léphetnek be, de a tartalékosokkal a rendezvény színhelyén szabadon találkozhatnak majd.
 
 
A rendezvényen közreműködik illetve képviselteti magát az MH Altiszti Akadémia,Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási Központ Toborzó Iroda,a Honvéd Kossuth Lövész Klub, a Sirályok SE, a ZEN Rendészeti SE, az Aeroking Ejtőernyős Klub, a Szentendrei Kinizsi Honvéd Sport Egyesület, a Sirályok SE, a Báró Podmaniczky III. János Honvéd Egyesület, és a "Dive Hunter" ami lehetőséget biztosít arra is, hogy a fiatalok a megjelenő sportegyesületek tevékenységét megismerve csatlakozhassanak azokhoz.
 

Bíró Sándor ny. r. ezredes
MATASZ Pest Megyei Szervezet elnök
Ezen hír származási helye: MATASZ - Magyar Tartalékosok Szövetsége
( http://matasz.com/news.php?extend.846 )