Hír: MATASZ Pest megyi szervezet tájékoztatót tartott az MH Altiszti Akadémián
(Kategória: MATASZ Pest megye)
Küldte: matasz.com
2019. január 27. vasárnap - 22:06:33


MATASZ Pest megyi szervezet tájékoztatót tartott az MH Altiszti Akadémián, az ÖTT/ÖMT katonáknak
 
Javában folyik a területvédelmi tartalékosok felkészítése a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia bázisán. A felkészítés során a 6. Területvédelmi Ezred 30. Zászlóalj parancsnoka, Szerencsi Zsolt alezredes úr lehetőséget biztosított részünkre, hogy bemutatkozhassunk a képzésben résztvevő állománynak.
 
Szervezetünket hárman képviseltük a találkozón. Bagi László ny. ezredes úr, Papp László ött. szkv. úr és jómagam. A találkozón röviden ismertettük a Magyar Tartalékosok Szövetsége megalakítása körülményeit, a szervezet működését meghatározó főbb hatályos jogszabályokat és a működéshez elengedhetetlen felhatalmazást adó együttműködési megállapodást a Honvédelmi Minisztériummal, majd a megyei szervezetünkkel kapcsolatos tudnivalókra került sor. Bemutattuk főbb célkitűzéseinket, vállalt feladatainkat, működésünket, természetesen, amit csak lehetett a végrehajtott programjainkon keresztül.
20190120_pestm_001.jpg 
Papp László ött. szakaszvezető úr tájékoztatta a hallgatóságot a belépése óta a szervezetünk programjain szerzett benyomásairól, tapasztalatairól. Bagi László ny. ezredes úr Honvédelmi Sportszövetség és a MATASZ kapcsolatáról, a HS által kiírt pályázatokról, mint a programjaink megvalósításához szükséges források biztosíthatósága egyik legfontosabb lehetőségéről adott átfogó képet.
 
Legnagyobb örömünkre a programjaink többek érdeklődését is felkeltették, természetesen a lövészeti lehetőségek felől érdeklődtek elsősorban. Reméljük, hogy az érdeklődők közül többeket hamarosan tagjaink között üdvözölhetünk.
 
20190120_pestm_002.jpg
 
20190120_pestm_003.jpg
 
20190120_pestm_004.jpg
 
20190120_pestm_005.jpgEzen hír származási helye: MATASZ - Magyar Tartalékosok Szövetsége
( http://matasz.com/news.php?extend.956 )